Riddle Napisano Maj 1, 2014 Share Napisano Maj 1, 2014 Siemka, tutaj ja i mój trzeci już temat na tym forum. Możliwe, że odkopałem właśnie staroć sprzed Lunarnej rebelii, co nie byłoby dziwne, ale chociaż spróbuję. Chodzi tutaj o aplikację, a konkretnie "Akinator". Jest to takie coś, co poznaje wasze postacie. na jakiej zasadzie to działa? Myślicie jakąkolwiek postać, fikcyjną albo prawdziwą, odpowiadacie na pytania (po angielsku), a on sprawdza odpowiedzi i w pewnym momencie podaje wam odpowiedź. Sam sprawdzałem i jak na razie zgadł mi m.in. Saurona, Gandalfa, Aanga, Mahometa, Jezusa Chrystusa, Fluttershy, Putina i Obi-Wana Kenobiego. Jeśli chodzi o kucyki, to Colgate zgadł, ale większego tła pokroju Amethyst Star już nie zgaduje. Możecie się tutaj dzielić spostrzeżeniami, tym, co o tym myślicie, albo po prostu wynikami. Link: http://en.akinator.com Link do komentarza
Ohmowe Ciastko Napisano Maj 1, 2014 Share Napisano Maj 1, 2014 Oj, ja także ostatnio byłem na tej stronie, gdy po ziemi chodziły jeszcze dinozaury, więc moje wypowiedzi nie będą idealnie sprecyzowane. Kiedyś dla zabawy często sprawdzałem rozmaitych bohaterów. I powiem, że kilka razy zdołałem go zagiąć, mówiąc całą prawdę. Link do komentarza
StarostaXD Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Jest też po polsku i nazywa się to agenci mocno-pomocni Link do komentarza
Dorregaray Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 (edytowany) No tak, Agenci mocno-pomocni też fajne. Zgadło mi Fluttershy, Jezusa Chrystusa, Geralta, Lunę Cejota z GTA też Dobre. Ogólnie, fajne na nudę BTW. Postaci z LoL'a też wykrywa ;X Edytowano Maj 2, 2014 przez Dorregaray Link do komentarza
Riddle Napisano Maj 2, 2014 Autor Share Napisano Maj 2, 2014 Jest też po polsku i nazywa się to agenci mocno-pomocni Jak dla mnie Akinator lepszy, chociażby z tego względu, że ma większą bazę. Akinator zgadł mi Colgate, ale mocno-pomocni już nie. Link do komentarza
Artem Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Zgaduje też większość mniejszych youtuberów ;F (np. jacksepticeye) Akinator o wiele lepszy od polskiej wersji bo ma właśnie bardzo obszerną bazę danych Link do komentarza
Airlick Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 U mnie zgadło Tarretha, ale wyskoczyło pod hasłem "Twój Szef". Link do komentarza
StarostaXD Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Akinator zgadł mi Colgate, ale mocno-pomocni już nie Mi zgadł Link do komentarza
Artem Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 (edytowany) Prawda. Zgaduje już przy pytaniu "Czy imię Twojej postaci ma związek z kolorem jej włosów?" (mniej więcej) Co do Akinatora to ciekawi mnie ile ludzi go tworzyło lub tworzy, bo ma na prawdę dużo bazę danych, chciałbym zobaczyć jego kod źródłowy, cały... Edytowano Maj 2, 2014 przez Dashek Link do komentarza
StarostaXD Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Oraz "Czy twoja postać jest związana z medycyną ?" Link do komentarza
Zegarmistrz Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Oryginalny Akinator jest użytkowany z mojej strony każdorazowo jak znajdę jakąś ciekawą postać w książce/filmie/czymkolwiek innym. Tylko w tym roku wprowadziłem do niego koło 150 postaci, z czego koło 30 nie miał w pamięci. Został stworzony przez 2 studentów, z nudów, a potem już "internet zrobił swoje" powiększając mu bazę danych. Link do komentarza
Generalek Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Zgadł Chara Aznable'a. He's a fucking genius. Link do komentarza
Riddle Napisano Maj 2, 2014 Autor Share Napisano Maj 2, 2014 @Dashek Serio? U mnie za pierwszym razem dął Lyrę Heartstrings, a za drugim chyba Bon-Bon. ostatnio jak sprawdzałem, to Akinator zgadł samego siebie. Z tego co wiem, to można też dodać postać, jeśli Akinator jej nie zgadł. Z tego co widziałem, to poznaje też postaci z Fan fiction, bo zgadł Littlepip. Link do komentarza
fallout152 Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Odgadł Spawna za drugim podejściem. Jak na razie nie trafił tylko mojego ocka i wyzwał mnie od noobów. Link do komentarza
Sowenia Napisano Maj 2, 2014 Share Napisano Maj 2, 2014 Już dawno o tym zapomniałam, ale dzięki temu wątkowi postanowiłam przetestować jego obecną bazę danych. Hmm..zobaczmy. Zgadł: Jaskier (Wiedźmin), Medyk (Team Fortress 2), Cahir (Wiedźmin), Daniel (Amnesia) Nie zgadł: Alger Waterlow (Siedem Królestw) Ponadto o ile dobrze zrozumiałam adnotację to internetowa wersja akinatora ma limit, przez który mniej znane postacie nie są pokazywane i trzeba pobrać pełną wersję na komórkę. Ktoś się orientuje o co chodzi? Link do komentarza
Riddle Napisano Maj 2, 2014 Autor Share Napisano Maj 2, 2014 Nie za bardzo. Tak by the way, u mnie niedawno rozpoznał Guide'a z Terrari. Poznaje też niektórych polskich youtuberów. Link do komentarza
Recommended Posts