osa21c Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 (edytowany) W tym temacie ja i polecani przeze mnie userzy będą wam pomagać z problemami związanymi z komputerem. Wzór: 1. System operacyjny: Procesor: Ram: Karta graficzna: Płyta główna: Zasilacz(marka i moc) Dysk: Opis problemu: W przypadku problemów z systemem załączamy logi: ( http://mlppolska.pl/watek/6910-zestawy-logów/?view=getnewpost i http://mlppolska.pl/watek/6356-pomoc-po-infekcji/?view=getnewpost ) UWAGA: PROSZĘ STOSOWAĆ DO ZALECEŃ WYŁĄCZNIE MOICH I POLECANYCH (ZWERYFIKOWANYCH) PRZEZE MNIE UŻYTKOWNIKÓW! NIEPRAWIDŁOWE ROZWIĄZANIA PODAWANE PRZEZ OSOBY NIE ZNAJĄCE SIĘ NA TYM MOGĄ SPOWODOWAĆ TRWAŁE USZKODZENIE SYSTEMU LUB SPRZĘTU! Lista polecanych przeze mnie użytkowników będzie stale aktualizowana Obecnie znajdują się na niej ( bardzo przepraszam jeśli kogoś pominę): - Camed -FlutterFan (ElitarnyPL) -YourBronyFriend (Mitnik) - Eternal Jeśli chcecie dołączyć do listy lub macie inne pytania piszcie do mnie na PW Pozdrawiam i sprawnych kompów życzę Temat przypięty zgodnie z prośbą. Niech się nie zgubi i dobrze służy. ~Tisosek Edytowano Listopad 9, 2013 przez osa21c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eter Napisano Październik 23, 2013 Share Napisano Październik 23, 2013 Zgłaszam się do pomocy! Jestem technikiem informatykiem i chętnie pomogę w wolnym czasie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Październik 24, 2013 Autor Share Napisano Październik 24, 2013 Zgłaszam się do pomocy! Jestem technikiem informatykiem i chętnie pomogę w wolnym czasie User w najbliższy weekend zostanie zweryfikowany;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Październik 27, 2013 Autor Share Napisano Październik 27, 2013 Do naszego grona dołączył Eternal! W imieniu całego zgromadzenia pragniemy go powitać oraz życzymy udanej współpracy:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Polecany użytkownik musi się o coś spytać Ma ktoś pomysł w jaki sposób wydrukować tekst znajdujący się w kontrolce RichTextBox? Chodzi mi o drukowanie natychmiastowe, dialog wydruku i jego podgląd. Piszę w VB net. PS. Tak, na początku zaimportowałem System.Drawing.Printing :c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Grudzień 15, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 15, 2013 Może to ci coś da: http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/aa970917%28v=vs.110%29.aspx Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camed Napisano Grudzień 15, 2013 Share Napisano Grudzień 15, 2013 (edytowany) Hmm... Dzięki, ale to już patrzyłem. Znalazłem sposób. W spoilerze" 1. Czyli tak, potrzebujemy naszej głównej formy. Tam nie robimy nic będzie potrzebna potem (zwyczajne windows form). 2. W okienku "Solution Explorer" wybieramy nasz projekt, i prawoklikamy na Solution <nazwa projektu> 3. Tworzymy nową "solucję". Będzie to biblioteka (.dll, Class Library), nazywamy ją RichTextBoxPrintCtrl 4. Wklejamy ten kod: ' To jest nasza DLL'ka Option Explicit On Imports System Imports System.Windows.Forms Imports System.Drawing Imports System.Runtime.InteropServices Imports System.Drawing.Printing Namespace RichTextBoxPrintCtrl Public Class RichTextBoxPrintCtrl Inherits RichTextBox Private Const AnInch As Double = 14.4 <StructLayout(LayoutKind.Sequential)> _ Private Structure RECT Public Left As Integer Public Top As Integer Public Right As Integer Public Bottom As Integer End Structure <StructLayout(LayoutKind.Sequential)> _ Private Structure CHARRANGE Public cpMin As Integer Public cpMax As Integer End Structure <StructLayout(LayoutKind.Sequential)> _ Private Structure FORMATRANGE Public hdc As IntPtr Public hdcTarget As IntPtr Public