Gypsy Napisano Maj 15, 2013 Share Napisano Maj 15, 2013 Witam wszystkich fanów Fairy Tail postanowiłem założyć ten temat gdyż lubię to anime, ale lubię także zadawać masę nie zawsze do końca przemyślanych pytań. W każdym razie zacznijmy zabawę. Na początek tak dla urozmaicenia niech każdy wybierze jakąś postać którą będzie jakby hmm... wcielał w tej zabawie. Myślę, że postacie mogą się powtarzać. Lecz wierzę także, że będziecie na tyle kreatywni by tego unikać. (Zobaczymy czy to się przyjmie) Ja na ten przykład będę reprezentantem Natsu Dragneel'a. Z miejsca się napaliłem! Tak na rozgrzewkę pierwsze pytanie. Ilu znamy świętych magów i jak mają oni na imię? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Czterech: Makarov, Jura, Jose, Jellal Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Aye Jak i które oko Erza straciła Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Prawe o ile się nie mylę. O, jeszcze w jaki sposób? Sorry za edit ale nie doczytałęm xD Podczas tortur w wieży niebios/Rajskiej Wieży jak kto woli. @Wybrać postać? Toś wymyślił Ale ok, wybieram Gajeela Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Ta masz racje, wygrałeś talon na Levy i balon. Kto uratował Natsu od ataku Raging Bolt'em Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Czyżby był to ten atak, który uziemił Gajeel? A ja wcielę się w Plue! Żartuję, wybieram Ichiyię. MEN. A tak na serio to nie mam pomysłu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 No czy ja wiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 "Geehee! Oczywiście, że to byłem ja! Przecież beze mnie ten durny Salamander gryzł by ziemię po pierwszym ataku Laxusa! " Ano, Gajeel. A teraz proponuję żebyś zadał kolejne pytanie @Down Właściwie to dobrze, w końcu było pytanie KTO go obronił no nie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Czyli źle? Dobra, niech się zastanowię. No tak, pomyliłem ataki, ale nie osoby. Gajeel złapał Natsu i zabrał go od ataku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 "Gajeel niepotrzebnie się wtrącasz! Przyjął bym to na klatę, a potem bym skopał tyłek temu jeleniowi" - Natsu Tak Gajeel, ale Spindwide alias "Gajeel" był pierwszy. A teraz następne pytanie. Jak brzmiała modlitwa Cobry. Nie musi to być wierny cytat. "Ach Cobra ten krzywooki jęczmień! Następnym razem pokonam go 2 razy szybciej" - Natsu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 ...Ciastek był pierwszy.... "Cobra? To ten na którego musiałeś nakrzyczeć, bo byłeś za słaby Salamandrze? Geehee, to było naprawdę żałosne!" Szło to jakoś tak: "Chciałem usłyszeć głos mojego jedynego przyjaciela" Dobrze mi się wydaje? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Dobra uznam, że ciastek był pierwszy tylko następnym razem nie podawajcie odpowiedzi w postaci pytania. Tak dobrze ci się wydaje. W którym roku zginęła Lisanna (znaczy przeszła do Eldoras, jak oni mogli nie zauważyć, że skoro jej ciało zostało wciągnięte w wielką dziurę w niebie. To ona może jednak żyć) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 To ja biorę Wendy. Chyba w roku X768 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Masz oczywiście racje Wendy. Jakiego przedmiotu używa się by przywołać moc Regulus'a Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 "Regulus to nie pierścień tego lwa? Jak mu było? Loki?" Oczywiście, że pierścienia Regulusa. Używanego przez Leo/Lokiego Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 16, 2013 Autor Share Napisano Maj 16, 2013 Oczywiście tak. Czas na ostatnie pytanie. "Ale się na nie napaliłem" Gdzie żyła Erza przed uprowadzeniem jej fanatyków z rajskiej wierzy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 16, 2013 Share Napisano Maj 16, 2013 Wygląda na to, że znów odpowiem ja Wychowywała się w wiosce/mieście (nie pamiętam) Rosemary Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Po wygranej walce Elfman'a z Bacchus'em (swoją drogą uwielbiam tego kolesia)obie gildie świętowali porażkę. I moje pytanie brzmi, kto pozostał na nogach po tej popijawie. Dzika!!!! "Czwórka!!!!!!!!!!!"- Natsu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Lucy? Strzelam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 17, 2013 Share Napisano Maj 17, 2013 Ja raczej strzelam na Wendy. Jakby się nie spojrzeć, ona raczej nie piła. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 17, 2013 Autor Share Napisano Maj 17, 2013 Podpowiem, że było to 9 osób. W tym dwóch nie było ludźmi, a dwóch nie należało do fairy tail, a jedna próbowała zasnąć MOJA DUSZA JEST ZAWSZE DZIKĄ!!! "CZWÓRKĄ!!!" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flutteryay Napisano Maj 18, 2013 Share Napisano Maj 18, 2013 Lucy, Erza, Wendy, Gray, Natsu, Szaruru, Happy, Baccus, jednaosobaktorejoczywiscieniepamietam Nie mam zielonego pojecia. "Gdyby nie fakt ze to bylo 9 osob, stawialabym na pania Erze..." -Wendy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Maj 18, 2013 Autor Share Napisano Maj 18, 2013 Jeszcze Levy i zamiast Erzy Plue. Ale uznam tą odpowiedź bo była bardzo blisko prawdy. Kto odczarował Kinane? Natsu- "No jak kto kto to przecięz..." Ciii... zamknij się zapalniczko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 18, 2013 Share Napisano Maj 18, 2013 Pierwsza myśl:Makarov. Druga myśl:a może nie. Ale nauczyłem ufać się w takich sytuacjach pierwszej myśli, więc stawiam na Makarova. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spinwide Napisano Maj 18, 2013 Share Napisano Maj 18, 2013 "Staruszek pokazał podczas walki z Phantomem,że umie naprawdę zaskoczyć, nie zdziwiłbym się gdyby potrafił przerobić węża na człowieka." Tak, to był Makarov, jestem pewien Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts