Bejeden Napisano Listopad 18, 2013 Share Napisano Listopad 18, 2013 (edytowany) Witam was kochane Klacze i Ogiery! Chciał bym wam przedstawić moje 2 opowiadanie pt:. "Apple Heaven" Apple Heaven miłego czytania Edytowano Maj 13, 2015 przez Dolar84 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Listopad 18, 2013 Share Napisano Listopad 18, 2013 Prosiłbym o dodanie tagów w tytule tematu, zamiast [Fanfic]. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 18, 2013 Share Napisano Listopad 18, 2013 Przeczytałem i muszę stwierdzić, że to jest słabe. Pomijam już kwestię fabuły, która nie jest arcydziełem, ale tu sama strona techniczna leży i kwiczy; brak odstępów, brak liter w niektórych miejscach, a przede wszystkim brak akapitów. Dialogi ciągną się, i rzadko kiedy przekraczają dwa zdania. Prócz tego w opowiadaniu znajduje się masa powtórzeń. Motyw, na którym opiera się historia nie jest oryginalny. Jest oklepany, przewidywalny - wyczerpany, bo już wiele razy jakiś kuc umierał/odchodził w fanfikach. Dłuższa opowieść, która miałaby bardziej rozbudowaną fabułę, więcej wątków, a śmierć byłaby poprzedzona przez więcej istotnych wydarzeń i refleksji bohaterów, motyw zostałby na tyle urozmaicony, fika dałoby się przeczytać bez narzekania . Tutaj zaś wydarzenia lecą szybko (w przeciwieństwie do dialogów) atmosfera jest budowana dość sztucznie przez zdania napisane Caps Lockiem, jedynie ostatnie zdanie było bardziej klimatyczne niż całość. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Listopad 19, 2013 Share Napisano Listopad 19, 2013 Co prawda jeszcze go nie przeczytałem (poza standardową kontrolą), ale czy przypadkiem w tytule nie ma byka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 19, 2013 Share Napisano Listopad 19, 2013 (edytowany) ale czy przypadkiem w tytule nie ma byka? Lol, rzeczywiście jest. Chyba miało być ''Heaven''. Edytowano Listopad 19, 2013 przez Tric Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Lub "haven", kto tam autora wie. Fanfik nie chce otworzyć się na Operze Mobile, więc nie skomentuję jakości - ale byk w tytule (sic!) nie nastraja pozytywnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Dlaczego "Marchew za Jabłka" z dużych liter? "GOZINA" było specjalnie? Lol, przed chwilą jej siostrę wynieśli na noszach. EJ EJPYLDŻEK, CO CIĘ GRYZIE? :trollestia: Te emocje, po prostu implozja uczuć. Gdyby nie końcówka, która z wdziękiem podskakuje do czerwonego neonu z napisem "Przyzwoity", fanfik byłby do niczego. Wszystko takie jakieś sztuczne, akcja dzieje się tak szybko, nienaturalne zachowanie jej przyjaciółek, które niemalże obojętnie podchodzą do tej sprawy jest strasznie dziwne. Zdarza się również parę błędów i braków przecinków. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizabeth Eden Napisano Listopad 20, 2013 Share Napisano Listopad 20, 2013 Ja tam nic do Fica nie mam , sama piszę nie lepiej : D. Było całkiem normalnie, końcówka mogła wzruszyć, ale racją jest że akcja idzie za szybko. Lol, przed chwilą jej siostrę wynieśli na noszach. EJ EJPYLDŻEK, CO CIĘ GRYZIE? :trollestia: Haha, piękny komentarz : D Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Maj 13, 2015 Share Napisano Maj 13, 2015 Temat zdublowany. Archiwizuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts