Soklovy Napisano Styczeń 11, 2015 Share Napisano Styczeń 11, 2015 (edytowany) Przedstawiam wam mój patent na ciasto z gry Portal. Oto na szybko zrobione ciasto. Jeśli wychodzi ci pieczenie biszkoptu upiecz go, jeśli nie zastosuj podany przepis na ciasto (prawdopodobieństwo porażki maleje). Ciasto: (forma tortowa 22 cm) 6 jaj 255g cukru 150g skrobi ziemniaczanej 135g mąki 4 Łyżki proszku do pieczenia 3-4 łyżki kakao krem: 250g. serka mascarpone 330ml śmietanki kremówki 30% 3- 4 Łyżki cukru pudru Do tego wiśnie i Tabliczka gorzkiej czekolady Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, następnie dodać przesiane składniki suche i dokładnie wymieszać. Piec w wysmarowanej tłuszczem formie tortowej w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut. Ostudzone ciasto przekroić na trzy warstwy. Krem Kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier oraz serek mascarpone. Ciasto przełożyć kremem (ja daje również wiśnie przez co jest smaczniejszy), nie za grubo. Oraz wysmarować z boków i wierzchu. Gorzką czekoladę zetrzeć tarką na grube wiórki i obsypać tort. Ozdobić ośmioma rozetkami z kremu i ośmioma wiśniami. Powodzenia! Tu macie zdjęcia mojego wypieku http://imgur.com/a/praDR PS. Szukam sprawdzonego przepisu na elastyczną masę marcepanową i sposoby jej barwienia. Edytowano Styczeń 11, 2015 przez Marko Ramius 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Styczeń 11, 2015 Share Napisano Styczeń 11, 2015 Dodasz zdjęcie jak wygląda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soklovy Napisano Styczeń 11, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 11, 2015 Ten egzemplarz nie wygląda najlepiej. Gdybym zdobył technologię robienia plastycznej masy marcepanowej to byłbym się zabrał za bardziej wymyślne zdobienie ciast. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bester Napisano Styczeń 11, 2015 Share Napisano Styczeń 11, 2015 THE CAKE IS A LIE! To ciasto nie istnieje tylko jest wytworem naszej wyobraźni opętanej rządzą zjedzenia ciasta A tak serio, wpierdzielałbym, chyba, że byłoby przyrządzone według "oryginalnego przepisu"... Ładny wypiek, gratulacje :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Styczeń 11, 2015 Share Napisano Styczeń 11, 2015 Dzięki za dodanie zdjęcia Ciasto wygląda świetnie! I zapewne tak samo smakuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Styczeń 11, 2015 Share Napisano Styczeń 11, 2015 Szeregowo WW, zrób to ciasto plz ;_; One jest takie wspaniałe ;_; Ej, a gdzie składniki które mają zabić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sun Napisano Styczeń 12, 2015 Share Napisano Styczeń 12, 2015 (edytowany) Ten egzemplarz nie wygląda najlepiej. Gdybym zdobył technologię robienia plastycznej masy marcepanowej to byłbym się zabrał za bardziej wymyślne zdobienie ciast. A może inne gatunki mas (np: cukrowa)? Choć marcepanowa jest chyba najmniej słodka z tego wszystkiego. Niemniej korci mnie żeby coś takiego zrobić, ale to nie za szybko. Jeszcze nie zutylizowałem gwiazdkowych pierniczków, które, jak co roku, były pieczone w dużej ilości (aż za dużej) Poza tym, czy ciasto z porrtala nie było czasem w całości obsypane wiórkami czekoladowymi? Edytowano Styczeń 12, 2015 przez Sun Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soklovy Napisano Styczeń 12, 2015 Autor Share Napisano Styczeń 12, 2015 A może inne gatunki mas (np: cukrowa)? wygląda na to że będę musiał wypróbować wszystkie receptury dopóki nie znajdę tej właściwej Poza tym, czy ciasto z porrtala nie było czasem w całości obsypane wiórkami czekoladowymi? Powinno, tylko że nie miałem już więcej kremu i czekolady. ( procentowa marynata do wiśni nie mogła się zmarnować a "Bo lubię" to tak to wyszło) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hevra Napisano Październik 23, 2017 Share Napisano Październik 23, 2017 @Siper musimy upiec to ciasto :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się