Lunaris Napisano Styczeń 28, 2013 Share Napisano Styczeń 28, 2013 Moonlight: (Wbiega z powrotem do pokoju.) Co się stało!? Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 28, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 28, 2013 - A-a coś się stało? - zapytała mini-Celestia wyjmując spod płaszcza paczkę z jedzeniem. Link do komentarza
Lunaris Napisano Styczeń 28, 2013 Share Napisano Styczeń 28, 2013 Moonlight: Uuuff... Już myślałam, że coś się stało, bo usłyszałam hałasy na dole, a ty się teleportowałaś zamiast pójść schodami. Więcej tego nie rób, bo Podmieńce zauważą, że masz żółtą aurę. Pójdę po lekarstwa dla MoonSun. Będę w pobliskim lesie. (Odwraca się do wyjścia.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 28, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 28, 2013 (Podmieńce mają zieloną) - D-Dobrze - powiedziały maluchy, a mini-Luna jeszcze raz przytknęła słomkę do pyszczka MoonSun. Link do komentarza
Lunaris Napisano Styczeń 28, 2013 Share Napisano Styczeń 28, 2013 poprawiłam (Po drodze nikt jej nie zauważył. Wokół było mnóstwo dziwnych roślin niespotykanych w Equestrii. Moonlight zdjęła płaszcz i zerwała pewną leczniczą roślinę. Wtem ktoś zawołał.) Ani kroku dalej! Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 28, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 28, 2013 Za nią stał strażnik Podmieniec w granatowej zbroi. Unosił się kilka centymetrów nad ziemię, a jego szybkie skrzydła cicho bzyczały. Link do komentarza
Lunaris Napisano Styczeń 29, 2013 Share Napisano Styczeń 29, 2013 Moonlight: (Popatrzyła na niego i powiedziała w pośpiechu zakładając kaptur z powrotem.) Jestem tu służbowo. (Teleportowała roślinę do pokoju w gospodzie.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 29, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 29, 2013 Strażnik stanął na ziemi. Zaśmiał się. - Służbowo? To powinnaś mieć przepustki. Zza pobliskich drzew wyszły jeszcze cztery Podmieńce w zbrojach, otaczając Moonlight. Link do komentarza
Lunaris Napisano Styczeń 29, 2013 Share Napisano Styczeń 29, 2013 Moonlight: (Zastanowiła się. Nie chciała zdradzać wrogowi swoich atutów. Rzuciła zaklęcie oszałamiające na podmieńce, a następnie zahipnotyzowała je.) Po upiciu się uderzyliście w drzewo... Ja jestem tylko halucynacją wynikłą z kaca... Nie powiecie o tym nikomu, bo musielibyście się przyznać, że piliście... (Po czym zrywa kilka kolejnych roślin i teleportowała się do gospody.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 30, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 30, 2013 Maluchy już tam czekały, a mini-Celestia próbowała nakarmić MoonSun kawałkiem jabłka o fioletowej barwie. Link do komentarza
Lunaris Napisano Styczeń 30, 2013 Share Napisano Styczeń 30, 2013 Moonlight: (Kładzie na stoliku niebieską różę bez kolców oplecioną lianami.) Przez moją głupotę możemy mieć teraz Chrys na głowie! Nie jestem zbyt dobra w hipnozie... (Szuka czajnika, żeby zapażyć herbatę dla MoonSun.) Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 30, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 30, 2013 Mini-Celestia uniosła magią kolejny kawałek jabłka i w powietrzu go rozgniotła. Delikatnie wsunęła go do pyszczka MS. Link do komentarza
Lunaris Napisano Luty 4, 2013 Share Napisano Luty 4, 2013 Moonlight: (Po zaparzeniu herbaty z przyniesionych ziół zaniosła ją Alicornowi.) To powinno przyspieszyć regenerację. Trzeba szybko pokonać NMM, żeby odzyskać Twilight. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 5, 2013 Autor Share Napisano Luty 5, 2013 - Tylko jak? - zapytały się maluchy patrząc na ciebie z nadzieją. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 - Jest pewien sposób. Nagle pojawiła się Leeth z grubą, zakurzoną księgą. - Wiem, że to może być trochę za późno, ale warto spróbować. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 6, 2013 Autor Share Napisano Luty 6, 2013 - A jest tu jakieś zaklęcie leczące? - maluchy wpadły na Leeth. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 - Niestety, ale to dość skomplikowane zaklęcie, które łączy w sobie wszystkie 4 żywioły. Ja mam wladze nad zywiołem ognia. Potrzebuję jeszcze wody, powietrza i ziemi. Tylko gdzie ich szukać? Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 6, 2013 Autor Share Napisano Luty 6, 2013 Źrebaki jęknęły i pokazały Leeth MoonSun. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 - Hmm... Może zadziałać, ale nie daje pewności, że moc MoonSun da radę tak potężnemu zaklęciu. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 6, 2013 Autor Share Napisano Luty 6, 2013 Maluchy wykonały jednoczesnego facehoofa. - Ale w tym stanie nie może nic zrobić! Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 - A czy ja powiedziałam, że w tym stanie? Z rogu Leeth wyleciałą tak mała iskra, że prawie nie było jej widać, a po iskra rozpłynęła się. Leeth uśmiechnęła się i zaczęła czytać na temat tego zaklęcia. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 6, 2013 Autor Share Napisano Luty 6, 2013 - Ja cie nie rozumiem! - krzyknęły małe chórem i pocięły kolejne jabłko. W magii mini-Celestii zmieniło ono kolor na fioletowy. Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 6, 2013 Share Napisano Luty 6, 2013 - Nie musisz nic rozumieć. Ale dajcie MoonSun odpocząć. Leeth zamknęła książkę, jej róg zabłysnął i nagle wszyscy znaleźli się w Canterlot, a dokładniej w bibliotece. Link do komentarza
Nightmare Napisano Luty 6, 2013 Autor Share Napisano Luty 6, 2013 - Gdzie my jesteśmy?! Link do komentarza
Unbridle Napisano Luty 7, 2013 Share Napisano Luty 7, 2013 - To moja prywatna biblioteka w Canterlot. Jest tu ponad 10 tys. różnych książek na wszystkie możliwe tematy. Musimy znaleźć ksiązkę pod tytułem "1000 trudnych zaklęć". Więc... Będziecie tak stać czy mi pomożecie? Link do komentarza
Recommended Posts