Legion990 Napisano Styczeń 3, 2013 Share Napisano Styczeń 3, 2013 Blitzkrieg by Nivial Interactive to jedna z gier strategicznych która zawsze będzie na mojej liście top 10 gier strategicznych. Odbywa się ona w czasie 2 wojny światowej o ile dobrze pamiętam i ma muzyke od której ciarki przechodzą. Ma 3 kampanie, Rosyjska, niemiecka, i aliancka. Każda jednostka gada w swoim ojczystym języku co oznacza jeżeli grasz niemiecka kampanie wszystkie twoje jednostki mówia po niemiecku i tak dalej. Kampania bardzo mi sie podoba i są bardzo zróżnicowane (jak dla mnie) Cutsceny (filmiki w grze) sa też bardzo fajne i miło się je ogląda jako chwilowa przerwa od walki. Jest jeszcze nawet dużo graczy którzy graja w tę grę online mimo iż jej wieku ale większosc gier ma ponad 200 pingu i każda (no prawie) gra laguje. Jednak to jest jedyna gra w która da sie grać i nawet ci to nieprzeszkadza ze laguje (przynajmniej mi nie) moge grac online z innymi nawet jak mamy po 500 pingu każdy. Co do gry... Masz do dyspozycji Mnóstwo różnych czołgow. Piechote z różnym uzbrojeniem oraz wsparcie samolotów ktore moga przeważyc losy bitwy. Mimo iz jednostki niezawsze wykonuja to co ty chcerz to gra jest epicka. Pare screenshotów: Jeden Fragment muzyczny http-~~-//www.youtube.com/watch?v=jUVMpOUYERw Nudnawy (bo innego nieznalazlem) Gameplay: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=HQAAbKpy1So Obecnie posiadam Blitzkrieg Anthology co składa się z oryginalnej gry oraz z trzema (dwoma) dodatkami i chętnie bym mógł z kimś zagrać. Mam nadzieje ze powiedziałem wszystko co najważniejsze oraz ze zrozumiałes co napisałem. Do widzenia. Link do komentarza
deHavilland Napisano Luty 16, 2013 Share Napisano Luty 16, 2013 Kurka, zagrałbym chętnie ale mam dwójkę. No nic, chyba że masz to chętnie. Link do komentarza
izy97 Napisano Marzec 22, 2013 Share Napisano Marzec 22, 2013 Aaah... chyba najlepsza strategia jaką znam. nigdy nie zapomnę takich epickich momentów jak np. w ostatniej misji dodatkowej kampanii mój ostatni prawie nieuszkodzony tygrys królewski jadąc po trupach i wrakach trafia na ostatni żywy czołg rosjan - prototyp czołgu IS-3. ledwo ledwo ale tygrys był górą. albo jak (w trzech różnych misjach) 8 T-34-85; kilka shermanów i masa stuartów przypadkiem trafia na jednego tygrysa stojącego na samym środku szosy... po dwóch latach nadal cięszko mi uwierzyć że tygrsy przeżyły. otrzymując tak na oko po 50 trafień w przedni pancerz -.- jeden tygrys jedzie sobie ot tak masakrując jeżdżąc i klucząć sprytnie brytyjczyków a następnie masakruje kompanię wolverinów wykonuje sam jeden całą misję. w rezerwie miałem pięć kolejnych. polecam każdemu co lubi szachy oraz niezbyt chaotyczną strategię gdzie trza też porządnie pogłówkować. atak frontalny wszystkim co się ma ZAWSZE kończy się masakrą swoich. blitzktieg 2 też jest niezły ale już nie ma tej epickości co jedynka. Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Marzec 22, 2013 Share Napisano Marzec 22, 2013 Ale wspomnienia się obudziły Najbardziej lubiłem olbrzymią dynamikę. W bardziej zaawansowanych bitwach naraz na ekranie pojawiało się z 50 czołgów, które walczyły w tej samej chwili. Dla mnie, przyzwyczajonego do turowych strategii, taki ogrom jednostek to była niemalże w 100% realistyczna wojna. Wspaniałe animacje, szczególnie odprzodkowywanych dział. Niestety, realizmu to w tym za dużo nie było. Mnóstwo razy miałem przypadek, że czołgi strzelały do siebie z odległości 20 metrów i długo nie mogły wzajemnie przebić. Wspaniały multiplayer! A jak wyłączało się komputer, to brało gry planszowe i walczyło dalej na kocu Link do komentarza
Legion990 Napisano Czerwiec 25, 2013 Autor Share Napisano Czerwiec 25, 2013 no coz, jak ktos chce zagrac razem to niech napisze bo gry chyba nigdy nie odinstaluje Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Czerwiec 26, 2013 Share Napisano Czerwiec 26, 2013 Niestety, mój Windows 7 nie chce mi nawet czytać płyt z żadnych Blitzem. Obojętnie, czy to oryginał z Antologii, z Play'a czy pirat. Zadna kopia nie chce się odpalić. Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 30, 2013 Share Napisano Wrzesień 30, 2013 Temat został zamknięty oraz przeniesiony do archiwum. Link do komentarza
Recommended Posts