SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Brakuje mi działu na lirykę. Mamy opowiadania, albo inne, nie fandomowe prace. A co z poezją? Dobra, przechodząc do meritum: Zainspirowany opowiadaniem http://mlppolska.pl/watek/5010-r%C3%B3%C5%BC-jej-oczu-romans-sad/ postanowiłem napisać kołysankę o Lunie, którą mogłaby śpiewać Rainbow Dash małej Scootaloo. Potem się posypało i aktualnie tych tekstów jest cztery i piszę kolejne. Kołysanka o Lunie (dla dowolnego kucyka) Kiedy noc straszna się jawi Kiedy mrok serduszko dusi twe Wtedy ja przybywam z oddali A wraz ze mną gwieździsty deszcz Lililaj lililaj Już jestem przy tobie Lekko musnę cię swym rogiem Lililaj lililaj Groza na zawsze zniknie Gdy otulę cię swym skrzydłem Szepnij tylko imię „Luna” Spośród wszystkich znanych słów A ja zawsze będę czuwać Opiekunka twoich snów Lililaj lililaj Już jestem przy tobie Lekko musnę cię swym rogiem Lililaj lililaj Groza na zawsze zniknie Gdy otulę cię swym skrzydłem Strach maluje w mroku oczy Których boisz się tak bardzo Wszystko nabiera złej mocy Lecz ich bać się nie warto Lililaj lililaj Już jestem przy tobie Lekko musnę cię swym rogiem Lililaj lililaj Groza na zawsze zniknie Gdy otulę cię swym skrzydłem Zaśnij już, ja będę czuwać Strach pożegnać czas Niech da ciepło kołdra gruba A uszka, oczka pójdą spać Lililaj lililaj Już jestem przy tobie Lekko musnę cię swym rogiem Lililaj lililaj Groza na zawsze zniknie Gdy otulę cię swym skrzydłem Kołysanka dla małej Fluttershy (śpiewana przez mamę) Boisz się zamknąć oczka Boisz się pożegnać dzień Nie wiesz co cię we śnie spotka Nawet straszny jest twój cień Inne kucyki są okrutne Wyszydzają cię bez przerwy To takie bezrozumne A szydera ostre ma zęby Lecz wtul nosek w moje skrzydło Niech pióra będą miękkie tak Zniknie każde straszydło Możesz już spokojnie spać Też czasem płaczę córeczko Kiedy boję się o ciebie Jesteś delikatną sikoreczką Sama na wielkim niebie Przyjdzie dzień magiczny Ujrzysz inne cuda świata Przeznaczenia tor dziwny To będzie taka piękna karta A teraz śpij, moja Flutti mała Na świecie jest tyle dobra Kiedy będziesz je odkrywała Pamiętaj o mamy słowach Kołysanka dla małej Twilight (śpiewana przez mamę) Mądrość imion ma wiele Jesteś tak ciekawa ich Że tylko czytać będziesz I nie chcesz wcale śnić Tyle przed tobą kochanie Lecz teraz zaśnij już Twili Znajdziesz czas na czytanie Zamknij oczka, po prostu zaśnij Pod powiekami inny świat zagości Ujrzą go uważni Dotknij wszystkich wspaniałości Zatoń w wyobraźni Kołysanka dla Sweetie Belle (śpiewa Rarity) Pewien smutny kucyk Taki mały Całkiem biały Jak czyściutki śnieg... Bał się zasnąć sam Cicho płakał Noskiem smarkał Było mu tak źle... Długa noc go lękała Zupełnie czarna Okropnie straszna Kopytka drżały wciąż... Lecz przytul swoją Złotkę Słodki puszek Miękki brzuszek Odegna strachy stąd... Więc śpij siostrzyczko Śpi ogonek Śpi twój rożek Oto nowy sen... Ja będę czuwać obok Jak na straży Kiedy marzysz Nie pozwolę ciebie tknąć... Tutaj chciałbym tylko zwrócić uwagę, że czwarty wers każdej zwrotki rymuje się z czwartym wersem zwrotki następnej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluedraft Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Powiem naprawdę fajnie ci te kołysanki wyszły ale najbardziej spodobała mi się kołysanka o Lunie. Wydawało mi się dość nie typowe zastosowanie rymów z wyrazami Brzuszek, Rożek , ale ogólnie wszystkie bardzo ładnie brzmią Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Kwiecień 20, 2013 Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Ładne, mnie tam się podoba, że tak to ujmę, chciałbym usłyszeć tego wykonanie w praktyce... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Kwiecień 20, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 20, 2013 Też chętnie usłyszałbym Niestety, jak ja to śpiewam, czyli jako facet, to nie wychodzi dość słodko... ale jak kupię sobie w końcu porządny mikrofon, to spróbuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Maj 4, 2013 Autor Share Napisano Maj 4, 2013 Dla Szarutkiej z forum: Kołysanka dla Rose Luck Szukasz kwiatów, gdzie są one? Kolorów gama w oczach drży Każda łąka pięknie ustrojona A najsłodszym kwiatem jesteś Ty Odpłyń w łąki kolorach Odnajdź drogę różanego snu Tu nie ma mocy strach ni zmora Śpij spokojnie na łożu róż Oto wianek rubinowych płatków Kiedy śpisz, one straż trzymają Ich kolce bronią Ciebie kwiatku I tę kołysankę zaśpiewają Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KawaiiHipstaNekoLampa Napisano Lipiec 9, 2013 Share Napisano Lipiec 9, 2013 Daj melodię to można zaśpiewać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Lipiec 9, 2013 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2013 Jak ktoś chciałby otrzymać kołysankę dla siebie, swojego OC lub po prostu jakiejś postaci wskazanej przez niego, to niech napisze na PW Chętnie spróbuję. Melodię wyczaruję, jak kupię nowy mikrofon. Rychło wrzucę jakieś inne wiersze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Sierpień 2, 2013 Share Napisano Sierpień 2, 2013 (edytowany) ąz miyślę czy nie zaśpiewać tych kołysanek lub Wyrecytować i wysłać jak ci pasi taka opcja Edytowano Sierpień 2, 2013 przez Zandi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Sierpień 3, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 3, 2013 Bardzo chętnie! A ładnie umiesz śpiewać? Bo mi bez kobiecego głosu nadal to średnio wychodzi :/ "Kołysanka o Lunie" jeszcze jako tako... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paladyn Zanderson Napisano Sierpień 3, 2013 Share Napisano Sierpień 3, 2013 cóż powiedzmy ze jestem średnim śpiewakiem nie potrafię śpiewać wysoko, bo przypomina to wycię, ale czasme coś se zaśpiewam zarecytuję, bo najważniejsze jest robić to sercem 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzarusaixD Napisano Sierpień 29, 2013 Share Napisano Sierpień 29, 2013 Podobają mi się twoje kołysanki, a zwłaszcza ta o mnie < o Rose Luck > Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Wrzesień 15, 2013 Autor Share Napisano Wrzesień 15, 2013 Kilka nowych: Kołysanka dla Celestora: Kołysanka dla Liska Nie umiem, Lisku, leczyć tej krwi W której jad odbiera Ci sen Niczyja wina, że musnął los zły Który zamienia radość w wstręt Spójrz, jestem Luna, Pani Snów Co ścieżki ich zna i prostuje Wiem, jak wybierać wśród astralnych dróg Uwierz więc we mnie, a pofruniesz Co widzisz, Lisku, pośród tych gwiazd? One wciąż tańczą w mej grzywie Nie wyleczę, lecz ulgę mogę dać Kiedy uścisk nocy robi Ci krzywdę Szepnij więc „Luna”, by wezwać mnie Kiedy strach serduszko rani Przybędę wraz z Cieniem, więc nie bój się Bo noc też mieni się barwami Kołysanka dla Rainbow Dash Kołysanka dla Rainbow Dash Chodź córeczko, opowiem ci historię Pełną przygód, tak jak lubisz Zamknij oczka, naciągnij kołdrę Podaj kopytko, aby się nie zgubić Oto baśń o pegazie Mistrzu lotów tak wybitnym Że choć z wiatrem latał w parze On był od wiatru szybszy Lecz nie on, bo to panna Taki talent ujawniła Żadna przygoda jej nie straszna I od wyzwań nie stroniła W jej kopytach siła tęga! Którą pomoc niosła innym I ta klacz, choć niewielka Ruszała się sposób jakże zwinny A wiesz, co było w niej tak ważne? Nie gracja, moc lub latanie I nim słodko zaraz zaśniesz Wyobraź sobie jej odbicie w mamie Więc ona poznała magii arkana Przyjaźni broniła tak dzielnie Słynęła z lojalności reprezentowania Chwacko pokonując dni kolejne Nakryj się ogonkiem jak kołdrą Ten tęczowy sen niech się spełni Bo choć jesteś tylko małym kucykiem To czeka na ciebie los taki piękny! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arctic Fox Napisano Październik 2, 2013 Share Napisano Październik 2, 2013 Śliczna kołysanka. Pod ulubioną nutę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts