Airlick Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Witajcie!Chcemy wam zaprezentować kolejny konkurs, cóż, poetycki, w dziale Rarci. Tym razem będzie w nim chodziło o napisanie kucykowej kolędy.Przez kucykową mam na myśli, że może traktować o znanej z serialu Wigilii Serdeczności albo innym wydarzeniu, ale może też być kucyfikacją naszych ludzkich kolęd (Celestyna i Luna zamiast Jezusa w "Przybieżeli do Betlejem" - to pierwszy przykład z brzegu). I w sumie tyle o tematyce. Dopuszczam pewną dowolność, byle brzmiało to jak kolęda.Ogólne zasady:- brak limitu słów- kolęda nie może zawierać treści łamiących ogólny regulamin forum - a więc żadnego R34/gore.- każda osoba może zgłosić tylko jedną pracę.- proszę o wstawianie prac w temacie, w spoilerach.- termin oddania prac do 26 grudniaBonus: na pewno będzie ogromny plus za zaśpiewanie przez was i umieszczenie tu wersji wokalnej, zamiast pisemnej, w końcu kolędy są po to, żeby je śpiewać.Nagrody: tym razem nie mogę zagwarantować prawdziwej nagrody, jak w poprzednim konkursie, ale jeśli tylko mój stan finansów na to pozwoli, to zwycięzca oprócz odznaki na forum otrzyma także wybraną koszulkę z http://kucykowo.cupsell.pl/ . 2 i 3 miejsca oczywiście otrzymają wyróżnienia forumowe.Wszelkie pytania możecie zadawać w temacie, na pewno odpowiemy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 YEY! Nareszcie konkurs na piosenkę. Czekałem na to już od dłuższego czasu. Zapewne gdybym zaśpiewał to uszy by wan zwiędły, więc raczej ograniczę się do pisania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.:CherryAlice:. Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Yey!! Miałam nadzieję, iż pojawi się taki konkurs! Napisze, zaśpiewam.. 20 dni to całkiem dużo Oczekujcie mojej pracy za jakiś tydzień xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Czy to zbieg okoloiczności, że dostałam do buta mikrofon xD? Zapewne wezmę udział , ale wolałabym raczej napisać, bo szczerze boję się własnego głosu... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Grudzień 6, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 6, 2013 Nie ma się czego bać, chęci się liczą. To nie "Idol", kolędę każdy może zaśpiewać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 kolędę każdy może zaśpiewać. Każdy oprócz mnie, jeżeli są w odległości 100m jacyś ludzie xD. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celly Napisano Grudzień 6, 2013 Share Napisano Grudzień 6, 2013 Pomysł ciekawy, być może coś napiszę albo w ewentualności zaśpiewam, ale nie mam żadnego mica. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jag_a Napisano Grudzień 7, 2013 Share Napisano Grudzień 7, 2013 Każdy oprócz mnie, jeżeli są w odległości 100m jacyś ludzie xD.Jakbym słyszał siebie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.:CherryAlice:. Napisano Grudzień 7, 2013 Share Napisano Grudzień 7, 2013 (edytowany) W przypadku fałszu radzę zrobić chórek, zwykle pomaga Ale nie przesadzajcie zbytnio, to kolędy! Ich się nie da popsuć xD PS. Jak będzie wyglądać ta odznaka? O-o Edytowano Grudzień 7, 2013 przez CherryFox Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Grudzień 7, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2013 PS. Jak będzie wyglądać ta odznaka? O-oPrawdopodobnie będą to zwykłe odznaki za konkurs poetycki, chyba że pojawi się jakaś ogólnoforumowa odznaka za świąteczne eventy. O, właśnie, muszę wysunąć taki pomysł. Ale nawet jeśli będzie to inna odznaka, to i tak będzie wliczać się do puli wymaganej do zdobycia głównej nagrody działu Rarci - o tym można przeczytać w ogłoszeniach działowych. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrysia Krysia Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 jak sie robi spoiler? Bo już mam kolede *U* Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 Muzyka- ma specjalność. Zgłaszam się c: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 jak sie robi spoiler? Bo już mam kolede *U* Tak się robi spoiler: Naciśnij sobie takie zielone coś w lewym górnym rogu pod hasłem specjalne BBCode, a potem wybierz opcję spoiler. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Churchille Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 Zgłaszam się, ale tylko pisemnie. Nie mogę zaśpiewać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Grudzień 8, 2013 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2013 jak sie robi spoiler? Bo już mam kolede *U*tekst[ /spoiler]Albo tak, jak powiedział Sajback. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrysia Krysia Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 (edytowany) ok, dzięki, jutro napisze =P Cicha noc, Widać księżyc, Słychać Lunę, Opowiada nam, Jak Windigos zjednoczone, zabrały kucykom moc... REF: Wszyscy biegli się rozbiegli, słychać tętent kopyt, słychać płacze, słychać smutki, słychać odgłosy niezgody x2 II Przyjaźń stracona, Ziemskie kucyki w niewoli, Nie obchodzi nas ich los, My, pegazy najśilniejszy gatunek, Którego słychać głos! REF: Wszyscy biegli się rozbiegli, słychać tętent kopyt, słychać płacze, słychać smutki, słychać odgłosy niezgody x2 III My jednorożce, Jesteśmy silne, Jesteśmy najważniejsze, Nie poddamy się tej kpinie! Wszyscy zapadli w kłótnię, przy nocy najcichszej, Przy nocy świętej, Przy nocy najważniejszej... REF: Wszyscy biegli się rozbiegli, słychać tętent kopyt, słychać płacze, słychać smutki, słychać odgłosy niezgody x2 IV Windigos przybywszy, Mrożąc tych, Co niezgodni, Kucyki zrozumiałe, Pogodzone, Wspaniałe, Zabiły Windigos moc, po czym stworzyły jedno plemię... REF: Wszyscy biegli się rozbiegli, słychać tętent kopyt, słychać płacze, słychać smutki, słychać odgłosy zgody x2 V O to właśnie koniec kłótni, zgoda wieczna, w tą najpiękniejszą noc...Wigilię zgody i przyjaźni. Edytowano Grudzień 10, 2013 przez Chrysia Krysia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Churchille Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 (edytowany) 1. Sześć kucyków, które stworzyły Equestrię Trzech dowódców i trzech doradców Jednorożce, pegazy i kuce ziemne Zjednoczyły one. REF: Wyrocznia, Doradca, Szeregowa, Księżniczka, Kanclerz i Dowódca To ziemia nowa, Zjednoczona. 2. Od tego czasu wszyscy żyją w zgodzie No bo każdy jest kucykiem Udowodniły, że należy żyć W harmonii, nie w chaosie. REF: Wyrocznia, Doradca, Szeregowa, Księżniczka, Kanclerz i Dowódca To ziemia nowa, Zjednoczona. 