Tarreth Napisano Grudzień 4, 2011 Autor Share Napisano Grudzień 4, 2011 Stawiam na podobna Rainbow Dash. Och, Och! Albo poszła poszukać nauczycielki! Albo, albo... Albo Do biblioteki poszła! Nie! chwila! To na pewno rodzice ją spotkali i się z nimi zagadała! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirara Napisano Grudzień 4, 2011 Share Napisano Grudzień 4, 2011 Ciekawie kombinujesz, muszę przyznać. O rodzicach nie myślałam... :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Grudzień 4, 2011 Share Napisano Grudzień 4, 2011 Myślę, że przestraszyła się. Albo ukryła się w jakimś cichym miejscu, żeby poćwiczyć jeszcze raz wszystkie sztuczki, albo - tak jak już Tarreth napisał - poszła do księżniczki Celestii wyjaśnić, że nie ma ochoty brać udziału w turnieju. Ale wtedy na pewno zawiodłaby swoją mentorkę, więc to raczej odpada. Pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna, ale możliwe jest też to, że najzwyczajniej w świecie uciekła. Tylko dokąd? Do Ponyville miałaby zbyt daleko. Może do jej starego domu, do biblioteki, kiedy mieszkała jeszcze w Canterlot? Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukiner Napisano Grudzień 4, 2011 Share Napisano Grudzień 4, 2011 Twi dobrze zna Canterlot, więc obstawiam że poszła w jakieś ustronne ciche miejsce, które tylko ona zna (mieszkała sporo czasu w stolicy mimo wszystko) aby przemyśleć wszystko w ciszy i na spokojnie oraz sprawdzić zaklęcia. stary teatr/sklep z książkamiakademiamoże jakaś biblioteka na obrzeżach miastamało znany parkplac zabaw w "magic kindergarten" (nie ma to jak będąc już nieco starszym pojeździć na tych małych zabawkach na placu ^^ złe myśli raz dwa znikają). skorzysta z okazji i odwiedzi swój poprzedni dom (początek S1E1)lub własną komnatę w zamku Celestii (strażnicy ją znają więc ją wpuszczą do pałacu). mogła też pójść do ogrodu z rzeźbami pod pomnik Discorda/NMM aby przypomnieć sobie jak pokonała obydwoje i zmotywować się lub znaleźć inspirację na jakieś ciekawe, a zarazem śmieszne i szalone zaklęcia (chmurki z czekoladowym deszczem, zmianę w mgłę lub podział ciała na 3 mniejsze istoty itp) Kogo może spotkać w niektórych miejscach hmmm albo jakiegoś twojego OC lub Trixie (jakiś zakład, sprzeczka, która podjara Twilight aby jednak pokazać co umie na turnieju), Lunę (dobra rada/etc w zamian za pomoc podczas Nightmare Night), Celestię (tu nie trzeba nic tłumaczyć), rodziców(j/w), dunno Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FreeFraQ Napisano Grudzień 5, 2011 Share Napisano Grudzień 5, 2011 Fajnie sie czytało a co do pytania hmm... Twi to twi. Pewnie jest w bardzo cichym miejscu i: - Panikuje( coś ala Dasz ;p) - Czyta, żeby się uspokoić - Spi( wtf? xD) - Sprawdza zaklęcia. Lub powyżej spotkała kogoś i się zagadała ;p Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Styczeń 5, 2012 Share Napisano Styczeń 5, 2012 A więc możliwości jest więcej, niż się spodziewałam Jestem strasznie ciekawa, co się stało z Twilight... Czy uciekła, bo się przestraszyła, czy uciekła, by się jeszcze poduczyć...? Nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie. Czekam na kolejny wpis, żeby wreszcie się tego dowiedzieć :> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjen Napisano Maj 23, 2012 Share Napisano Maj 23, 2012 Czekam na następne części ... Twi ucieknie, może do jakichś znajomych? Albo do pociągu wracającego do Ponyville. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zethariel Napisano Czerwiec 15, 2012 Share Napisano Czerwiec 15, 2012 Twilight raczej nie ucieknie -- sądzę, że strach przed sprawieniem Księżniczce wstydu nie pokazując się jest większy niż jej strach przed kompromitacją. Mnie ciekawi jak Spike, będąc na plecach Twilight, nagle ją zgubił i nie wiedział gdzie ona jest. Chociaż może poprostu tylko udaje, że nie wie i go to nie obchodzi? Albo Twilight (będąc dość zapobiegliwym jednorożcem) mu wykasowała pamięć? Twi mogła równie dobrze iść do rodziców i brata po radę i wsparcie. Jeśli się nie mylę, Shining Armor też by mógł wziąć udział w konkurencji (albo przynajmniej być na miejscu i pilnować by nic złego się nie działo), a jego wsparcie i opieka wiele znaczy dla Twilight. (Tak troche OOC, ale zapewne z uwagi na datę ostatniego postu, zakładam, że wszystko się dzieje przed końcem sezonu drugiego, i Twilight nic nie wie o Cadence a atak Chrysalis jeszcze nie nastąpił. Chyba to wymaga trochę klaryfikacji, jeśli dział Twilight ma wogóle zostać dalej ciągnięty) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts