Littlepip Napisano Listopad 10, 2013 Share Napisano Listopad 10, 2013 Uświadomiliście mnie, że już dawno jestem jednym z was, tylko jeszcze o tym nie wiem... Trochę się tym na początku załamałem, ale jesteście fandomem rozwijającym się i nie robicie nic złego, więc przynależność tu nie jest niczym złym. Niech żyje logika! Cholera, teraz muszę się oficjalnie przywitać i zaktualizowac profil...-.- Każdego to pogrąża. Link do komentarza
SPIDIvonMARDER Napisano Listopad 10, 2013 Share Napisano Listopad 10, 2013 17 ankietowanych to nie jest miarodajna ilość. Gdybyś pokręcił się po forum to zobaczyłbyś, że proporcje są o wiele bardziej wyrównane. Ale im wyższy przedział wiekowy, tym mniej kobiet - to też można zauważyć, zarówno na forum, jak i w tej ankiecie. Takie dziewczyny z UJ robiły badania i wyszło im, że 21% fandomu to kobiety. Nie za bardzo rozumiem te wszystkie przeliczniki, ale i tak cieszę się, że mogłem się przydać. A tak przy okazji, to witaj zatem oficjalnie w fandomie! Link do komentarza
pepeh Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 20-25 -Dlaczego to oglądacie? Nie jest takie cukierkowe jak by się mogło wydawać,postacie są świetnie zrobione,można się pośmiać,itd. -Co wam daje oglądanie tego, poza oczywistą radością z tego, że robicie to co lubicie? Odciągniecie się od szarości świata, poprawia humor-Czy posiadacie pewne kryteria określające, kto należy, bądź nie do waszej wspólnoty? (Czyt. kto jest, a kto nie Brony/Pegasis). nie poco dzielić ludzi na grupy? -Jak wilele poziomów takiego fana MLP można wyróżnić? może kilka rodzajów brony/pegasis z tego co mi wiadomo to są chyba z 4, niestety pamiętam tylko jedną niestety i to jest nazi brony -Czy bieżecie pod uwagę, że część osób może po prostu dla samej zabawy podać sie za brony/pegasis i udawać jednego/ą z was? Nawet nie myślałem że ktoś mógłby tak zrobić chociaż z drugiej strony kto by chciał się podszywać.Niestety gdyby tacy ludzie byli w większej ilości jeszcze bardziej by zepsuli wizerunek fandomu,który już jest nie zbyt dobry przez np: fox news. -Jak postrzegacie stereotypy tworzone na wasz temat, i jak sądzicie jak bardzo odbiegają one od prawdy? "tworzenie stereotypów" jak dla mnie to już brzmi jak wymyslanie głupot .Ze stereotypami się nie zgadzam bo większość powstała po wymysłach jakże "prawdomównych" fox new i innych gniotów. Link do komentarza
Littlepip Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Czytam te swoje odpowiedzi i napisałbym obecnie coś innego. Link do komentarza
Recommended Posts