R2. Napisano Sierpień 28, 2012 Share Napisano Sierpień 28, 2012 Nie był to przypadkiem IV mizukage? Ktory z kolei byl kontrolowany przez Tobiego. Dunno, nie pamietam, wiem ze przed IV mizukage chyba wykonywal polecenia wczesniejszego posiadacza Samehady, imienia nie pamietam. Zapewne pokreciłem ze glowa mała, oh well. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Sierpień 29, 2012 Share Napisano Sierpień 29, 2012 Fuguki Suikazan - tak nazywał się przełożony Kisame i jedyna osoba której rozkazów słuchał aż do momentu kiedy prawo "Zabijaj swoich jeśli to ochroni wioskę" nie dopada i jego. Po jego śmierci Kisame idzie pod komendę Yondaime Mizukage - Yagury i tam jest do czasu aż nie dowiaduje się o kontroli Tobiego. Odpowiedź: Kisame przed wejściem do Akatsuki zabijał na zlecenie Fuguki Suikazan i Mizukage Yagury. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Sierpień 29, 2012 Autor Share Napisano Sierpień 29, 2012 No w zasadzie obie odpowiedzi są poprawne. W jakim wieku Itachi dostał się do ANBU Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Sierpień 30, 2012 Share Napisano Sierpień 30, 2012 Nie wiadomo. Wiadomo że w wieku 13 lat stał się kapitanem anbu, a w wieku 10 zdał egzamin na Chunina. Czyli gdzieś pomiędzy tym okresem dostał się do jednostki i potem dociągnął się do rangi kapitana. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 1, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2012 No dokładnie tak. Kto zabił matkę Yukimaru? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Wrzesień 1, 2012 Share Napisano Wrzesień 1, 2012 Yukimaru? Jesteś pewny że ktoś taki był, albo że tak właśnie miał na imię? EDIT: Chyba że mowa o fillerach z anime, wtedy zwracam honor, rzadko oglądam Naruto a tym bardziej fillery. Manga FTW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 1, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 1, 2012 Tak jestem na 100% pewny, że był ktoś taki i to ciekawostka nie z filleru Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Wrzesień 2, 2012 Share Napisano Wrzesień 2, 2012 A jednak, sprawdziłem i ta postać występuje tylko w zapychaczach, nie ma o nim żadnej wzmianki w mandze Od odcinka 90 do 112, akurat te dwa odcinki sa po czesci oparte na mandze, ale reszta pomiędzy nimi to fillery. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Wrzesień 2, 2012 Share Napisano Wrzesień 2, 2012 Cały arc z sanbim, Guren i Yukimaru to były fillery z tego co wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 2, 2012 Share Napisano Wrzesień 2, 2012 Ok, pora na odpowiedź - zabiła ją Guren przy drugim spotkaniu, pierwsze spotkanie zakończyło się omdleniem Guren od zadanych ran - matka Yukimaru ją wtedy opatrzyła i powiedziała że tym razem przymknie oczy i pozwoli im uciec. Przy drugim spotkaniu wykonując rozkaz Orochimaru, zabiła matkę chłopca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 4, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 4, 2012 Trochę namieszałem z tym pytaniem ale odpowiedź jest dobra i to się liczy. Następne pytanie. Do jakiego klanu należał Nagato. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 4, 2012 Share Napisano Wrzesień 4, 2012 Proste, był z klanu Uzumakich(Co przyznał Tobi/Obito kiedy poszedł po jego oczy). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 5, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 5, 2012 Dobrze. Następne. Na czym polega technika czwartego Kazekage Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 5, 2012 Share Napisano Wrzesień 5, 2012 Jiton - złoty Pył. Tak jak poprzedni Kage i kilku innych wioskowych shinobi, Kazekage opanował "element magnetyzmu" pozwalający mu kontrolować wybrany metal. W przypadku trzeciego kage było to żelazo, w przypadku czwartego, ojca Gaary, było to złoto. Techniki są bliźniaczo podobne do wszystkich technik Gaary (wliczając w to Królewską Msze Żałobną czy Z piaskowych więzów trumnę), z tą różnicą że złoto jest cięższe od krzemu a co za tym idzie, może posłużyć do rozbijania technik opartych na piasku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 5, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 5, 2012 Ile osób opanowało Edo Tensei? A tak z innej beczki co sądzicie o tym że Tobi to tak naprawdę Obito omg to oznacza że kiedy walczył z Minato miał około 14 lat WTF Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Wrzesień 5, 2012 Share Napisano Wrzesień 5, 2012 Tylko Kabuto i Orochimaru to dwie osoby, jeśli liczyć Madarę który można powiedzieć że też ją opanował (o ile dobrze pamiętam, to użył edo tensei żeby się usamodzielnić i nie być zależnym od Kabuto), to trzy. Jak dla mnie teraźniejszy Tobi to jest Obito, ale Tobi który walczył z yondaime to był ktoś inny, przecież wtedy Obito z Kakashim byli dzieciakami ;p Może Madara był tamtym Tobim? W najnowszym chapterku jest coś co pozwala mi tak sądzić Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R2. Napisano Wrzesień 5, 2012 Share Napisano Wrzesień 5, 2012 A czy Edo Tensei przypadkiem nie było jutsu stworzonym przez II Hokage? Tak mi sie zdaje, zatem 3 osoby, Tobirama (zawsze mi się mylą ;d ), Oro i Kabuto. A co do Tobiego, ja od zawsze, dawien dawna twierdziłem że jest to Obito Chcecie sie przekonać to odsyłam TU. Dwa ostatnie chaptery. Nie ma co gdybać, bo Kisiel i tak może nas wszystkich zaskoczyć Jednak powstrzymałbym się od takowej dyskusji, gdyż są to jednak spojlery Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 5, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 5, 2012 Jak wspomniałem mieli około 14 lat. Odpowiedź R2 jest poprawna bo to jutsu stworzył 2 hokage. Co by tu jeszcze tak możliwe że ten wcześniejszy to nie był Obito przecież nawet Madara mówił ze zna Tobiego a przecież w tedy Obito jeszcze nie żył. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 9, 2012 Share Napisano Wrzesień 9, 2012 Ale może zakończmy offtop i zacznijmy zadawać pytania? xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 14, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2012 W jakiego boga wierzył Hidan? Sorry że tak długo nic nie pisałem ale w czasie mojej nieobecności obejrzałem Dead Note. Co wy na to żeby z tego anime też zrobić Quiz? Myślałem też nad Królem szamanów i Yu gi oh Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 14, 2012 Share Napisano Wrzesień 14, 2012 Yugi i Shaman to też moje "bingo" więc cóż... A bogiem Hidana jest Lord Jashin - bóstwo promujące anihilizm. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 14, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2012 Dobra wiem że to ma gówno wspólnego z tematem ale wybierzcie następne anime do quizu bo chce je sobie jeszcze przypomnieć i na nowo obejrzeć więc zależy mi by to było podane jeszcze w ten weekend Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezik Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Może Fullmetal Alchemist: Brotherhood? Dość popularne i całkiem fajne anime, nadaje się Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gypsy Napisano Wrzesień 16, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Jaki oręż posiadał Susano Itachi'iego. To tak w grę wchodzą Fullmetal Alchemist: Brotherhood tylko to trochę potrwa bo nigdy tego nie oglądałem, Death note, Bleach, Shaman king, Beyblade, Yu gi oh, Dragon ball i no niewiem wybieżcie coś z tego albo dodajcie coś od siebie jestem otwarty na propozycje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegarmistrz Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 Na składzie: Lustro Yata Miecz Totsuka Yasaka no Magatama Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts