Nightmare Napisano Luty 7, 2013 Autor Share Napisano Luty 7, 2013 Mini-Luna zaczęła latać i szukać. Mini-Celestia zdejmowała książki z regału i czytała tytuły. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 - Ehh... Nigdy nie znajdziemy tej książki! Tutaj jest ich za dużo... Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 8, 2013 Autor Share Napisano Luty 8, 2013 - Eee... To ta? - zapytała mini-Luna z regału. Trzymała książkę z narysowanym rogiem i wielką liczbą 1000. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 8, 2013 Share Napisano Luty 8, 2013 - Tak! To ta! Leeth szybko przewijała strony aż znalazła to czego szukała. - Hmm... Chyba dam sobie radę z tym zaklęciem. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 8, 2013 Autor Share Napisano Luty 8, 2013 - To wracamy? - zapytały maluchy z nadzieją. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 - Wracać? Niby dlaczego? Uśmiech znikł, a Leeth położyła swoje kopyto na kamiennej płycie, która otworzyła przejście do sali tronowej w zamku. - Za mną! Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 - A co z MoonSun?! - źrebaki zastąpiły jej drogę. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 - Będzie miała profesjonalną opiekę. Nie musicie się martwić na zapas. Chyba, że nie macie zaufania do Księżniczek. Leeth przeszła przez maluchy jakby była duchem i weszła do sali tronowej. Zaraz potem tłum lekarzy, pokojówek i innych zebrał się wokół MoonSun, a Leeth ćwiczyła zaklęcie do upadku. - Muszę trenować! Nie poddam się w takiej chwili kiedy mamy jeszcze nadzieję. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 Mini-Celestia zbladła (o ile to możliwe). - Czemu ty TO robisz?! To nie to zaklęcie! - mini-Luna wyrwała książkę Leeth. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 - Ehh... Dobrze wiem co robię. Musicie mi zaufać. Nagle pojawiła się Księżniczka Celestia. Spojrzała na maluchy i uśmiechnęła się. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 Maluchy dalej trzymały książkę i nie chciały jej oddać. - Jak mamy ci ufać, kiedy ty chcesz ją z powrotem zmienić w Podmieńca?! Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 - Że co? Co wy... Grrr... Nigdy jeszcze nikt mnie tak nie upokorzył! Że ja niby chciałabym MoonSun zmienić w podmieńca? Z Leeth zaczęła truskać iskry, ale Księżniczka uspokoiła ją i powiedziała : - W tek sytuacji nie możemy się denerwować. Leeth jest dobra i na pewno nie chciałaby zmienić Moon Sun w podmieńca. Mina Celestii stała się poważna i taka już pozostała. Nie spoglądała już na żadnego kucyka. - Proszę... Oddajcie książkę. To ostatnia szansa na uratowanie Twilight. Wezwałam już jej przyjaciółki do Canterlot. Powinny przyjechać za godzinę. Nagle pojawiła się Księżniczka Luna, która podeszła do maluchów i spojrzała na nie z góry. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 Mini-Celestia wciąż ściskała księgę. - Pamiętam opowieści MoonSun. Rozpoznaję TO zaklęcie! Tego samego uszyła, aby zmienić się w pół-Podmieńca i to samo może ją zmienić z powrotem. Nie zbliżajcie się, albo spalę każdą kartkę w tym tomiszczu. - jej róg zaczął świecić. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 - Ja nie jestem zła! Daj mi tę książkę! Nagle pojawiła się druga Leeth. - Nie dawajcie im tej książki! Oni są źli! - My źli? To ty jesteś zła! Tobie nie można ufać! Komu wierzycie? Księżniczkom czy jakiemuś zwariowanemu kucykowi? Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 Mini-Luna zanurkowała i chwyciła księgę. Położyła ją na regale i usiadła na niej. MoonSun jęknęła. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 Nie ważne! Leeth i Księżniczki zmieniają się w podmieńców. - Oddaj tę książkę, bo inaczej będziemy musieli to załatwić magią. - Po naszym trupie! Na miejscu akcji pojawiła się Celestia, Luna i Spike z prawdziwą książką. - Myśleliście, że damy wam prawdziwą książkę? Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 Mini-Luna rzuciła książkę mini-Celestii, która spaliła ją na popiół. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 10, 2013 Share Napisano Luty 10, 2013 Podmieńcy uciekli, a Luna nadal trzymała prawdziwą książkę. - Gdyby nie wasza odwaga nie dałybyśmy rady. Luna przekazała książkę Leeth, która znalazła prawdziwe zaklęcie. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 10, 2013 Autor Share Napisano Luty 10, 2013 Maluchy wciąż patrzyły na nie nieufnie. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 10, 2013 Share Napisano Luty 10, 2013 - Jest! Zaklęcie uwolnienia. Maluchy... Musicie mi pomóc. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 10, 2013 Share Napisano Luty 10, 2013 - Celestia i Luna zwrócą uwagę Twilight, która będzie tuż za nimi. Wy wtedy wyciągniecie lustro, w które ja wyceluje moc wszystkich żywiołów. Zaklęcie odbije się od lustra i trafi w Twilight. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 10, 2013 Autor Share Napisano Luty 10, 2013 Mini-Luna spojrzała na nią. - Nic nie rozumiem. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 10, 2013 Share Napisano Luty 10, 2013 - Kiedy Twilight się zbliży wy macie wyjąć lustro, które odbije zaklęcie i trafi ją leczniczym promieniem. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 10, 2013 Autor Share Napisano Luty 10, 2013 Mini-Celestia przechyliła główkę. - Ani ja. Może po prostu zawołać jej przyjaciółki i niech przypominają jej, że nie jest zła. Wtedy wygna NMM ze swojeo ciała. Jest wtedy cień szansy, że zostanie alicornem... Link do komentarza
Recommended Posts