D3MO Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 (edytowany) Witam wszystkich serdecznie, Chciałbym tutaj stworzyć swego rodzaju spis poradników, szablonów, pomocy, przyżądów, itd. dla ludzi rysujących (nie tylko kucyki). Spis podzielony byłby na grupy np. manga, MLP, absrtrakcja, grafika komputerowa... w tym podgrupy; How To Draw, szablon, szkic z proporcjami... Każdy kto znalazłby coś ciekawego i chciał się z nami tym podzielić niech napisze w tym temacie. PRZYKŁADOWY WZÓR: manga How To Draw autor: Mark Crilley [w tym miejscu umieścić link, plus ewentualnie jakiś dopisek od siebie... ] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zachęcam także do udostepniania tutaj własnych poradników lub zwyczajnych artów . Edytowano Grudzień 22, 2013 przez D3MO Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Itaktuniewchodzemjuzszkoda Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Temat może być. Ale czy masz pozwolenie pisać kolorem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcybiskup z Canterbury Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Temat może być. Ale czy masz pozwolenie pisać kolorem? Mam wrażenie, że w ostatnim czasie jest to pewnego rodzaju zbiorowa fobia. Naprawdę, nie ma większych problemów? A co do tematu, to uważam że ok. Tylko że nazwa wygląda jakby temat mówił o konspiracji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servant Saber Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 1. przyżądy Przyrządy2. Nie ma zdrobnienia od słowa "spis"; "spisek - tajne porozumienie grupy osób dla osiągnięcia jakiegoś celu"3.szkic z proporcjamiWat 4.Zachęcam także do udostepniania tutaj własnych poradników lub zwyczajnych artówTo mają być tutki czy arty, bo nie rozumiem.Idea tematu fajna, tylko wykonanie do pupy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 nie potkałam się dotychczas z poradnikiem do abstrakcji takim krok po kroku. nie oszukujmy się, większość osób tutaj nie potrafi narysować jabłuszka, po cholerę abstrakcja albo coś bardzo skomplikowanego? trzeba by iść dalej z poradnikiem dotyczącym kompozycji itp. Ogólnie pomysł spoko, ale zacznijmy od kucyków, mangi opcjonalnie jakichś podstaw perspektywki na tło itp. No i w osobnych tematach na pewno Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 (edytowany) Ale przydało by się w jednym głównym (podpiętym) temacie zrobić listę z takim "spisem treści" tak jak D3MO napisał. Aglet, pewnie chodziło o coś takiego. @EDIT Oj niech będzie Jest niby napisany link do devianta na obrazku, ale macie źródło link. Edytowano Grudzień 22, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Metka04 Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 Ale przydało by się w jednym głównym (podpiętym) temacie zrobić listę z takim "spisem treści" tak jak D3MO napisał. Aglet, pewnie chodziło o coś takiego. o tak tak tylko pamiętajmy o podawaniu każdorazowo linka do tego skąd mamy poradnik tzn link do galerii itp lub chociaż nick wykonawcy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Grudzień 22, 2013 Share Napisano Grudzień 22, 2013 (edytowany) Poprawiłem :3 Jeśli ktoś się zajmie tym spisem, to ja mogę trochę przydatnych poradników wyszukać i jeśli są po angielsku wstawić odpowiednie notki żeby całość była zrozumiała dla tych co angielskiego nie znają. Edytowano Grudzień 23, 2013 przez Bezik Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Styczeń 5, 2014 Share Napisano Styczeń 5, 2014 Ja polecam ten wideo poradnik na YT ja osobiście od niego zaczynałem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts