Adm1RED Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Bandyci zbuntowali się przeciwko Scootaloo i teraz nas atakują. Powiedziałem przez radio kontynując ostrzał. - Szybko bo Scoota i Octavia są ranne sam nie dam sobie rady szybko śpie*szum* Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 -Nie martw się, Flutt zaraz wparuje do Was maszyną... ekhem... Wypożyczoną od Duranta. - powiedział Eagle. Po 5 minutach lotu. -Widzę ich - powiedziała Fluttershy - Gdzie wlecieć? -Między tą mniejszą grupkę a tą wielką. - powiedział Eagle - Dobra, Tunder, chwyć się za miniguna i ostrzeliwuj tą większą grupę kucyków. Ja się spuszczę na linie na ziemię. //tylko bez skojarzeń Eagle przyczepił do siebie linkę, otworzył drzwi Black Hawka i zjechał po linie na ziemię. Eagle posłał bandytom strzał z BFG9000. -O kur***. - powiedział Eagle będąc pod wrażeniem mocy BFG9000. Gdy minigun ostrzeliwał kucyki to Eagle udał się do grupki gdzie było dwóch pegazów i jeden ziemny kucyk. -Wave. Trzymacie się? - rzucił Eagle. Jednak chwilę się zastanowił. -Zaraz... Ty i Tavi nie żyjecie. - powiedział Eagle - Jak to możliwe? Link do komentarza
Adm1RED Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Pamiętasz moje hologramy które można dotknąć?Bo to one. Powiedziałem siedząc obok Octavii i Scoot nadal strzelając w Bandytów. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 (tylko, że Flutt nie strzeli z miniguna. Ona wyznaje hasła Ministerstwa Pokoju) Pokemona zawisła nad polem bitwy i pokazała walczących nietoperzowi, który zaczął ogłuszać bandytów. Wciąż wyglądała jak ghul, pomimo fioletowej smugi na boku, gdzie nie było lukru. Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 -Dobra rozumiem. - powiedział Eagle - Fluttershy, posadź maszynę. na ziemi. -Przyjęłam, ale brońcie tam nas na ziemi. - powiedziała Fluttershy - Idą tu kucyki z granatnikami RPG7. -Przyjąłem Fluttershy. - powiedział Eagle - Dobra Wave, bierzemy tych cherlaków z granatnikami. Eagle teleportował WaveX'a, Scootaloo i Octavię przed śmigłowiec. Gdy nagle bandyta wystrzelił pocisk z RPG7. Eagle przechwycił go magią. -Mógłbym go posłać Gregowi w mordę, ale mamy tu inny kłopot. - pomyślał Eagle, po czym zwrócił go w stronę napastników. Black Hawk wylądował na ziemi. -W porządku Fluttershy zabieraj ranne kuce. - rzucił Eagle. Fluttershy podbiegła do rannych osłaniając się ogniem z MP5. Zabrała ranne kucyki na pokład, po czym krzyknęła do ogierów. -Wchodźcie! Fluttershy osłaniała odwrót, lecz dostała w kopytko z AK47. -Skur****e. - powiedział Eagle ładując cały magazynek BFG9000. Potem zabezpieczył akacze i 2 RPG7. -Przydadzą się nam. - powiedział Eagle - Cholera, akcja niczym jakbym naprawdę był jednym z żołnierzy Delty w Mogadiszu. Eagle wyleczył Fluttershy, po czym pomógł jej podnieść maszynę. Lecieli w kierunku Kryształowego Imperium. Nagle komputer pokładowy oznajmił: "Cel lotu: Kryształowe Imperium. Prawdopodobny czas przybycia: 1h 20 minut. Pozostały zapas paliwa: 97%" -Fluttershy, zawsze byłaś... Pacyfistką. - powiedział Eagle. -Umm... Czasy się zmieniły. Equestria nie jest taka jak... wtedy. - powiedziała Fluttershy piskliwym tonem - Poza tym nie mogłam pozwolić na zabicie mojego ukochanego trzeci raz. -Dzięki Fluttershy. - powiedział Eagle - Też Cię kocham. Pilotuj maszynę, a ja zajmę się Scoot i Tavi. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Coś uderzyło w okno. - O mnie zapomnieliście! - krzyknęło coś ghulowatego z zezem. Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Eagle otworzył drzwi i chwycił Pokemonę. -Wbijaj się. - powiedział Eagle - A i spróbuj ogarnąć swój wygląd, bo rzeczywiście wyglądasz jak ghul. I jakim cudem znalazłaś się poza śmigłowcem, skoro cały czas byłaś w środku? Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 (nie przeczytałeś mojego przedostatniego postu? http://mlppolska.pl/Watek-Fallout-Equestria--6712?pid=338039#pid338039) - Wyleciałam i wypuściłam nietoperza. Potem zobaczyła was jak odlatujecie. - spojrzała na swoje kopytko, obecnie brązowe. - To miało być przebranie, żeby ghule mnie nie zaatakowały. Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 -Dobra spoko, ale teraz ogarnij to jakoś, bo Kryształowe Imperium nie zamieszkują ghule. - powiedział Eagle. Potem Eagle zabrał się za leczenie Scootaloo i Octavii. -Spokojnie, te stimpacki nie są od Grega. - powiedział Eagle - Te są od Fluttershy. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Jak nie zamieszkują? Wszyscy zdążyli się ukryć w Stajniach? - wyjęła niewielką szmatkę i zaczęła wycierać lukier począwszy od skrzydeł, zakończywszy na grzywie. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Kwiecień 5, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Wave podszedł do Pokemony - Dlaczego akurat lukier? Zapytałem z uśmiechem. - Ja tobie wieżyłem że jesteś z nami tylko przez Grega Eagle jest nieufny. Link do komentarza
Dżuma Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 / to my mamy dalej Dash // UWAGA OGŁOSZENIE: kolejna z mane6 straciła element; już nie wykazuje zachowań będących typem życzliwości ... pozostałe elementy to 2 jednorożce ... prawdopodobnie straciły bądź stracą je w najbliższym czasie ... BRAK DANYCH /// proszę cię Fluttershy która lata samolotem, strzela i walczy to nie jest ani trochę FS Patrzyłam na to ze znudzeniem. - To co do Everfree ? - zapytałam się Grega, ale zauważyłam tylko jak zachwiał się na kopytach i padł na ziemię - Ehh ... to się źle skończy ... - udało mi się go jakoś wziąć na grzbiet, powoli się ściemniało, a my dalej w tym bagnie. Wiem że wcześniej widziałam idealne miejsce na obozowisko. Jeden z dawnych bunkrów. Po dłuższym czasie, doszłam razem z dość spokojną Dash. Rozpaliłam ognisko, odstawiłam Grega i poprawiłam kajdany Dash. Była zdziwiona, dlaczego nie traktuję jej jak niewolnika. Powiedziałam jej że nie mam w zwyczaju takiego czegoś robić. Zazwyczaj nie paprałam się z więźniami, tylko od razu zabijałam kuce. Tak oto zmienna ja, a dokładnie ja z rozdwojeniem jaźni. Raz żal mi kuców, drugi raz potrafię zabić za to że oddychał. Opatrzyłam mimowolnie jej kopyto oraz dałam konserwę wraz z wodą. Czekało mnie długie czuwanie nad Gregiem oraz Dash... Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Po pierwsze: łatwo przywiera do sierści. Po drugie: było pełno przeterminowanego lukru w cukierni, więc czemu ma się marnować? I co się stało, że Greg i Eagle tak się nienawidzą? - zapytała, wytrzepując szmatę przez okno. Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 //Wojna nie wybiera i potrafi zmienić każdego Animal - jakbyś nie wiedziała - to po pierwsze. //Po drugie Black Hawk to nie samolot tylko śmigłowiec. A jak chcesz wiedzieć skąd zaczerpnąłem nazwę "Super64" to polecam obejrzeć "Helikopter w ogniu". -Pokemono, dlaczego się nienawidzimy z Gregiem? - rzucił Eagle - Zacznijmy chronologicznie. Potem ruszył Eagle z wyjaśnieniem. -Po pierwsze. Greg skrzywdził Fluttershy i jej rodzinę. Tylko jego zasługa, że Fluttershy dźgnęła swoją matkę a Lance Strongshy się nad nią znęcał. To jemu możemy podziękować, że Fluttershy jest... taka jaka jest. Po drugie, faszerował prochami mane6 na długo przed moim przybyciem moim z Ziemi. Po trzecie, próbował rozbić przyjaźń między Mane6. Po czwarte, zmusił Rainbow Dash do pracy w Rainbow Factory. Po piąte, zabił mnie przed wojną pod Rainbow Factory. Po szóste, sprawił, że Pinkie Pie zamordowała Applejack. Po siódme, kontroluje Pinkie Pie i porwał Rainbow Dash. Po ósme, zabił wielu moich ziomków z GROMu. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Zaraz, zaraz... Ty... NIE ŻYJESZ?! - gapiła się na niego jednym okiem, a drugie wpatrywało się w sufit. [silent Ponyville... Muszę to przeczytać po raz dwudziesty... ] Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 -Wiem to trochę dziwne. - powiedział Eagle - Zabił mnie, ale chyba sama Celestia mnie wskrzesiła, tyle że już po wojnie. A i po dziewiąte. Przez to, że mnie Greg zabił, nie jestem alicornem tylko zwykłym jednorogiem. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 Nastąpił głuchy łomot, gdy Pokemona zemdlała, a ostatnie, co powiedziała było ciche "alicornem?". Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 -Cholera. - powiedział Eagle - Fluttershy, ile nam zostało do Kryształowego Imperium? -50 minut. - powiedziała Fluttershy - Coś się stało? -Pokemona zemdlała. - powiedział Eagle. Eagle przyciągnął lewitacją Stimpacka. -Trzymaj się. - powiedział Eagle podając jej stimpacka. Potem reanimował ją magią. Link do komentarza
Dżuma Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 // master bardzo obawiam się że nie czytasz wypowiedzi Coli On mówił że pracował w Rainbow Factory GDY Rd JUŻ tam była. Oraz po raz wtóry to ty ułożyłeś taką historię a nie Cola Po 3. Ale tak czy inaczej element Flutterka straciła Po 4. a ja jestem pełzającą lamą alicornem ze skrzydłami nietoperza i krowy oraz córką NMM, Discorda oraz wszelkich nie zidentyfikowanych postaci które są naciągane w każdej historii Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Chyba przyśniło mi się, że powiedziałeś, że byłeś alicornem, i RD cię zabiła, i Celestia wskrzesiła, i jeszcze... Coś tam... - powiedziała, wciąż leżąc i pocierając głowę kopytkiem. Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 -Z jednym się tylko pomyliłaś Pokemono. - powiedział Eagle - To Greg mnie zabił a nie Rainbow Dash. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 5, 2013 Share Napisano Kwiecień 5, 2013 - Pytanko... JAK TO MOŻLIWE, ŻE BYŁEŚ ALICORNEM?! Link do komentarza
MasterBezi Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 -Nie pamiętam dokładnie. - wyjaśnił Eagle - Jedyne co pamiętam przed przejściem do Ponyville to w jakimś lesie uciekałem przed FBI i ci mnie zastrzelili. Potem obudziłem się w chatce Fluttershy i miałem wtedy skrzydła, jak i róg. Link do komentarza
Nightmare Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 - Ale to pokręcone... - wymamrotał i wyjęła laptopa z juków. Następnie włączyła radar/sonar. Link do komentarza
Swiftone Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 -O matko, ile czasu spałem? - Odrzekłem do Delty. Przez ten czas lustrowałem wypowiedzi Eagla. Trochę mi go szkoda, łyka wszystko od Flu jak młody pelikan. Do tego ta gówniara Pokemona zwiała z nim, a miałem jej pilnować... Nie znałem Eagla przed wojną. Zresztą, jak tak bardzo chce wojny 'o equestrie' oraz elementy, zgoda, niech będzie. Do tego porwał Octavie, i on chce być elementem... Nie ważne ruszamy, najpierw po Pinkamenę, potem do pewnego miasteczka ukrytego w lesie Everfree. Dash przełknęła ślinę, pokazując na twarzy grymas typu 'tylko nie tam'. -Co, Rainbow, już się trzęsiesz ze straaachu? - Spytałem z szerokim uśmiechem. Dobra, więc ruszajmy, ja prowadzę. Link do komentarza
Recommended Posts