Airlick Napisano Maj 18, 2015 Share Napisano Maj 18, 2015 (edytowany) Cóż, Nazwa tematu mówi chyba za siebie. Chciałem z tego miejsca ogłosić rozpoczęcie nowego konkursu, o tematyce... a jakże.... Rarity na wakacjach! Ale jakiż format tego konkursu? A takiż, że plastycznyż. Dotyczący Rarci na wakacjach. Piknik, morze, góry, wnętrza wulkanów, głębia oceanu... To już od was zależy. Bardziej nie precyzuję. Fotograficzny, rysunkowy, malunkowy... Wybór pozostawiam wam, a jury (czyli ja ) będzie obiektywne. Bądźcie kreatywni niczym nasza projektantka, niech wasza praca zerwie fedory z głów oglądających, a wygrana będzie wasza. Czy ktoś wspominał o nagrodzie? Otóż właśnie wspomina. Główną nagrodą będzie wybrany kucykowy kubek z maginarium.pl (przykład: http://maginarium.pl/pl/385-kubek-mlp.html), a jeśli poziom będzie wysoki, to dla 2 i 3 miejca przewiduję także przypinki. Z mojej strony to chyba wszystko. Pozostaje mi życzyć wszystkim uczestnikom powodzenia i niech fabulosity będzie z wami! Termin oddania prac: 19.06.2015. Prace proszę umieszczać w temacie. Edytowano Maj 19, 2015 przez Airlick 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Maj 19, 2015 Share Napisano Maj 19, 2015 Świetnie, ja biorę na pewno udział i się zapisuje Gdzie wysyłać prace i jaki termin ich oddania? ( Niestety brak tych informacji w temacie...) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 19, 2015 Autor Share Napisano Maj 19, 2015 Wiedziałem, że o czymś zapomniałem. Termin oddania prac to 19 czerwca. Proszę umieszczać je w tym temacie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarostaXD Napisano Maj 19, 2015 Share Napisano Maj 19, 2015 Ile prac można zgłosić ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velvie Napisano Maj 19, 2015 Share Napisano Maj 19, 2015 Super! Na pewno wezmę udział Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stracony Nieśmiertelnik Napisano Maj 19, 2015 Share Napisano Maj 19, 2015 No i to jest dopiero konkurs, jest o co walczyć! Zgłaszam się Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 19, 2015 Autor Share Napisano Maj 19, 2015 Ile prac można zgłosić ? Bez limitu, ale i tak przy wyborze zwycięzców będę brać pod uwagę jedną - w mojej ocenie najlepszą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Maj 19, 2015 Share Napisano Maj 19, 2015 Drogi organizatorze, czy oprócz Rarci może być jeszcze jedna postać ( towarzysząca) czy tylko ona jest dozwolona? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Maj 19, 2015 Autor Share Napisano Maj 19, 2015 Mogą być też inne postacie, byle znalazła się tam Rarcia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Maj 19, 2015 Share Napisano Maj 19, 2015 Zgłaszam moją pracę: Wymaga sporo poprawek ale im więcej poprawiam tym bardziej psuję więc zostawiam tak jak jest. Powodzenia dla innych uczestników. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clicker Napisano Maj 23, 2015 Share Napisano Maj 23, 2015 Zgłaszam swoją osobę. Rysiam już i całkiem nieźle mi idzie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Czerwiec 4, 2015 Share Napisano Czerwiec 4, 2015 Może to być ponies in real life? Mam kilka fajnych zdjęć, zrobionych u mojej babci. Wystarczy dodać vector... O ile można, sam rysuję, jakbym robił to z zamkniętymi oczami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 4, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 4, 2015 Można, można. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukeź Napisano Czerwiec 10, 2015 Share Napisano Czerwiec 10, 2015 Zgłaszam pracę, bo znów będę czekać do końca konkursu, to zapomnę Jak czas i chęci pozwolą, to może zrobię coś jeszcze, skoro można zgłaszać kilka, tak czy tak. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 14, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 14, 2015 Przypominam o istnieniu konkursu, termin oddania prac zbliża się nieubłaganie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clicker Napisano Czerwiec 16, 2015 Share Napisano Czerwiec 16, 2015 Niewiele mi już zostało, jutro powinnam oddać pracę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clicker Napisano Czerwiec 17, 2015 Share Napisano Czerwiec 17, 2015 A oto i jest, I made it! Wiem, że linia jest trochę chybotliwa, dopiero uczę się rysować odręcznie grzywy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryś Raindrops Napisano Czerwiec 17, 2015 Share Napisano Czerwiec 17, 2015 Postaram się coś narysować, jeśli zdążę, poziom jest bardzo wysoki, ale zawsze warto spróbować. Czy 19.06 można jeszcze oddawać prace? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 17, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 17, 2015 Można, można. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Czerwiec 18, 2015 Share Napisano Czerwiec 18, 2015 (edytowany) Zgłaszam swoją pracę. Dobra jakoś się wyrobiłem przed robotą, ale teraz muszę biec xD Edytowano Czerwiec 19, 2015 przez Zoameldar 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silma Napisano Czerwiec 19, 2015 Share Napisano Czerwiec 19, 2015 Ja również coś przygotowałam: Przepraszam, że tylko suchy wektor, ale tła zwyczajnie nie umiem rysować. Niemniej nawet to zabrało mi sporo czasu, jako żem początkująca Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 22, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 22, 2015 Trochę się spóźniłem, ale ogłaszam, co następuje - spóźnię się jeszcze trochę. Wyniki będą w środę. Spodziewajcie się trzęsienia ziemi, werbli i tak dalej. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 24, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2015 (edytowany) A więc nadszedł ten czas... Czas Białego Zimna-- oh wait, to nie ta bajka. No dobra, oto wyniki konkursu. O ile wybór zwycięzcy nie podlegał żadnej dyskusji, o tyle większość pozostałych prac stała na zbliżonym poziomie... ale kogoś wybrać musieliśmy.A zatem:3 miejsce zajmują ex aequo Silma (http://orig11.deviantart.net/254b/f/2015/165/0/3/rarity_s_vacation_by_slimarie-d8x9sh8.png) i Ukeź (http://img14.deviantart.net/3afa/i/2015/161/f/4/mlp___rarity_s_holiday_10_06_2015_by_gocholudek-d8wq7df.jpg). Dlaczego? W pierwszym przypadku głównie za fryzurę, która jest tak urocza, że nawet nie zauważyłem, że Rarcia nie ma rogu. Gdyby praca była bardziej dopracowana, to kto wie, na którym miejscu by się skończyło? Praca Ukezia była, nie wdając się w szczegóły, po prostu dobra, ale jednak niewystarczająco dobra na 2 miejsce.Które z kolei zajmuje Zoameldar. Kosmiczny poziom wykonania w stosunku do innych prac, nie sposób tego nie docenić. Do tego ładna fryzura, co też nie pozostało bez echa. Co tu więcej pisać, zasłużone 2 miejsce.Ale, jak już pisałem, zwycięzca mógł być tylko jeden, a jest nim Sprom (http://orig05.deviantart.net/f2d0/f/2015/149/9/6/rara_and_her_vacation_by_spromultis-d8v7ken.png). Nie chodzi w tej pracy o jakość wykonania, choć i z tym nie jest źle, ale bije z niej KLIMAT. Dokładnie o to mi chodziło, gdy zakładałem ten konkurs. Masa drobnych szczegółów, których suma stanowi o sile tej pracy. BO gdzie Rarcia mogłaby pojechać na wakacje, jeśli nie do Paryża, do tego zabierając kilka ton bagażu? Tyle jeśli chodzi o wyniki, przejdźmy do nagród, a raczej nagrody. Nie chce mi się bawić w robienie kilku przelewów, więc fizyczną nagrodę (jaką sobie wybierze z maginarium.pl) otrzyma tylko zwycięzca, czyli Sprom. Pozostali nominowani dostaną forumowe odznaki.Dziękuję wam wszystkim za udział w konkursie i zapraszam do kolejnych, które na pewno pojawią się... kiedy się pojawią.P.S. Z racji, że Sprom zrezygnował z nagrody, otrzyma ją (o ile też nie zrezygnuje ) Zoameldar. Edytowano Czerwiec 24, 2015 przez Airlick 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airlick Napisano Czerwiec 24, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2015 Przepraszam, chciałem napisać: wspaniale rysujesz, nie miałeś sobie równych w konkursie... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoameldar Napisano Czerwiec 24, 2015 Share Napisano Czerwiec 24, 2015 No ja przynajmniej wiem, że muszę nie tylko popracować nad stylem, ale jeszcze nad klimatem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts