Ryś Raindrops Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Otóż jest to piękne Anime. Co prawda trochę brutalne, ale piękne. Niestety ma bardzo mało odcinków (bodajże 12). A Opening jest świetny, nie mam co się rozpisywać. Piszcie swoje opinie na temat Another. Zarzucę kilkoma rzeczami. Link do komentarza
Igirisu_chan Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Cóż, nigdy tego nie oglądałam, ale chętnie zerknę ^^ Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 Cóż, nigdy tego nie oglądałam, ale chętnie zerknę ^^ Polecam. Ma tylko 12 odcinków. Ja oglądnęłam to w 2 dni, bo tak mnie wciągnęło. Link do komentarza
Niemampojęcia Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Ogólnie do tego anime podeszłam na luzie. Seria dość godna polecenia. Uwielbiam jej opening i czasem się łapię na tym, że go podśpiewuję, gdy mi się nudzi Akcja z parasolką, to moja ulubiona scena z całej serii, a jedna z ulubionych z anime ogólnie. Śmiechłam wtedy bardzo (dat składnia) Link do komentarza
Krulig Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Super anime.Bardzo mi przypomina Higurashi.Obejrzałam wszystkie odcinki oraz OVA Link do komentarza
Ukeź Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Oglądałam jak wychodziło na bieżąco. Także wypada się wypowiedzieć. A w ogóle to wiecie, że będzie po polsku manga Another od JPFu ? No to tak. W kwestii serii. Na początku naprawdę mi się spodobało. Pierwsze kilka odcinków to było takie "ŁAŁ!" i to dosłownie. Sądziłam, że w końcu wyszła nowa, naprawdę świetna seria, w dodatku horror. Jednak z czasem.. z czasem straciła dla mnie klimat. Chcę uniknąć spoilerów, ale no, przez początkowe odcinki, oglądając to, będąc samej w domu, przy zgaszonym świetle, naprawdę miałam ciary na plecach. Jeszcze te lalki. Ale później już nie było takie fajne. Jeszcze to w jaki sposób przerwać klątwę itd.. No proszę, od początku nasi bohaterowie powinni się domyślić rozwiązania. No ale dobra, czepiam się. Jednak przez co najbardziej Another straciło w moich oczach? Koniec. Ogółem beznadziejny. Masowa psychoza itd, ale jakaś bardzo.. nieudolna? Cóż nie podobał mi się. Po tak genialnie zapowiadającej się serii oczekiwałam czegoś bardziej spektakularnego. Mimo nieszczęsnego końca, samo Another było w porządku. Z chęcią sięgnę po mangę, z racji, że z tego co się orientuję, nie kończy się tak idiotycznie jak anime, więc pewnie jest warta uwagi. A kwestia techniczna. Kreska mi się podoba, nawet bardziej niż ta w mandze. Grafika jest ładna, nie powiem, że nie. Od tej strony nie mam nic do zarzucenia, muzyka też dobrze dobrana, chociaż opening trochę.. hmm.. no mógłby bardziej pasować. Ale nie tutaj nie jest tak źle. Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 (edytowany) Szkoda tylko że Izumi Akazawa umarła, bardzo ją polubiłam. Oprócz szczegółu że chciała zabić Misaki. Edytowano Maj 30, 2013 przez Raindrops Link do komentarza
Krulig Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 (edytowany) Szkoda tylko że Izumi Akazawa umarła, bardzo ją polubiłam. Oprócz szczegółu że chciała zabić Misaki. W mandze nie umarła...(chyba) Edytowano Maj 30, 2013 przez Malinusia Link do komentarza
Igirisu_chan Napisano Maj 30, 2013 Share Napisano Maj 30, 2013 Hyh, wzięłam się za oglądanie tego ^,^ jestem jak na razie na 4 odc., ale uważam, ze to jest super ^,^ Gdyby nie ten temat to bym zapewne nigdy nie wiedziała, ze takie Anime istnieje Cudowne! Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Maj 30, 2013 Autor Share Napisano Maj 30, 2013 Hyh, wzięłam się za oglądanie tego ^,^ jestem jak na razie na 4 odc., ale uważam, ze to jest super ^,^ Gdyby nie ten temat to bym zapewne nigdy nie wiedziała, ze takie Anime istnieje Cudowne! Widzisz...zawdzięczasz mi to. Miłego oglądania, powiedz jak skończysz i podziel się swoją opinią. ;_; Link do komentarza
Igirisu_chan Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 Jej, to jest serio okropnie wciągające Wczoraj nie mogłam się oderwać, oglądałam do około godziny 00.34 xD, już miałam zacząć oglądać 12 odc, gdy rodzice każą mi laptopa wyłączyć. Ale za to zrobiłam to dzisiaj To Anime jest naprawdę świetne ale "trochę" brutalne. Jedynym minusem jest dla mnie to, ze jest tylko 12 odc. Zaraziłaś mnie tym *O* dziękuję ci za to Link do komentarza
Ryś Raindrops Napisano Maj 31, 2013 Autor Share Napisano Maj 31, 2013 Wiem o tym. Też żałuję że jest tylko 12 odcinków Link do komentarza
Krulig Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 Można powiedzieć,że 13 bo jest jeszcze OVA Link do komentarza
Cuddly Doggy Napisano Maj 31, 2013 Share Napisano Maj 31, 2013 Widziałam to anime i bardzo je lubię. Jednak jak Ukeś wcześniej napisała to ostatnie odcinki nie były takie fajne jak pierwsze i utraciły ten fantastyczny stało się to mniej więcej gdy Misaki Mei nie była już taką tajemniczą postacią. Ale ja nie mogę powiedzieć, że przez te ostatnie odcinki, anime zupełnie straciło swój urok, nadal mi się podoba i uważam je za jedno z fajniejszych anime (dużo ich w prawdzie nie obejrzałam, no ale). Postać Misaki Mei bardzo mi się spodobała, ta początkowa, tajemnicza, co za bardzo nie było wiadomo czy naprawdę istnieje i w ogóle bardzo lubię te sceny, gdzie pokazane są lalki. Co do openingu, mi się podobał i to bardzo. Nawet przez pewien czas miałam muzykę z niego jako dzwonek z telefonu. A teraz sporadycznie zdarza mi się tej piosenki posłuchać. Link do komentarza
Recommended Posts