rc As RECT Public rcPage As RECT Public chrg As CHARRANGE End Structure Private Const WM_USER As Integer = &H400 Private Const EM_FORMATRANGE As Integer = WM_USER + 57 Private Declare Function SendMessage Lib "USER32" Alias "SendMessageA" (ByVal hWnd As IntPtr, ByVal msg As Integer, ByVal wp As IntPtr, ByVal lp As IntPtr) As IntPtr Public Function Print(ByVal charFrom As Integer, ByVal charTo As Integer, ByVal e As PrintPageEventArgs) As Integer Dim cRange As CHARRANGE cRange.cpMin = charFrom cRange.cpMax = charTo Dim rectToPrint As RECT rectToPrint.Top = e.MarginBounds.Top * AnInch rectToPrint.Bottom = e.MarginBounds.Bottom * AnInch rectToPrint.Left = e.MarginBounds.Left * AnInch rectToPrint.Right = e.MarginBounds.Right * AnInch Dim rectPage As RECT rectPage.Top = e.PageBounds.Top * AnInch rectPage.Bottom = e.PageBounds.Bottom * AnInch rectPage.Left = e.PageBounds.Left * AnInch rectPage.Right = e.PageBounds.Right * AnInch Dim hdc As IntPtr = e.Graphics.GetHdc() Dim fmtRange As FORMATRANGE fmtRange.chrg = cRange fmtRange.hdc = hdc fmtRange.hdcTarget = hdc fmtRange.rc = rectToPrint fmtRange.rcPage = rectPage Dim res As IntPtr = IntPtr.Zero Dim wparam As IntPtr = IntPtr.Zero wparam = New IntPtr(1) Dim lparam As IntPtr = IntPtr.Zero lparam = Marshal.AllocCoTaskMem(Marshal.SizeOf(fmtRange)) Marshal.StructureToPtr(fmtRange, lparam, False) res = SendMessage(Handle, EM_FORMATRANGE, wparam, lparam) Marshal.FreeCoTaskMem(lparam) e.Graphics.ReleaseHdc(hdc) Return res.ToInt32() End Function End Class End Namespace 5. Zapisujemy projekt, po raz kolejny klikamy w okienko "Solution Explorer", wybieramy nowo powstałą "Solucję" (z prawokliku) i wybieramy "Build" 6. W naszej głównej formie wchodzimy w Toolbox'a i dodajemy naszą DLL'kę ( znajduje się w folderze naszego projektu (tzn. C:\Users\%userprofile%\Documents\Visual Studio 2013\Projects\%Nasz projekt%\RichTextBoxPrintCtrl\bin\debug\RichTextBoxPrintCtrl.dll) 7. Zatwierdzamy klikając OK 8. Z Toolbox'a dodajemy kontrolki: PrintDialog1, PageSetupDialog1, PrintDocument1, PrintPreviewDialog1 8. Dodajemy na naszą Formę (Form1 w moim wypadku, tą grafczną) to, co przed chwią stworzyliśmy (czyli RichTextBoxPrintCtrl >>> RichTextboxPrintCtrl (jako kontrolka)) 9. Tworzymy przyciski Button1, Button2 i button3. Zmieniamy ich nazwę kolejno na btnPrint, btnPageSetup oraz btnPrintPreview i znów kolejno zmieniamy Text (nie nazwę!!!) na "Print Page", "Page Setup" i "Print Preview". 10. Do kodu naszej formy wklejamy Private checkPrint As Integer Private Sub PrintDocument1_BeginPrint(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Drawing.Printing.PrintEventArgs) Handles PrintDocument1.BeginPrint checkPrint = 0 End Sub Private Sub PrintDocument1_PrintPage(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Drawing.Printing.PrintPageEventArgs) Handles PrintDocument1.PrintPage checkPrint = RichTextBoxPrintCtrl1.Print(checkPrint, RichTextBoxPrintCtrl1.TextLength, e) If checkPrint < RichTextBoxPrintCtrl1.TextLength Then e.HasMorePages = True Else e.HasMorePages = False End If End Sub Private Sub btnPageSetup_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnPageSetup.Click PageSetupDialog1.ShowDialog() End Sub Private Sub btnPrint_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnPrint.Click If PrintDialog1.ShowDialog() = DialogResult.OK Then PrintDocument1.Print() End If End Sub Private Sub btnPrintPreview_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnPrintPreview.Click PrintPreviewDialog1.ShowDialog() End Sub I powinno wszystko działać Edytowano Grudzień 15, 2013 przez Camed Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 Witam. Możliwe, że źle zrozumiałem treść tematu, ale wywnioskowałem, że mogę tutaj zgłosić swój problem. Tak więc, od jakiegoś czasu mój internet wariuje. Co chwila się rozłącza, co sprawia, że surfowanie w sieci jest co najmniej irytujące i nie na moje zdrowie. Problem może potwierdzić klimuk777, z którym regularnie gram. Jednak niedawno zauważyłem, że dzieje się to tylko wtedy, kiedy Internetu używa moja starsza siostra. Podczas dzisiejszej rozmowy z mamą okazało się... że problem dotyczy całego domu (również telewizora, który działa "na Internet"). Dlatego chcę się zapytać: czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu? Internet posiadamy od Netii (router). Komputer siostry to laptop Packard Bell PEW96. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Grudzień 21, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 21, 2013 http://www.dobreprogramy.pl/WinMTR,Program,Windows,12587.html Jako host daj wp.pl. Jak się net rozłączy, to dajesz mu jeszcze jakieś 5 min i robisz screena, którego tu wstaw. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Generalek Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Grudzień 23, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 23, 2013 Hmm, przerwy są bardzo blisko, dobrze byłoby podpatrzyć na innym routerze. Z tego co widzę, to problem już jest na samym początku, także to właśnie jego można podejrzewać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornel Napisano Grudzień 28, 2013 Share Napisano Grudzień 28, 2013 Ma ktoś jakieś doświadczenie z PPSSPP? Zainstalowałem dziś Patapony 2. Dźwięk zacina się tak, że grać się nie da. Dobrze działa tylko w menu dźwięku w ustawieniach. Mój telefon to myphone Fun Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Grudzień 29, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2013 Masz znajomego z Androidem, który mógłby sobie to wgrać testowo? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornel Napisano Grudzień 29, 2013 Share Napisano Grudzień 29, 2013 Raczej nie. Jest paru, ale nie będę miał z nimi kontaktu przez dłuższy czas :/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrathVader Napisano Grudzień 30, 2013 Share Napisano Grudzień 30, 2013 Emulowałeś inne gry na PSP na tym telefonie? Niewykluczone, że po prostu procek nie wyrabia z emulacją. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Bardzo potrzebna mi pomoc w kwestii dźwięków na komputerze. Kupiłam kompa który ma tylko jedno wejście i na słuchawki i na mikrofon. Przez to jak podpinam do niego mikrofon, to wszelkie dźwięki zaczynają lecieć Z niego w cichej zdeformowanej formie, zamiast normalnie z głośników. Wie ktoś jak zrobić, żeby głośniki grały osobno nawet po podłączeniu mikrofonu? Bardzo mi to potrzebne, bo muszę zrobić covery piosenek żeby mieć repertuar i znaleźć pracę w przyszłym roku akademickim. ;_; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hedzio Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Nie da się tego ustawić w panelu regulacji głośności i mikserze dźwięków? tam te opcje wszystkie były od urządzeń wejściowych i wyjściowych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Jestem takim noobem, że nie bardzo potrafię a jeszcze mam ten Windows 8 x.x grzebię pół dnia w ustawieniach. Ciekawe czy zmiana mikrofonu na "nadrzędny" coś da... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osa21c Napisano Styczeń 5, 2014 Autor Share Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Jedno wejście? Wstaw zdjęcia mikrofonu oraz wejścia. Podaj model płyty głównej. Edytowano Styczeń 5, 2014 przez osa21c Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Styczeń 21, 2014 Share Napisano Styczeń 21, 2014 Jak mniemam to jest laptop, a laptopy zazwyczaj mają własne mikrofony, które zazwyczaj są badziewne. Podaj model sprzętu to pomożemy bardziej, bo domyślam się, że to z komputerem coś jest nie tak (genius ze mnie xD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko z Bogdańca Napisano Sierpień 29, 2014 Share Napisano Sierpień 29, 2014 Temat nie umarł, ale podejrzewam, że mało kto się tu na tym zna. Zapytaj Sipera jeżeli jeszcze jest na forum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Decaded Napisano Sierpień 30, 2014 Share Napisano Sierpień 30, 2014 PHP, Javascript, HTML'u, AJAXIE, kwestii zapisu do pliku? Ktoś mógłby mi pomóc z tym? Siper, Skysplit, Ravin, mkr, Stico, MarkJaw. I w sumie, ja też Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Grudzień 16, 2014 Share Napisano Grudzień 16, 2014 Temat działa? D: Potrzebuję pomocy, bardzo mocno potrzebuję. 1. System operacyjny: Win 8Procesor: Intel® Core i7-4700MQ CPU @ 2,4GHzRam: 4GBKarta graficzna: W menedżerze urządzeń figurują dwie, to podaję dwie XD: Intel®HD Graphics 4600 i NVIDIA GeForce GT 755MPłyta główna: Lenovo 20217Zasilacz(marka i moc): Lenovo model: ADP-120LH B, input: 100-240V ~ 2.0A 50-60Hz, output: 19.5V --- 6.15ADysk: Nie wiem, ale ma terabajt pojemności i 3 partycje.Opis problemu: Komputer włącza się 40 minut (liczone z zegarkiem na ręku). Jeszcze dwa dni temu włączał się normalnie, a raczej nic nie instalowałam. Po włączeniu śmiga normalnie. Skanowałam go wzdłuż i wszerz antywirusem (Norton), który nie wykrył absolutnie żadnych najdrobniejszych nawet błędów, próbowałam pousuwać co nieco w autorunie (pod nóż między innymi poszły śmieci od adobe, typu chmura czy inne takie), ale bez poprawy. Nie mam pojęcia, o co chodzi, w BIOSie jeszcze nie grzebałam (resztki instynktu samozachowawczego) a o formacie ani myślę :c Komputer nie ma nawet roku. Help ludki, help D: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CuteHornyUnicorn Napisano Grudzień 16, 2014 Share Napisano Grudzień 16, 2014 (edytowany) @Lunar_Isbre nie instaluje Ci sie przypadkiem jakas duza paczka aktualizacji, np win8.1? warto tez sprawdzic, czy dysk nie szwankuje, na poczatek prosta aplikacja, CrystalDiskInfo:http://crystalmark.info/redirect.php?product=CrystalDiskInfo to zczyta dane z elektroniki dysku - ilosc bledow zapisu/odczytu, ogolna kondycja dysku i duzo innych ciekawych informacji. przy okazji poda dokladny model dysku. zrob screeny i wrzuc tutaj, to zobaczymy co i jak. logi systemowe tez moglyby byc pomocne. na jakim etapie uruchamiania sie zatrzymuje na te 40 minut? Na wszelki wypadek, jak najszybciej zrob backupa wszystkich kluczowych danych. W ciagu ostatnich kilku miesiecy mialem do czynienia z 5 laptopami, wszystkie okolo 1 - 1,5 roczne, z dosc podobnymi objawami. w ciagu kilku-kilkunastu dni od pierwszych widocznych problemow totalnie umierajace dyski (za kazdym razem hitachi). @Dayan co prawda w php nie grzebalem od 5 lat od kiedy przestalem go uzywac w pracy, ale cos chyba jeszcze pamietam (pisalem duza aplikacje do monitoringu sieci szkieletowej radio+hfc i duzo roznych skryptow do zarzadzania urzadzeniami sieciowymi) Edytowano Grudzień 16, 2014 przez CuteHornyUnicorn Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunar_Isbre Napisano Grudzień 16, 2014 Share Napisano Grudzień 16, 2014 Na samym początku po wciśnięciu przycisku. Pojawia się logo producenta i tak sobie wisi przez ten cały czas. Aktualizacje to mogłoby być rozwiązanie, bo w sumie coś tam chyba pobierał. Gdzie mogę to sprawdzić? Screen z tego czegoś do badania dysku: Jeśli chodzi o logi, to mogę podać, tylko że nie bardzo wiem czego szukać i na co zwrócić uwagę... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts