Victoria Luna Napisano Maj 3, 2019 Share Napisano Maj 3, 2019 (edytowany) Moi drodzy, przyszedł czas na (prawdopodobnie) pierwszą zabawę w tym dziale. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu O co chodzi w tej grze? W pewnym sensie, możemy nazwać to parodią gry Zgadnij, kto to. Waszym zadaniem będzie zgadnąć, co przedstawia dane zdjęcie lub opis danego przedmiotu, jak mówi tytuł zabawy Zasady: Przedmiot, który ma być odgadnięty, nie może być rzeczą codziennego użytku typu: nożyczki, długopis, itp.; Obiekt ma natomiast być czymś, co ma ciekawe działanie/przeznaczenie, budowę, historię lub inne ciekawostki... Coś, co może być normalne, ale jednocześnie niesamowite; To coś może być: rośliną, zwierzęciem, przedmiotem; Nie dawajcie rzeczy zbyt trudnych do odgadnięcia, ponieważ... Każdy, kto wyśle swoją zagadkę, w razie złej odpowiedzi lub jej nie znania, musi podać nazwę i ciekawostkę, uzasadniającą, dlaczego takowy przedmiot się tu znalazł; W przypadku, gdy odpowiedź będzie prawidłowa (autor ją potwierdzi, dając +1), należy również zgadnąć ową ciekawostkę (ma to na celu ujawnienie jej, gdyby ktoś nie wiedział); Dajemy 3 dni na odgadnięcie- potem możemy poprosić autora pytania o ujawnienie odpowiedzi; I najważniejsze- Postarajcie się wczuć w Twilight- zastanówcie się, jakby to ona wyjaśniła innym Jak powinno wyglądać pytanie / odpowiedź? Przede wszystkim powinno mieć na początku napis Pytanie#(numer pytania) / Odpowiedź#(numer pytania, do którego odnosi się odpowiedź). Oczywiście, powinno być jeszcze zdjęcie oraz ewentualna podpowiedź, co to może być; Tak jak napisałam w zasadach, w odpowiedzi (od zgadującego lub, jeśli termin minął, autora) powinna znaleźć się nowinka o danym przedmiocie; To tyle. Pozostaje mi życzyć dobrzej zabawy Pytanie #1 (na początek coś łatwego Spoiler Edytowano Maj 3, 2019 przez Victoria Luna Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Maj 3, 2019 Share Napisano Maj 3, 2019 Może ja spróbuje? Pytanie #1 Odpowiedz #1 Nietoperze nocne Może być? Jak coś do popraw mnie, ok? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Maj 4, 2019 Share Napisano Maj 4, 2019 Odpowiedź#1 Pteropus giganteus 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Maj 21, 2019 Autor Share Napisano Maj 21, 2019 @misterspaulsOdpowiedź poprawna, choć bardziej chodziło mi o rasę Natomiast @PervKapitantrafiła w dziesiątkę. Czy w ramach nagrody możesz dać kolejną zagadkę? ^^ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Maj 21, 2019 Share Napisano Maj 21, 2019 (edytowany) Dobrze panie kapitanie. Oto zagadka. Co to jest? I jak dobrze? Edytowano Maj 21, 2019 przez misterspauls Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Maj 29, 2019 Share Napisano Maj 29, 2019 Odpowiedz #1 Lis Rudy albo Pospolity łac. "Vulpes vulpes" pojedynkujący się na spojrzenia z obiektywem aparatu. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misterspauls Napisano Czerwiec 22, 2019 Share Napisano Czerwiec 22, 2019 Dobra odpowiedź kapitanie. Kto doje następną zagadkę? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Doża Venucci Napisano Czerwiec 22, 2019 Share Napisano Czerwiec 22, 2019 (edytowany) Zgodnie z logiką, przedstawioną przez pomysłodawczynię tej zabawy, kto odgadł ten zadaje kolejną zagadkę. Więc oto macie coś prostego: ,,Niebiański łuk do którego nie ma strzał'' zgadniecie co to jest ? Edytowano Czerwiec 22, 2019 przez Danio Doża Venucci Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Czerwiec 28, 2019 Share Napisano Czerwiec 28, 2019 Niebiański łuk... takie określenie jest mi znane w stosunku do tęczy, ale to chyba nie o tęczę chodzi prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts