Kaoma Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Bohaterami tej opowieści są : Piotr, Zuzanna, Edmund i Łucja Pevensie, z powodu wojny zmuszeni zostają wyprowadzić się na wieś. Znajdują schronienie w ogromnym i tajemniczym domu Profesora. Dzieci postanawiają zwiedzić dom i pograć w chowanego w czasie tej małej gry odnajdują Garderobę, a w niej Starą Szafę. Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Tak...........wspomnienia.........lektura w podstawówce.......... BTW wolę opowieści z Blarni:D Link do komentarza
KochamChemie Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Nieźle się czytało była to jedna z mniej nudnych lektur. Link do komentarza
Unbridle Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Jak dla mnie początek nudny,ale potem kiedy pojawia się Aslan zaczyna się rozkręcać. Do dziś mam tą książkę w mojej biblioteczce i zapewne stoi i się kurzy. Link do komentarza
Plothorse Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Nigdy nie przerabiałem tego jako lektury... dostałem kiedyś w prezencie całą serię. Przeczytałem ją stosunkowo szybko... niektóre wątki były dla mnie niezwykle irytujące. Inne zaś - świetne. Nie powiem jakie, jako, że musiałbym zespoilerować - a tym, co serię tę przeczytali i tak wiele to nie da. Choć może jednak walnę jeden, tak dla zasady...: Jednym z głównych bohaterów którejś części z kolei jest... gadający koń. Całość tworzy logicznie poukładany, bogaty i przynajmniej po części oryginalny świat. Dalsze części wyjaśniają nie tylko co jest dalej, lecz i to co działo się wcześniej... o. Albo i walnę drugi spoiler: Pamiętacie latarnię z pierwszej części? Bohaterowie powieści mają szansę zobaczyć jak to Czarownica grzmotnęła nią kiedyś w łeb Aslana, który śpiewał, tworząc dzięki temu Narnię... Zakończenie jest... zastanawiające. Polecam tę serię i radzę wytrwałości w użeraniu się z niektórymi z czworga rodzeństwa. Całość jest tego warta. Link do komentarza
Paladyn Zanderson Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Opowieści z Narnii to jedna z moich ulubionych książek :] przeczytałem wszystkie 7 części i każda ma w sobie niesamowity urok,którego w obecnych książkach fantasy brak. Moją ulubioną częścią jest "Podroż Wędrowca do Świtu" bohaterowie przeżywają tam sporo przygód. jeden zamienia się nawet w smoka i przez to przechodzi moralną przemianę z rozpuszczonego samoluba w szlachetnego rycerza Polecam oczywiście każdemu przeczytać. samemu bo moje proste słowa nie oddadzą uroku jaki w tej serii jest Link do komentarza
Syrenka Katherine Napisano Październik 18, 2012 Share Napisano Październik 18, 2012 Kiedyś czytałam tyle książek z tej serii, ile mogłam, ale pogubiłam się jakoś. Teraz nawet nie pamiętam, co się działo ;( Link do komentarza
Unbridle Napisano Październik 18, 2012 Share Napisano Październik 18, 2012 Opowieści z Narnii. Jedyna lektura w podstawówce,którą cała przeczytałam. Link do komentarza
Dead Radio Man Napisano Październik 19, 2012 Share Napisano Październik 19, 2012 Moją ulubioną częścią jest "Koń i jego chłopiec". Wg mnie to najlepsza część. Link do komentarza
Unbridle Napisano Październik 19, 2012 Share Napisano Październik 19, 2012 Ja najbardziej z tych wszystkich części pamiętam najbardziej "Lew,czarownica i stara szafa",którą do tego dnia mam gdzieś w domu. Link do komentarza
Luna-Willow Napisano Grudzień 4, 2012 Share Napisano Grudzień 4, 2012 Moja ulubiona część to Lew, Czarownica i Stara Szafa. Przeczytałam wszystkie. W ostatniej było mi smutno Link do komentarza
Amani Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Przeczytałem wszystkie i nie żałuję ani jednej przetraconej, wakacyjnej godziny. Mój ulubiony cykl książek ! Link do komentarza
kahrik Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Przeczytałem chyba 2 częśći ale nie jestem pewien. Skończyłem jak byli na jakimś statku. W te ferie mam zamiar siąść do książek od nowa jako że nabyłem w oryginalnej angielskiej wersji wszystkie części Link do komentarza
RainbowDash123456789 Napisano Luty 1, 2013 Share Napisano Luty 1, 2013 Ah te opowieści...przeczytałam "Lew, Czarownica i Stara Szafa", "Podróż Wędrowca do Świtu" i coś jeszcze. Ciekawa seria nie powiem ^^ Link do komentarza
Recommended Posts