3. Pokonały razem Windigos, Straszne duchy lodu, Bo zły nadciągał los, ale im się udało. REF: Wyrocznia, Doradca, Szeregowa, Księżniczka, Kanclerz i Dowódca To ziemia nowa, Zjednoczona. Jest. Niestety nie zaśpiewam. Edytowano Grudzień 8, 2013 przez Hole Hooves Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Grudzień 8, 2013 Share Napisano Grudzień 8, 2013 Ja myślę nad tekstem Napisze, zaśpiewam (o ile mi się uda, możliwe, że będzie tylko tekst) ale postaram się zaśpiewać i za max. tydzień będzie piosnka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kucyki są super Napisano Grudzień 11, 2013 Share Napisano Grudzień 11, 2013 Warto spróbować Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek012002 Napisano Grudzień 14, 2013 Share Napisano Grudzień 14, 2013 Napisze coś bo jak się słyszę nie wychodzę spod kołdry bo się boję, że to potwory ;-; Cicha noc, święta noc Dzisiaj Luna i Celestia zaśpiewają nam tę kolędę wesolutką ze świętami tak. REF. Pomieszajmy swe języki ale rozmawiajmy z przyjaciółmi i z wrogami dziś się dogadamy bo to Święta są najlepsze wszyscy cieszą się no spike'uś zrobi ciasto nam II W Canterlocie kuców pełno znów by prezenty pokupować bliskim pod choinkę je podłożyć by uśmiech ich widzieć wszystko dobrze wszystko pięknie jak co roku tu! REF. Pomieszajmy swe języki ale rozmawiajmy z przyjaciółmi i z wrogami dziś się dogadamy bo to Święta są najlepsze wszyscy cieszą się no spike'uś zrobi ciasto nam. III Gdy już wszystkie kuce siedzą przy stole wigilijnym opłatkiem się dzielą a źrebaczki oczekują prezentów pod choinką by się cieszyć by się bawić i uśmiechem dzielić. REF. Pomieszajmy swe języki ale rozmawiajmy z przyjaciółmi i z wrogami dziś się dogadamy bo to Święta są najlepsze wszyscy cieszą się no spike'uś zrobi ciasto nam. Jak na mnie to nawet dobre (na mnie xD) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nie sądzę Napisano Grudzień 20, 2013 Share Napisano Grudzień 20, 2013 (edytowany) Skończyłam, zaraz napiszę i za jakiś czas niestety dam link. Gdy trzy plemiona kłótnie toczyły, nadeszła zima, złe wiatry przyszły. Pegazy zdenerwowane, jednorożce niebywale złe są na kucyki ziemskie, które są zamarźnięte, które są zamarźnięte. Z zimna się trzęsły, wszystkich ras kuce. Do ciepła poszły marnując swe moce. Długo, długo wędrowały, ciepła wciąż poszukiwały, aż tu nagle to znalazły, do nowego świata udały, do świata się udały. Tam ziemia żyzna, była dla ziemskich. Góra dość chmurna, pegazom zwycięskim. Jednorożce miały klejnoty, pegazy swe śmiałe loty, a kucyki żyzne ziemie, pod uprawę świetne, pod uprawę świetne. Kłótnia wybuchła, czyja kraina, nie minęła minuta i ta była zimna. Kuce tych trzech ras, do jaskini ruszać czas, by zamarznąć sobie nie dać i szukania nie zaprzestać, i szukania nie zaprzestać. Gdy zamarzały, ostatnimi słowami, pokój znalazły, rozgrzały w jaskinii. Ciepło w sercach ogrzewało, lody wszystkie roztapiało. Zgody tutaj wnet nastały, a kuce kraj Equestrią nazwały, a kuce kraj Equestrią nazwały. Według mnie kolęda nie jest zła, tylko wykonanie kiepskie :/. Edytowano Grudzień 24, 2013 przez Rainbow Dash ;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burning Question Napisano Grudzień 21, 2013 Share Napisano Grudzień 21, 2013 (edytowany) Mam nadzieję, że nie usłyszy tego nikt, kto choć trochę zna się na śpiewaniu. XD http://speedy.sh/s7DGS/koleda.wav Słowa i wykonanie moje, melodia- nie (kto wie co to za piosenka?). Pomyślałam, że poza nawiązywaniem do rzeczy najważniejszych w Wigilii Serdeczności wplotę w tekst długowieczne postaci, no i jeszcze... kto nadawałby się lepiej do rozwiezienia wszystkich prezentów w jedną noc niż Lord Czasu i jego asystentka? ;D Tekst: Najwyraźniej w Equestrii są już święta- -mróz gwiazdami lśni. Wietrzne duchy niegroźne nam, bo nikt tutaj nie jest sam. Z przyjaciółmi każdy kucyk spędza rok. Najwyraźniej w Equestrii są już święta- -wszędzie zgoda brzmi. To harmonia przyjaźni gra, kiedy śpiewasz ty i ja aby rozwiać mrok. Luna w snach każdej klaczy marzenia zobaczy- z Celestią spełniają je. Doktor z Derpy rozwożą te wszystkie prezenty więc daj im muffinki dwie. Nawet Discord dobrze dzisiaj zachowuje się. Najwyraźniej w Equestrii są już święta- wspólnie bawmy się. To, co serca stopiło w nas, to ten serdeczności czas. Każdy kucyk wie, że nie warto kłócić się. Wiem, że krótkie, ale bardziej stawiam na jakość niż na ilość. Edytowano Grudzień 21, 2013 przez Burning Question Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeregowa WW Napisano Grudzień 23, 2013 Share Napisano Grudzień 23, 2013 Przesyłam tekst kolędy: W tę jedną noc,tak piękną noc, przyjaźni wspólny krąg. Pięknieje czas i śpiewa w nas, ten jeden magiczny raz. ref. Wigilia ta, niech czas jej trwa, wołajmy hej, hura! W świąteczny czas, w magiczny czas, serdeczność gości wśród nas. Prezentów moc, zabawy moc, w tę wigilijną noc. Serdeczność ta, rozpali w nas, ten piękny świąteczny czas. ref. Wigilia ta, niech czas jej trwa, wołajmy hej, hura! W świąteczny czas, w magiczny czas, serdeczność gości wśród nas. W tę jedną noc, przyjaźni moc, zagości w domu twym. Niech ciepło to, utrzyma się, w Equestrii przez cały rok. ref. Wigilia ta, niech czas jej trwa, wołajmy hej, hura! W świąteczny czas, w magiczny czas, serdeczność gości wśród nas. x2 To jest melodia (mojej twórczości): http://chomikuj.pl/myszka2721 Jedno z tego to melodia, drugie to wykonanie. W razie problemów z odtworzeniem proszę pisać. :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 A więc jednak zdecydowałem się napisać kolędę. Linia melodyczna jest lekko skopiowana z innej piosenki. Poczęty w chciwość mróz dziś opanował nas. Zatrzymując czas, całkowicie niszcząc naszą jedność ras. Magia kontra wiatr, naprzeciw żyznych pól Każdy stwierdził że, to nie moja wina! Ja obwiniam cię! Ref: Wszyscy opanujmy się! Niechaj walka dzisiaj skończy się! Niechaj każde źrebie, ogier, klacz. Serdecznością wspólnie rozpromienią świat! Czy znajdzie się ktoś, kto czyniąc wspólny trud. Roztapiając lud, połączywszy wszystkich w jeden wspólny kraj. Magia kontra wiatr, naprzeciw żyznych pól. Każdy stwierdził że, to nie moja wina! Ja obwiniam cię! Ref: Wszyscy opanujmy się! Niechaj walka dzisiaj skończy się! Niechaj każde źrebie, ogier, klacz. Serdecznością wspólnie rozpromienią świat! Magia kontra wiatr, naprzeciw żyznych pól Każdy stwierdził że, to nie moja wina! Ja obwiniam cię! Ref: Wszyscy opanujmy się! Niechaj walka dzisiaj skończy się! Niechaj każde źrebie, ogier, klacz. Serdecznością wspólnie rozpromienią… Wszyscy opanujmy się! Niechaj walka dzisiaj skończy się! Niechaj każde źrebie, ogier, klacz. Serdecznością wspólnie rozpromienią świat! 2x A w tym spoilerze niestety znajduje się moje zawodzenie, ponieważ zdecydowałem się zaśpiewać. http://www.mediafire.com/listen/4rti4ud2ny05tzc/kolęda.wav Życzę powodzenia pozostałym i cieszę się że mogłem wziąć w tym udział. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drotkat Napisano Grudzień 25, 2013 Share Napisano Grudzień 25, 2013 (edytowany) https://docs.google.com/document/d/1wKuLtrAnkcyfzyMEqK2I_LcNNV4n_qI_IUSBIzwhSaI/mobilebasic Ech, moje "coś" Niestety, nie posiadam mikrofonu :c Ale to dobrze dla was, bo mój śpiew byłby ostatnią rzeczą jaką byście usłyszeli xd Mam nadzieję że można przesłać pracę z google docs^^ Edytowano Grudzień 25, 2013 przez drotkat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts