Gracy Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Imię: Mentosina Daisana Helena Diana Dinne Ksywa: Mentos ~~ Wygląd zewnętrzny: Jest pegazem. Jej CM jest paczka mentosów. A najlepsze jest, że nienawidzi ich xDDDDDD. Ma zielono-białą grzywę i kremową sierść. Charakter: Mentos, w przeciwieństwie do swojej siostry, lubi się bawić. Ma nawyk picia tymbarka, i upicia się nim. Po frugo i jeżynach dostaje świra. Uwielbia piec, ale nigdy nie je swoich wypieków i oddaje je innym kucom. Specjalna zdolność: Szczerze? Potrafi zmuszać ludzi, aby jedli jej wypieki xDDDD Ale oprócz tego, potrafi robić różne sztuczki w powietrzu. Historia: Wychowywała się w Cloudsdale. Gdy była mała została porzucona. Znalazła ją Pani Selene. Przygarnęła ją. Miała ona 2 dzieci. Syna, Daniela i córkę Jadeit. Daniel był trochę młodszy od Mentos, Jadeit starsza. Mentos czuła się jak w domu. Ale to się skończyło. Gdy miała 13 lat, Pani Selene wyruszyła w podróż. Dzieci czekały na nią przez miesiąc, 2. Pewnego dnia przyszła do nich bliska przyjaciółka ich mamy. Powiedziała, że Pani Selene została zaatakowana i przez nieznanych sprawców, którzy ją zabili. Byli w szoku. Mentos, i 10 letnim Danielem zajęła się Jadeit. Mentos musiała robić obiady, Daniel sprzątał, a Jadeit chodziła do pracy. Pewnego dnia, poleciała do Ponyville. Miała zrobić zakupy. Przechodziła obok sklepu ze słodyczami, i zobaczyła paczkę Mentosów. Chciała iść je kupić, ale musiała kupić inne rzeczy. Smutna poszła do domu. Pomyślała, że sama je sobie zrobi. Siedziała długo, bardzo długo w kuchni. Aż w końcu się udaało! Zrobiła własne mentosy! Wtedy zyskała swój CM. Nagle... coś się stało! Jej grzywa i ogon zaczęły się zmieniać! Gdy ustała na ziemi, zamiast złotej grzywy i ogona, miała zielono- białe. Wiek: 18, prawie 19 Najbliżsi : Przyjaciel, a zarazem chłopak FireBlade, siostra Jadeit, Brat Daniel. Od autorki: Mentos powstała przypadkowo. Pierwsza jej wersja powstała z plasteliny. Gdy postanowiłam narysować ją na papierze, Mentos miała wiele wersji. Najpierw nosiła skarpety, szalik i beret. I miała niebieską sierść. Na papierze nie spodobała mi się. Rysunki gdzieś schowałam. Jakieś 4 miechy później odnalazłam jej plastelinową wersję i stare rysunki. Postanowiłam stworzyć ją od nowa. I tak minął kolejny miesiąc na rysowaniu kolejnych wersji drogiego kuca. Połowe rysunków wywaliłam, ale kilka zostawiłam. Aż w końcu mi się udało. Narysowałam świetną wersję Mentos. Taka była prawdziwa historia kuca imieniem Mentos. Ciekawostki: -Mentos pierwotnie miała zostać nazwana Mint Scarf (Miętowy szal). -Jej brat Daniel istnieje naprawdę. Jadeit natomiast nie. -FireBlade, czyli chłopak Mentos tak samo jak ona został stworzony przypadkiem. - Najlepszymi przyjaciółmi Mentos są zkucykowani ludzie z mojej klasy -Rodzice Mentos nigdy nie istnieli. Link do komentarza
Mentos Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Czuję się....dziwnie. Ktoś tutaj zmienił moją płeć! OC mi się podoba z oczywistych względów, chociaż mam wrażenie, że jest ona silly little filly (chociaż ma 18 lat). Link do komentarza
Bezik Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Woo, rzadko się dzieje że OCeniam OCki. Rzadziej nawet, niż gram w gry forumowe.. No więc plus za to, że nie korzystałaś z pony creatora, to narzędzie jest złem i wszystkich (mam na myśli mnie i sobie podobnych :> ) nudzi. Ciekawa historia, z pierwszych akapitów cisnąłem bekę Podsumowując, jest dobrze Link do komentarza
Gracy Napisano Kwiecień 6, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Woo, rzadko się dzieje że OCeniam OCki. Rzadziej nawet, niż gram w gry forumowe.. No więc plus za to, że nie korzystałaś z pony creatora, to narzędzie jest złem i wszystkich (mam na myśli mnie i sobie podobnych :> ) nudzi. Ciekawa historia, z pierwszych akapitów cisnąłem bekę Podsumowując, jest dobrze Dzięki. Ja bawię się tylko Pony creatorem. Ja to uznaję za zwykłą grę, typy ubieranek. Na początku chciałam wstawić rysunek z FireBlade i Mentos narysowany tradycyjnie, ale mój skaner się zepsuł. Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 6, 2013 Share Napisano Kwiecień 6, 2013 Uderz w stół, a Mentos się odezwie, BUAHAHAHAHA! Podoba mi się design jej włosów, jest niewymiernie ciekawy. Opis zabawny, może przydałoby się takich więcej Pachnie Celtami dzięki tym barwom. Link do komentarza
Daktyl Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Skąd do cholery LUDZIE w Equestrii ?! Link do komentarza
Mrs.Octavia Napisano Kwiecień 9, 2013 Share Napisano Kwiecień 9, 2013 Imię: Mentosina Daisana Helena Diana Dinne Aha...kolejna długo imienna... Wygląd zewnętrzny: Jest pegazem. Jej CM jest paczka mentosów. A najlepsze jest, że nienawidzi ich xDDDDDD. Ma zielono-białą grzywę i kremową sierść. Ma na imię Mentos, jej CM są Mentosa a nienawidzi ich? Gratuluje inteligencji Charakter: Mentos, w przeciwieństwie do swojej siostry, lubi się bawić. Ma nawyk picia tymbarka, i upicia się nim. Po frugo i jeżynach dostaje świra. Uwielbia piec, ale nigdy nie je swoich wypieków i oddaje je innym kucom. Upijać się sokiem ludzkim? Bez komentarza... Frugo i Jeżyny? Kolejny ludzki napój? I jeżyny... jprd... ...Gdy była mała została porzucona... Kolejna sierota? ...Miała ona 2 dzieci. Syna, Daniela i córkę Jadeit.... Ludzkie imiona w Equestrii? Nie dziękuje. :twilight9: ...Gdy miała 13 lat, Pani Selene wyruszyła w podróż. Dzieci czekały na nią przez miesiąc, 2. Pewnego dnia przyszła do nich bliska przyjaciółka ich mamy. Powiedziała, że Pani Selene została zaatakowana i przez nieznanych sprawców, którzy ją zabili. Byli w szoku.... SIEROTY REAKTYWACJA! ...Przechodziła obok sklepu ze słodyczami, i zobaczyła paczkę Mentosów... Kolejne ludzkie słodycze w Equestrii? ...Pomyślała, że sama je sobie zrobi. Siedziała długo, bardzo długo w kuchni. Aż w końcu się udaało! Zrobiła własne mentosy!... Czyli po popatrzeniu na paczkę Mentosów przez kilka sekund i z daleka zrobiła takie same Mentosy? O ironio... ...Nagle... coś się stało! Jej grzywa i ogon zaczęły się zmieniać! Gdy ustała na ziemi, zamiast złotej grzywy i ogona, miała zielono- białe. A co ona,jakimś Transformerem jest żeby się z nijakich powodów się zmieniać? A może czarować umie? :GdCh4: -Jej brat Daniel istnieje naprawdę. Jadeit natomiast nie. ... - Najlepszymi przyjaciółmi Mentos są zkucykowani ludzie z mojej klasy -Rodzice Mentos nigdy nie istnieli. Naprawdę jest kucyk o imieniu Daniel? A może jej brat był człowiekiem? :cGGTb: Czyli...to jest twoja ponysona? Wait,wait,wait ona musi mieć rodziców w końcu,każdy kuc ma rodziców... Co? Może jeszcze została stworzona z patyka i listka? A co do wyglądu to kolory da się przeżyć ale ta grzywa...jprd... Ma za mało włosów na głowie,wygląda jakby dopiero jej wyrosły :twilight9: a ten ogon...to nie ma sensu... Daje ocenę 1/10 Masz po połowie za to że nie jest Alicornem i za kolory. Link do komentarza
Spectra Napisano Kwiecień 11, 2013 Share Napisano Kwiecień 11, 2013 Fajny pomysł Hmmm.. Lubię mentosy 10/10 Link do komentarza
Cornickos Napisano Kwiecień 13, 2013 Share Napisano Kwiecień 13, 2013 Daje ocenę 1/10 Masz po połowie za to że nie jest Alicornem i za kolory. W większości kwestii masz racje ale trochę przesadzasz Najbardziej przeszkadza mi że jest kolejnym kucem który nie ma rodziców i układ graficzny całego tekstu - można się pogubić (np.ja - czytam OC- spoko, czytam komentarze, jest cytat a tam jakiś tekst którego nie czytałem:cadance4:) Link do komentarza
OttonandPooky Napisano Kwiecień 16, 2013 Share Napisano Kwiecień 16, 2013 Moim zdaniem opowiadanie tego kucyka jest NIESTETY nielogiczne. Może lepiej przed stworzeniem jakiejś kolejnej postaci ,albo w celu udoskonalenia jej zapoznaj się ze słynnym terminem "Mary sue" i poczytaj parę poradników w necie na temat tworzenia orginal characters Link do komentarza
WilczeK Napisano Lipiec 5, 2013 Share Napisano Lipiec 5, 2013 (edytowany) Kucyk zawiera lokowanie produktu Edytowano Lipiec 5, 2013 przez WilkU Link do komentarza
Maisha Napisano Lipiec 16, 2013 Share Napisano Lipiec 16, 2013 Imię: Mentosina Daisana Helena Diana Dinne Długie jak prawdziwe imię i nazwisko Picassa. Wygląd zewnętrzny: Jest pegazem. Jej CM jest paczka mentosów. A najlepsze jest, że nienawidzi ich xDDDDDD Ogarnij się dziecko człowieku. Jedno D starczy. Jakim cudem może to być jej CM skoro ich nienawidzi? CM oznacza jej talent, a jej talentem jest nienawidzenie miętusów? Charakter: Mentos, w przeciwieństwie do swojej siostry, lubi się bawić. Ma nawyk picia tymbarka, i upicia się nim. Po frugo i jeżynach dostaje świra. Alergia na soki? Historia: Wychowywała się w Cloudsdale. Gdy była mała została porzucona. Znalazła ją Pani Selene. Przygarnęła ją. Miała ona 2 dzieci. Syna, Daniela i córkę Jadeit. Daniel był trochę młodszy od Mentos, Jadeit starsza. Mentos czuła się jak w domu. Ale to się skończyło. Gdy miała 13 lat, Pani Selene wyruszyła w podróż. Dzieci czekały na nią przez miesiąc, 2. Pewnego dnia przyszła do nich bliska przyjaciółka ich mamy. Powiedziała, że Pani Selene została zaatakowana i przez nieznanych sprawców, którzy ją zabili. Byli w szoku. Mentos, i 10 letnim Danielem zajęła się Jadeit. Mentos musiała robić obiady, Daniel sprzątał, a Jadeit chodziła do pracy. Pewnego dnia, poleciała do Ponyville. Miała zrobić zakupy. Przechodziła obok sklepu ze słodyczami, i zobaczyła paczkę Mentosów. Chciała iść je kupić, ale musiała kupić inne rzeczy. Smutna poszła do domu. Pomyślała, że sama je sobie zrobi. Siedziała długo, bardzo długo w kuchni. Aż w końcu się udaało! Zrobiła własne mentosy! Wtedy zyskała swój CM. Nagle... coś się stało! Jej grzywa i ogon zaczęły się zmieniać! Gdy ustała na ziemi, zamiast złotej grzywy i ogona, miała zielono- białe. Oczywiście kolejna sierota boska. Miesiąc 2? Jaki to ma sens? Prędzej zamordowana jeśli już, a nie zaatakowana i zabita. Zmieniła kolor grzywy i ogona. Ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam i wszystkie takie OC powybijam. W streszczeniu: WHAT THE F CK? -Rodzice Mentos nigdy nie istnieli. No tak, bo tak ciężko pomyśleć nad podobnymi kucami. Wszystko wygląda na to ze twoje OC zostało stworzone w laboratorium w kapsule. Link do komentarza
Recommended Posts