Dashie15 Napisano Czerwiec 19, 2012 Share Napisano Czerwiec 19, 2012 Jest tu ktos kto lubi doktorka ?? Jak dla mnie jest on guru. Obejrzałem wszystkie sezony nawet po 2 razy i bardzo żałuje ze to byl ostatni sezon. Był on moja odskocznią od swiata jeszcze przed kucykami. Przyprawia mnie o tyle emocji od śmiechu do smutek. Pewne odcinki były naprawde mocne i zapamiętam je jeszcze długo. Link do komentarza
Airlick Napisano Czerwiec 19, 2012 Share Napisano Czerwiec 19, 2012 Z jednej strony - kiedy już oglądałem, to wciągało mnie niesamowicie. Z drugiej - nigdy specjalnie nie czekałem na nowe odcinki. Bo i po co? Każdy wyglądał tak samo - sarkazm House'a, jeżdzenie po swoich podwładnych, dyskusje z Wilsonem i Cuddy, pogarszanie się stanu pacjentów, nagłe olśnienie i koniec... Zbyt schematyczne, dziwi mnie, że ten serial zdobył taką popularność. Wolę Grey's Anatomy, z nowych seriali medycznych. A najlepiej Ostry Dyżur, to było coś... Link do komentarza
Gość Kordgorn Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Osobiście kiedyś Housa bardzo lubiłem. Niestety, moim zdaniem, serial zaczął zamieniać się w telenowelę i po prostu mnie od siebie odrzucił Link do komentarza
White Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Z jednej strony - kiedy już oglądałem, to wciągało mnie niesamowicie. Z drugiej - nigdy specjalnie nie czekałem na nowe odcinki. Bo i po co? Każdy wyglądał tak samo - sarkazm House'a, jeżdzenie po swoich podwładnych, dyskusje z Wilsonem i Cuddy, pogarszanie się stanu pacjentów, nagłe olśnienie i koniec... Zbyt schematyczne, dziwi mnie, że ten serial zdobył taką popularność. Wolę Grey's Anatomy, z nowych seriali medycznych. A najlepiej Ostry Dyżur, to było coś... Dokładnie, wszystkie odcinki są takie same, a House nie jest genialnym mistrzem riposty, tylko zwykłym gburem. O ile niektóre epizody były nawet ciekawe, to i tak te wszystkie choroby i medyczna gadka są wyssane z palca... Najgorsze jest to, że potem człowiek spotyka takich "lekarzy", którzy za dużo się naoglądali House'a i zaczynają wręcz pacjenta obrażać. Sama miałam taką nieprzyjemność... Link do komentarza
OjtamOjtam Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Niestety rzeczywiście ostatnie sezony (szczególnie ósmy) były trochę słabsze. Wniosek? Przerwali go w ostatniej chwili. Mimo to serial uważam za fenomenalny. Dużo jest tam zmyślonych procedur i innych nieścisłości, ale medycznie się raczej wszystko kupy trzyma. Jedną z inspiracji dla całego projektu była kolumna diagnostyczna w jakimś fachowym piśmie medycznym... Owszem, można przesadzić: mam kolegę pasjonata, który w przyszłości chce zostać chirurgiem i co krok rzuca jakimiś terminami medycznymi, których nauczył się, oglądając House'a Link do komentarza
Cuddly Doggy Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Przez pewien czas oglądałam House'a nałogowo, tzn. czekałam na każdy nowy odcinek i z przyjemnością go oglądałam. Przestałam mniej więcej w momencie gdy House'a i Cuddy zaczęli być razem. Zgodzę się z powyższymi wypowiedziami co do schematyczności odcinków i samej postaci doktora. Do tego uważam, że stare odcinki były dużo lepsze od tych nowych i aktualnie tych drugich nie oglądam ale do starszych czasami wracam, pisząc te starsze mam namyśli, te z tym pierwszym zespołem. Link do komentarza
Avro Napisano Czerwiec 20, 2012 Share Napisano Czerwiec 20, 2012 Ja od dawna oglądałem jakieś randomowe odcinki które leciały w tv, teraz oglądam wszystkie sezony po kolei i jak na razie żaden mnie nie zawiódł . Schemat schematem ale to mój ulubiony serial. Link do komentarza
Dashie15 Napisano Czerwiec 27, 2012 Autor Share Napisano Czerwiec 27, 2012 Zgodzę sie ze schematyczny był i to bardzo lecz i tak go lubiłem. Pewne teksty jakie zostały tam użyte są po prostu epickie. Były tez momenty wzruszajace takie jak smierć ukochanej Wilsona. A także sezony które mnie bardzo zainteresowały. Zgodzę sie przerwali w odpowiednim momencie lecz wiecie jak to jest jak czegoś juz nie bedzie. Pozostaje taki smutek lekki, lecz pociesza mnie to ze coraz blizej 3 sezon mlp. Oby ich było 8 seri tak jak doktora. Link do komentarza
Bluedraft Napisano Czerwiec 27, 2012 Share Napisano Czerwiec 27, 2012 To jednak trzeba mu oddać jego sarkazmy były za mocne czasami Jak kto mówią Utopia naszej służby zdrowia Jednak za specjalnie nie wyczekiwałem nowych odcinków tylko okazjonalnie jak leciały na wizji to się oglądało Co do schematycznej budowy tak wygląda budowa większości Amerykańskich seriali ,skoro działa i wyrzyscy to kupują to poco zmieniać A co do MLP tylko 8 serii ? Tak mało ? 12 to absolutny minimum i śmiałbym się jak by jakieś studio animacyjne (bardziej profesjonalniejsze ) wykupiło produkcje MLP i namówiło Lauren Faust do powrotu do ekipy Link do komentarza
Emronn Marvelous Napisano Sierpień 22, 2012 Share Napisano Sierpień 22, 2012 Zgodzę sie ze schematyczny był i to bardzo lecz i tak go lubiłem. Pewne teksty jakie zostały tam użyte są po prostu epickie. Były tez momenty wzruszajace takie jak smierć ukochanej Wilsona. To prawda, wspomniany odcinek o śmierci ukochanej był bardzo smutny. Że tak odkopię temat - serial ma zakończenie prawidłowe jako odcinek specjalny, o czym mało osób wie. Jeśli ktoś jest zainteresowany prawidłowym zakończeniem, to zawsze można obejrzeć odcinek "Swan Song". Link do komentarza
Unbridle Napisano Wrzesień 19, 2012 Share Napisano Wrzesień 19, 2012 Oglądałam to razem z siostrą (ratowniczką medyczną),ale jakoś obie przestałyśmy to oglądać. Nie wiem co było tam dalej i raczej nie będę wiedziała,bo po prostu nie mam czasu tego oglądać. Link do komentarza
Recommended Posts