Cygnus Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Aż dziw bierze, że nie ma tu takiego tematu. Wololo wszystkich kapłanów łączcie się! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Wolololo Moja ulubiona część to jedynka, dwójka mi nie podeszła, a neistety trójki nie mam. Warto ją kupować? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Nared Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Jedynka była super, ale był tam jeden zasadniczy minus, przez który nie za bardzo mi podeszła - ograniczone zasoby. Dosyć szybko można było sobie je wykończyć i po tym rozgrywka ograniczała się do tego kto lepiej wydał swoje surowce i czy to w ogóle wystarczy. Dwójka była natomiast jeszcze lepsza, chociaż nie grałem w to długo. Muszę sobie ją odświeżyć A w trójkę nie grałem i nie zamierzam. Przeniesienie rozgrywki w 3D uważam za krzywdę zrobioną serii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fragin Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 W jedynce zawsze mnie denerwował limit do bodajże 100 jednostek. Kilka razy próbowałem to zmienić i nigdy się nie powodziło, a szkoda, może jakieś wielkie epickie bitwy na słonie urządziłbym Może komuś się udało? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 8, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 8, 2012 W jedynkę grałem, ale nie mogłem zrozumieć mechanizmu gry, bo nauczyłem się grać dwójką. W trójkę też grałem, Warto sobie pograć, ot tak dla zabawy. I ciekawostka: w tym roku ma wyjść dodatek do... AoE II. Będzie się nazywać "Forgotten Empires". Dodane są nowe cywilizacje - Włosi, Słowianie, Madziarowie, Inkowie, Hindusi. Gra na razie jest w beta, więc wygooglujcie sobie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy2601 Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Grałem w 2 i 3 Przy czym II była wiele lepsza Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 8, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 8, 2012 Mogliby połączyć 2 i 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy2601 Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Znając branże gier to by wzięli wady 2, dodali bugi z 3 i tak powstała by jakże epicka 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 8, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 8, 2012 Och, och, och, znawca branży gier xD Epicka czwórka? Ciekawe dokąd by sięgała ramami czasowymi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Nared Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Kiedyś spodziewałem się, że czwórka będzie obejmować współczesność (I WŚ, II WŚ, coś pośrodku i dzisiejsze czasy), ale że znaki na niebie i na ziemi nic nie mówią o kontynuacji, przestałem oczekiwać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy2601 Napisano Lipiec 8, 2012 Share Napisano Lipiec 8, 2012 Cygnus - jak grasz w nowe produkcje to sam to powinieneś zauważyć Draco - To nie Empire Earth Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Draco Nared Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 Draco - To nie Empire Earth Wiem, bo tak sobie wyobrażałem czwórkę jeszcze przed premierą trójki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 9, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 9, 2012 Nie gram w tasiemce Moim zdaniem czwórka byłaby do I Wojny Światowej. Później dodatek rozszerzający ramy czasowe do końca II Wojny. Ale w sumie co by się stało z cywilizacjami? Jak to by wyglądało? Przecież wiele krajów zmieniło swe oblicze. Na razie oczekuję na Forbidden Empires. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadudałe Napisano Lipiec 9, 2012 Share Napisano Lipiec 9, 2012 Cywilizacje to cywilizacje. W XX wieku z pewnością były większe różnice między nimi, niż w średniowieczu. Przykładowo Anglia a Francja. W czasach wojny stuletniej to właściwie jedno i to samo. Natomiast XX wiek to okres wzmożonego nacjonalizmu i państw narodowych, będący właściwie ukoronowaniem dążeń poprzednich epok. Gwarantuję, że różnice między określonymi modelami byłyby dużo większe, bez wymyślania czegoś na siłę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 13, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 13, 2012 Na razie jednak niecierpliwie czekam na Forgotten Empires. Kupilibyście ten dodatek do swojego starego Age of Empires II? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy2601 Napisano Lipiec 13, 2012 Share Napisano Lipiec 13, 2012 Nawet nie wiem Podrzucisz screeny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohNc0ToN Napisano Lipiec 13, 2012 Share Napisano Lipiec 13, 2012 Gralem w ta gre , uwielbialem ja jak bym maly ( maly zakichany strateg sie znalazł ) przeszedlem wszystkie czesci a 3 mam nawet na dysku . Wszystkie te czesci mozecie pobrac na torrenty.org ;D polecam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikt Napisano Lipiec 13, 2012 Share Napisano Lipiec 13, 2012 Dostałem kiedyś na urodziny edycję kolekcjonerską, i szczerze mówiąc tylko w drugą część najwięcej grałem, do jedynki jakoś nie mogłem się przyzwyczaić, gra świetna, nieźle się bawiłem, a chyba nawet da się zagrać z kimś przez neta, ktoś może chętny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 14, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2012 Wygooglujcie sobie te "Forgotten Empires". Tu macie trailer: Jak pierwszy raz to zobaczyłem, myślałem że to jakiś żart. Ale na szczęście to prawda! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Lipiec 21, 2012 Share Napisano Lipiec 21, 2012 AoE I to była pierwsza gra jaka miałem na kompie... eh to były czasy. Tylko wtedy bałem się grac z przeciwnikami. Znalazłem dwa epickie obrazki z Kucami i AoE Derpy jako Priest? Zaraz będzie więcej Bronych z hejterów... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
War Napisano Lipiec 21, 2012 Share Napisano Lipiec 21, 2012 Uwielbiam tę grę. Pierwsza w jaką grałem. A potem HoMM3. Ale... AoE II z dodatkiem jest op! Uwielbiałem ~10 krzyżaków ulepszonych na max i wróg ginie w płomieniach... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 21, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 21, 2012 LOL atak Bizantyjskimi Katafraktami. <3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pookhi Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Mi do gustu najbardziej podeszła mi 3 część a w szczególności gra Anglią . W 1 i 2 grałem i 1 jest jak na swoje lata jest super to 2 nie podeszła mi za bardzo :-/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cygnus Napisano Lipiec 22, 2012 Autor Share Napisano Lipiec 22, 2012 Gra Imperium Osmańskim i Cesarstwem Rosyjskim też jest fajna, już nie mów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikt Napisano Lipiec 22, 2012 Share Napisano Lipiec 22, 2012 Memy z II części ci co grali zrozumieją Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts