TheEpicLukas Napisano Luty 4, 2015 Share Napisano Luty 4, 2015 WIęc postanowiłem sprawdzić moje umiejętności w pisaniu fanfików o temtyce kucyków wiec oto jest, fanfik w którym Pinkie Pie ma problemy z zaśnięciem. Uprzedzam jednak, że jest to pierwsze takiego typu opowiadanie wiec nie oczekujcie czegoś wspaniałego, poprostu napisałem takie cuś, Reszte oddaje wam. Miłego czytania: https://docs.google.com/document/d/1cd_767c-j_NdFQ7cSsjkW2DMQvNmoIrM2Oukq6RF9yI/pub 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Luty 4, 2015 Share Napisano Luty 4, 2015 Uprzedzając moderację. Złe otagowanie fika - sprawdź temat "Tagi" i dopasuj się do podanej tam listy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheEpicLukas Napisano Luty 4, 2015 Autor Share Napisano Luty 4, 2015 SIę rozumie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolar84 Napisano Luty 4, 2015 Share Napisano Luty 4, 2015 Jedyne co jest błędne w otagowaniu to użycie dwóch literek "o" w nazwie Oneshot. Poza tym wszystko jest w porządku. Co do samego opowiadania.... nie jestem pod wrażeniem. Jednak, jak sam piszesz jest to pierwsze opowiadanie, tak więc zadania na kolejne - ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Pisać dużo, sprawdzać, pisać ponownie i tak w kółko. Mogło być znacznie lepsze, ale to jest do wyrobienia. Na pocieszenie dodam, iż widziałem masę dużo słabszych debiutów i porównując do nich, ten nie wypada najgorzej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheEpicLukas Napisano Luty 4, 2015 Autor Share Napisano Luty 4, 2015 (edytowany) Bardzo dziękuje, mam nadzieje, że w dalekiej przyszłości dojde to poziomu mistrza (tak szczerze mam pomysł żeby zmiksować Payday'a i Poniacze w jedno ) PS: to shoot to chyba przez moje okropne czytanie i zamiast shot napisałem shoot Edytowano Luty 4, 2015 przez TheEpicLukas Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheEpicLukas Napisano Luty 4, 2015 Autor Share Napisano Luty 4, 2015 Dziękuje ci dobrodzieju...... I to w zasadzie tyle Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madeleine Napisano Luty 7, 2015 Share Napisano Luty 7, 2015 Eeeee... To już? To jest całe opowiadanie? Tych kilka akapitów? A więc tak: - zbyt lakoniczne, brak opisów, wszystko dzieje się zdecydowanie zbyt szybko; - pomysł jest zalążkiem na dobry Slice of Life, ale zdecydowanie brakuje ci warsztatu i w ogóle wszystkiego; - konkluzja, czyli dlaczego Pinkie nie mogła zasnąć, jest nieciekawa i banalna; - Pinkie Pie poszła sobie w środku nocy do biblioteki. W środku nocy. Przez miasto sobie spacerowała. No błagam, ja na jej miejscu wybudziłabym się już całkowicie, chyba że Ponyville jest tak bezpieczne, że można o drugiej sobie popylać ciemnymi uliczkami bez cienia strachu... - kolejne sposoby wykorzystywane przez Pinkie Pie, żeby zasnąć - to mogło być opisane lepiej, lepiej, lepiej... i wszystko już było, wszystko jest takie oklepane! - warsztat... brakuje ci go zdecydowanie; - pozytywem jest to, co powiedział Dolar: widziałem masę dużo słabszych debiutów i porównując do nich, ten nie wypada najgorzej mogę się z tym zgodzić. Nie ma aż tak źle, a to ma związek z kolejnym punktem, a konkretnie: - dobrze, że wybrałeś sobie lekką, niezobowiązującą tematykę, którą trudno schrzanić. Gdybyś próbował napisać coś górnolotnego albo o ciężkim, przytłaczającym klimacie... no, tego. Może po prostu na razie nie próbuj. Trening czyni mistrza, jak to mówią. Na początek radzę poćwiczyć opisy... a raczej wyrobić sobie nawyk ich wplatania do tekstu. Masz tworzyć historię, a nie pisać streszczenie - pamiętaj o tym następnym razem. Pozdrawiam! Madeleine Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 3, 2023 Share Napisano Grudzień 3, 2023 Plik usunięty. Archiwizuję. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts