RainbowEmpire Napisano Lipiec 10, 2014 Share Napisano Lipiec 10, 2014 Jak pewnie wiecie firma IDW wzięła się jakieś dwa lata temu za komiksy z MLP. Do tej pory powstały trzy serie: Seria Główna czyli Friendship is Magic, zakończona Seria Micro i nowa seria Friends Forever. .Miałam okazję przeczytać parę zeszytów i bardzo przypadły mi do gustu ,zwłaszcza komiksy o Nightmare Rarity, molu książkowym i Lunie. Ogólnie zeszyty z Serii Głównej stoją na wysokim poziomie fabularnym i graficznym. No może Micro Seria miejscami trzyma nierówny poziom, ale jest dobrze. A wy czytacie? Macie ulubione zeszyty? Ulubioną serię? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz391 Napisano Lipiec 10, 2014 Share Napisano Lipiec 10, 2014 Ja czytałem tylko te które zostały przetłumaczone na nasz język, czyli chyba 6 części. Od strony graficznej nie mam w sumie żadnych zastrzeżeń, ale to w końcu komiks tworzony przez profesjonalistów za pieniądze, więc powinien pod tym względem odpowiednio się prezentować. Natomiast pod względem fabularnym bywa moim zdaniem różnie. Niektóre mają naprawdę nieźle poprowadzone fabuły, inne niekoniecznie i po prostu mnie nudziły. Natomiast ogólnie podoba mi się że starają się moim zdaniem dotrzeć do starszego grona odbiorców i dzięki temu są to fabuły z reguły ,,mroczniejsze'' niż zwykłe odcinki serialu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alciapl v2 Napisano Lipiec 11, 2014 Share Napisano Lipiec 11, 2014 Niedawno zaczęłam czytać te komiksy. Przeczytałam przetłumaczony kawałek numeru 6 albo 5. Nie mogę znaleźć pełnej wersji. Ale na podstawie tego kawałku mogę powiedzieć że świetne komiksy robią. ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPIDIvonMARDER Napisano Lipiec 11, 2014 Share Napisano Lipiec 11, 2014 Pomijając ostatnie części z Sombrą, to reszta jest na poziomach początkującego autora fanfików. Szczególnie rozczarowała mnie "Nightmare Rarity", gdyż fandom przeobraził tę postać w coś naprawdę głębokiego i liczyłem, że oryginał dorównuje fanworkom. Niestety, jednak nie. Nie mogę za to przyczepić się warstwie graficznej. Jest doskonale zabawna i narwana. Z Micro Serries podobały mi się pojedyncze epizody z Luną, Celestią i Pinkie Pie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts