Flippyn Napisano Lipiec 31, 2013 Share Napisano Lipiec 31, 2013 (edytowany) Witam postanowiłem wrzucać tu co pewien czas moje bazgrołki, z których z czasem może coś wyjdzie. Proszę o słowa konstruktywnej krytyki, oraz rady co mógłbym poprawić lub zmienić. Na razie wrzucę dwie moje prace, które jakoś uchodzą w tłumie. Mam nadzieję,że uda mi się poprawić moje rysunki Mój ostatni rysuek nie ma jeszcze cmc, nazwy i kolorów, może byście mi coś zaproponowali? Zamieżam wstawić go gdzieś w moim OC jak nauczę się oprawiać komputerowo, mimo, że nie jest to nic specjalnego. Edytowano Lipiec 31, 2013 przez Flippyn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Lipiec 31, 2013 Share Napisano Lipiec 31, 2013 No niestety, do doskonałości tutaj sporo brakuje Proporcji za bardzo nie widać, co chyba jest najpoważniejszym problemem. Pochwalę za to urocze oczy. Pomijając już całe miliony tutoriali "how to become pony-artist-master in weekend", to popatrz na serial i oceń, jak duża jest głowa kuca w stosunku do tułowia, jak długie nogi, ogon i tak dalej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Sierpień 3, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 3, 2013 (edytowany) Czas na kilka kolejnych prób Najpierw rysunek poboczny; Flippy Teraz Matka mojego Oc ( mniej więcej, nazwy i kolorów na razie brak) Ojciec mojego OC (nazwy i kolorów na razie brak) Co myślicie? Edytowano Sierpień 3, 2013 przez Flippyn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Sierpień 3, 2013 Share Napisano Sierpień 3, 2013 Idzie ku lepszemu Wiesz, co możesz zrobić? Postaw sobie zadanie: narysuj 25 sylwetek kucyków, każdy ma być inny. To Ci bardzo pomoże Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delet this Napisano Sierpień 4, 2013 Share Napisano Sierpień 4, 2013 Czyżby ktoś tu lubił HTF? Flippy wyszedł przeuroczo. Trochę za mało krwi. Powinieneś napisać "Fliqpy". Byłby lepszy efekt ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Sierpień 4, 2013 Autor Share Napisano Sierpień 4, 2013 (edytowany) No i kolejny "rysunek", troche się pospieszyłem i nie wyszło A propo HTF to jestem fanem Flippy'ego ogółem, jest dla mnie wzorem , ale bardziej od samego serialu wole przeróbki typu sweet lullaby. Ps. dziękuję za komlement i porady Edytowano Sierpień 4, 2013 przez Flippyn 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delet this Napisano Sierpień 4, 2013 Share Napisano Sierpień 4, 2013 Awwww. Znowu ślicznie wyszło . Nie ładnie tak wszystkich oszukiwać, że brzydkie (P.S,.Też uwielbiam Flippiego, a raczej Fliqpiego (flip out flippy), ale o tym gdzieś indziej bo się offtop zrobi ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Listopad 5, 2013 Autor Share Napisano Listopad 5, 2013 Dobra czas znowu sypnąć w twarze ludzi nowym i starym shitem.( Niestety kuce na razie magazynuje) Ostatnie może zawierać treści dla dorosłych Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretra Napisano Listopad 10, 2013 Share Napisano Listopad 10, 2013 Hmm.. Ciekawy klimat w tym pierwszym. Ale powiem, że w tym pierwszym przydały by się kredki. Nie narzucam, wiem, że pewnie kredki Cię nie interesują, lecz same ołówki.. Ale naprawdę, brakuję tu kolorów. Tym bardziej, że obrazuje święta. Ale tu już kwestia techniki. A co jeszcze dorzucę? O wiele lepiej by to wyglądało, gdybyś przedstawił ten pokój z innej perspektywy, bo aktualnie jest na prosto. Interesująca ta poza ukazanej postaci.. Nie wiem, co ona przedstawia, ale zwraca uwagę. Od razu mówię, że nie jestem specjalistką. Do drugiego obrazka też coś zarzucę. Jest on taki zwykły, ale po prostu no.. fajny. Jeśli to miała być sama twarz tygrysa, mogłeś ją bardziej ładniej zaprezentować. Np. dodać światłocienie, pobawić się różnymi cieniami, rodzajami ołówków. Mówię, że to nie jest trudne. Wystarczy ustalić gdzie pada główne światło i po sprawie. Wiem, że istnieją jakieś bardziej profesjonalne techniki światłocienia, ale nie trzeba dużo, żeby to ładnie wyglądało. Koń bardzo fajny, fajnie zaznaczyłeś najważniejsze kształty ciała, te mięśnie.. Lecz znowu mi brakuje tego kluczowego efektu. Głowa, mogłaby być nieco większa, ponieważ jest mało proporcjonalna. Ale jak to zmienisz, będzie to wyglądać dużo lepiej. Ten trzeci jest dość mało widoczny. To jest pies? To samo, co do tygrysa. Pies, jest całkiem spoko, ale słabo widać.. Spróbuj może przycisnąć mocniej ołówek, lub kupić jakiś inny. Czwarty obrazek, jest chyba jak dotąd najbardziej udany.. Pinkie, w swoim klimacie, serpentyny i co najważniejsze - kolory! Co jednak zarzucę? Trochę jednak postaraj się staranniej kolorować, żeby nie zostawiać białych, wolnych miejsc po między kreską. To tyle ode mnie, trenuj dalej, a będą efekty. Przepraszam, że się czepiam, ale mam ból dupy.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Listopad 22, 2013 Autor Share Napisano Listopad 22, 2013 Pierwsza praca w gimbie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Listopad 22, 2013 Share Napisano Listopad 22, 2013 http://www.deviantart.com/art/Pinkie-pie-257346885 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 konik Ci wyszedł za długi no i nie ograniczaj się do konturów, pokombinuj z wypełnieniem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Listopad 23, 2013 Autor Share Napisano Listopad 23, 2013 Napisano wczoraj, 16:13 Flippyn, dnia 05 List 2013 - 8:27 PM, napisał: http://www.deviantar...e-pie-257346885 Tak przekopiowałem rysunek z deva i rysowałem go na plastyce w gim jako zaproszenie dla dyrektorki :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Listopad 23, 2013 Share Napisano Listopad 23, 2013 To ja proponuje następnym razem być uczciwym i podawać chociaż w poście ,że to wszystko jest przerysowane. Przeczytaj sobie pierwsze komentarze..autor tego obrazka nie życzy sobie takich przypadków Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Listopad 23, 2013 Autor Share Napisano Listopad 23, 2013 Rozumiem, ok. tak po prostu wyszło, poza tym chyba widać po moich pracach, że tego sam nie byłbym wstanie narysować, a propo czytania masz rację tylko, że z angielskiego to ja mam 2. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OttonandPooky Napisano Listopad 24, 2013 Share Napisano Listopad 24, 2013 Yyyyyy..ja też nie byłam "orłem" z j. angielskiego? Istnieje coś takiego jak google translator. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Listopad 24, 2013 Autor Share Napisano Listopad 24, 2013 Wiem, ale właściwie po prostu nie zwracałem na to uwagi, bo rysunek miał być do szkoły na plastyke, a najlepszy szedł do dyrektorki, więc nawet tłumaczyć mi się specjalnie nie chciało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 24, 2013 Share Napisano Listopad 24, 2013 (edytowany) Ale w chwili publikacji powinna znaleźć się stosowna informacja Edytowano Grudzień 15, 2013 przez SPIDIvonMARDER 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flippyn Napisano Listopad 24, 2013 Autor Share Napisano Listopad 24, 2013 Dobrze zrozumiałem, proszę nie bijcie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delet this Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 Dobrze zrozumiałem, proszę nie bijcie Nikt Cię nie ma zamiaru bić.... na razie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts