Szeregowa WW Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) Forever alone Witajcie! Oto mój pierwszy, opublikowany na forum fanfic. Opis: Wszystkich zapewne ciekawi, co działo się z małą Scootaloo zanim pojawiła się w serialu. W jaki sposób powstała ,,Znaczkowa Liga" zapewne wszyscy wiedzą. Jednak co działo się wcześniej, zanim Scootaloo poznała Sweety Belle i Apple bloom?Dlaczego nikt nic o niej nie wie? Co stało się z jej rodzicami? Jak wyglądało jej dzieciństwo? Gdzie przez ten czas mieszkała? Jakie miała przeżycia? Wszystkie te informacje znajdziecie w tym oto fanfic'u. Zapraszam do czytania, miłaj lektury : https://docs.google.com/document/d/1VtY4PwbfeMjXfCY8kiQn4G9qBSY63ht9AHbY-x-RAXs/edit Edited May 13, 2015 by Dolar84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AskMint Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Króciutkie ale fajne :3 Miło się czyta Pisz dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czytoholiczka Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Genialny pomysł.Już nie mogę się doczekać kolejnej części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hajime Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Jeśli chcesz pisać dalej, to powinnaś usunąć to, że RD ją adoptowała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szeregowa WW Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Jeśli chcesz pisać dalej, to powinnaś usunąć to, że RD ją adoptowała Nie koniecznie... Mam już pomysł na dalszy ciąg... I nie zamierzam niczego usuwać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hajime Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 Nie koniecznie... Mam już pomysł na dalszy ciąg... I nie zamierzam niczego usuwać. Będzie pasować do tytułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szeregowa WW Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 (edited) Będzie pasować do tytułu? Owszem będzie. (Sorki za wcześniejszą odpowiedź. Nie dokładnie przeczytałam) Edited November 14, 2013 by Rainboww Dash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cahan Posted November 14, 2013 Share Posted November 14, 2013 (edited) Włącz komentarze w tekście . Jedna rzecz bardzo mi się nie podoba- pisze się "Sweetie Belle", nie "Sweety Belle". Opowiadanie niestety do poprawki. Pomysł nawet dobry, z wykonaniem gorzej. Jest krótkie, opisów brak, akcja dzieje się zbyt szybko. Opowiadanie, to nie streszczenie, ani zlepek kilku pomysłów- to ma być płynna całość. No i śmierć rodziców Scoot- może by rozwinąć? Jakiś opis przeżyć bohaterki? Edited November 14, 2013 by Cahan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szeregowa WW Posted November 15, 2013 Author Share Posted November 15, 2013 Włącz komentarze w tekście . Jedna rzecz bardzo mi się nie podoba- pisze się "Sweetie Belle", nie "Sweety Belle". Opowiadanie niestety do poprawki. Pomysł nawet dobry, z wykonaniem gorzej. Jest krótkie, opisów brak, akcja dzieje się zbyt szybko. Opowiadanie, to nie streszczenie, ani zlepek kilku pomysłów- to ma być płynna całość. No i śmierć rodziców Scoot- może by rozwinąć? Jakiś opis przeżyć bohaterki? Rozwinięcie pojawi się w następnych częściach. Jak mówiłam- jest to moje pierwsze opublikowane opowiadanie. Racja trzeba je trochę dopracować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniakford Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Witam! Jeszcze nie trafił mi się fanfik tragiczny, i ten też taki nie jest, ale coś czuje, że się zbliżam! A mam ochotę się wyżyć za te wszystkie średniaki! Technicznie jest źle, zestaw jest w tym wypadku inny. Zły zapis dialogowy (no chyba, że traktować to jako wspomnienia), spacje zamiast wcięć, złe formatowanie, nadmiar spacji… no i jeszcze trochę. Nie jest to też ładne stylistycznie, no ale opisy dają trochę rade. Wszystko jest ekstremalnie przegonione, choć nie dzieje się dużo. Fabuła, choć to duże nadużycie tego słowa, to losy Scootaloo, które ponoć są smutne, bo składają się ze śmierci rodziców, pobytu w sierocińcu i gnębienia przez Diamond Tiare… wiecie, znacie ten zestaw. Ale na litość, jest to przedstawione tak źle, tak bardzo jest to przegonione, że nie zasmuciłem się ani razu. Postać Scootaloo jest taka sobie. Nie idzie jej poczuć. Nie mogę też powiedzieć, by była serialowa lub nie. Czy coś jeszcze? Raczej nie. To po prostu zły, ale przeciętny w tym jak zły jest, fik. Nic ponad to, nic pod to. Nie polecam. Jak na pierwszy fanfik serio nie jest tragicznie, ale zdeecyydoowanieeee nie jest dobrze. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts