Alcyone Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Zapewne kojarzy ten, kto zna mój fanfik "Szklistość: Hiperbola", jednak tutaj jest to całość. Ballada jest tworem zupełnie oddzielnym od fanfika i nie trzeba znać jego treści, by ją zrozumieć. Jest to pojedynczy wiersz, nad którym dość długo siedziałam i nawet jestem z niego zadowolona. Opowiada o, jak zapewne się domyślacie, wietrze i skale, ale również kilku innych charakterystycznych postaciach. Ciężko jest mi napisać cokolwiek na ten temat. Mamy tu do czynienia z alegorią, ale raczej łatwo zorientować się, o co chodzi. Zapraszam do czytania Ballada o wietrze i skale Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemny gostek Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Fajne, błędów nie ma, ale nic nie ma o kucach i zaraz ballada w dziale Inne! Edit: A teraz zrozumiałem... Muszę zacząć czytać dokładniej... Poezje takie są... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alcyone Napisano Kwiecień 23, 2013 Autor Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Fajne, błędów nie ma, ale nic nie ma o kucach i zaraz ballada wyląduje w dziale Inne! Alegoria Przeczytaj jeszcze raz i zwróć uwagę na sześć występujących postaci i ich charakterystykę ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GamerLuna Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Ballada jest piękna... Zawiera swą głębie którą każdy czytelnik inaczej pojmuje... Innymi słowy wielce... Ale to W I E L C E mi się to spodobało... Więc mam taką nieskrytą nadzieje że na tym nie poprzestaniesz i coś jeszcze napiszesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Kwiecień 23, 2013 Share Napisano Kwiecień 23, 2013 Ładne. Naprawdę ładne. Można powiedzieć, że trudno znaleźć odpowiednie słowa, żeby dobrze opisać, to co zostało nam przedstawione. Pomysł fenomenalny i tak samo wykonanie. Z pewnością nie raz wrócę do tej ballady. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Listopad 12, 2023 Share Napisano Listopad 12, 2023 Łoł, to było naprawdę piękne. Historia może i jest prosta jak drut, ale napisana bardzo przyjemnie, poetycko i w ogóle. Ma w sobie jakąś głębię. Ma też jakąś alegorię i nawiązanie do sześciu postaci. Aczkolwiek tu się muszę przyznać, że nie jestem pewien czy ją zrozumiałem. Wydaje mi się, że wyłapałem Applejack, Twilight i Rainbow, więc domyślam się, że w tym wierszu może chodzić o całą mane 6. Jeśli się nie mylę, to jest to bardzo fajnie zrealizowane. A jeśli się mylę, to i tak powiem, że przeczytałem bardzo przyjemne dzieło. Technicznie ciężko mi tu coś powiedzieć, bo się nie znam na poezji. Rymowało się, wiec jest chyba dobrze. Podsumowując, zdecydowanie polecam. Tekst nie jest długi, a naprawde przyjemny. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się