Poulsen Napisano Czerwiec 4, 2015 Share Napisano Czerwiec 4, 2015 Ahoj. Powracam z drugą edycją mojego konkursu. Zasady są podobne jak poprzednio, jednakże podniosłem limit słów oraz przedłużyłem czas na oddawanie prac. Mam nadzieję, że i tym razem nie zabraknie uczestników, oraz że jakość prac będzie tylko rosła Szczegóły poniżej. Termin oddawania prac: 06.07.2015 23:59 Limit słów: 5000 Temat: Dowolny, o ile będzie zgodny z głównym tagiem (patrz niżej) Tagi: [Romans] plus jeden dowolny, ale bez [Clop], [Gore] oraz [Random] Każda osoba może zgłosić jedno opowiadanie. Sędziowie: ja (Poulsen) Nagroda: przetłumaczę na język polski dowolny, wybrany przez zwycięzcę angielski fanfik długości poniżej 4000 słów, niebędący clopem lub gore. Wyniki zostaną podane w przeciągu tygodnia od ostatecznego terminu oddawania prac. Tak jak w konkursach Dolara i spółki wrzucajcie w postach linki do docsów z Waszymi dziełami. Proszę o trzymanie się limitu słów - może być 5010 słów, ale 5100 to już przesada (liczone bez tytułów, tagów itp.). Po zgłoszeniu pracy nie można jej już edytować. Teksty nie mogą być również uprzednio edytowane i/lub sprawdzane przez osoby trzecie. Jakakolwiek wzmianka w opowiadaniu o Button Mashu lub jego matce będzie skutkowała natychmiastową i nieodwołalną dyskwalifikacją. Pozdrawiam i życzę powodzenia [temat założony został za wiedzą i błogosławieństwem Dzierżącego Łopatę] 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viktoria Turner Napisano Czerwiec 6, 2015 Share Napisano Czerwiec 6, 2015 Postanowiłam że i ja wezmę udział, aby zobaczyć po prostu "z czym to się je". Nie oczekuj ode mnie pościgów i wybuchów, ale wiedz iż na pewno się postaram! Tworzenie rozpoczęłam już wczoraj. Wprawdzie mam jeszcze mnóstwo czasu, ale chcę aby wszystko było dopięte na ostatni guzik! ^^ 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Czerwiec 6, 2015 Autor Share Napisano Czerwiec 6, 2015 Mam przeabsolutnie genialny pomysł. Możesz się spodziewać opowiadania ode mnie. Cieszę się, czekam z niecierpliwością Postanowiłam że i ja wezmę udział, aby zobaczyć po prostu "z czym to się je". Nie oczekuj ode mnie pościgów i wybuchów, ale wiedz iż na pewno się postaram! Tworzenie rozpoczęłam już wczoraj. Wprawdzie mam jeszcze mnóstwo czasu, ale chcę aby wszystko było dopięte na ostatni guzik! ^^ Każda nowa osoba jest mile widziana życzę udanej pracy na fikiem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Czerwiec 7, 2015 Share Napisano Czerwiec 7, 2015 Być może coś skrobnę, nie wiem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ampere Napisano Czerwiec 7, 2015 Share Napisano Czerwiec 7, 2015 O, jakie super, może nawet coś napiszu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 6, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2015 Coś tu pusto, niestety :( Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 6, 2015 Share Napisano Lipiec 6, 2015 Za gorąco Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Applejuice Napisano Lipiec 6, 2015 Share Napisano Lipiec 6, 2015 Czas [romans][slice of life] 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mordecz Napisano Lipiec 6, 2015 Share Napisano Lipiec 6, 2015 Być jak Dą Żuan [romans][slice of life] Pozdrawiam 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 6, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 6, 2015 (edytowany) Dziękuję za prace ludziska jednakowoż, jako że na razie są ich całe dwie, przedłużam termin oddawania dzieł o tydzień, czyli do przyszłego poniedziałku. Edytowano Lipiec 6, 2015 przez Poulsen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ylthin Napisano Lipiec 7, 2015 Share Napisano Lipiec 7, 2015 Goddamnit, Poulsen. Nie mogłeś tego ogłosić kilka godzin wcześniej, zanim stwierdziłam "eee, nie zdążę" i podrzuciłam fika Dolarowi? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 7, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 7, 2015 Zazwyczaj ludzie wrzucają na ostatnią chwilę, więc czekałem do ostatniej chwili żeby zobaczyć, ile prac będzie :I Jeśli masz nadal piewotną wersję (przed wysłaniem do Dolara) to możesz wrzucić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 13, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 13, 2015 Przypominam, że prace można jeszcze oddawać dzisiaj do godziny 23.59. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 14, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 14, 2015 Termin oddawania prac minął, wyniki będą jutro lub pojutrze. Modów przepraszam za potrójny post :I Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Lipiec 14, 2015 Share Napisano Lipiec 14, 2015 Bym się chętnie dołączył, ale na Romans nie miałem kompletnie pomysłu :c Może następnym razem... Poza tym, masz post, żebyś nie musiał robić czwartego pod rząd xd Sok ma wygrać, bo tak 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poulsen Napisano Lipiec 23, 2015 Autor Share Napisano Lipiec 23, 2015 (edytowany) Przybywam z wynikami. Nie zwlekając (bo już sam zwlekałem wystarczająco dużo czasu), ogłaszam co następuje: Zwyciężczynią jest Applejuice. Gratuluję i zapraszam na PW po "odbiór" nagrody Krótkie recenzje fanfików: Mordercz "Być Jak Dą Żuan" - fanfik bardzo nierówny. Pod względem technicznym nie można mu nic zarzucić (poza jedną czy dwiema literówkami), treść jest jednak nieco chaotyczna - opisy, w jednym miejscu ciekawe i smakowite, w innym stają się zagmatwane i przekombinowane. Sama historia rówżnież jakoś specjalnie mnie nie porwała. Plus za wstawki po czesku, bo choć nie bardzo rozumiem ich cel, to był interesującym szczegółem. Applejuice "Czas" - niewiele mogę zarzucić temu opowiadaniu. Na 6 stronach zawarto opowieść o młodzieńczej, toksycznej miłości, zapakowaną w nienaganną formę. Przejrzyste, ale nie uproszczone opisy, życiowe sytuacje (pod wieloma względami), zima i śnieg (rzecz z jakiegoś powodu rzadko spotykana w fanfikach, które dziwnym trafem wszystkie dzieją się w lecie) - to lubię. Cierpienia bohatera może są nieco zbyt werteryczne, ogólnie jednak nie wydają się sztuczne i są dosyć prawdopodobnym doświadczeniem dla zadurzonego nastolatka. Polecam każdemu i proszę Applejuice o więcej takich Mam jedno zastrzeżenie - fanfiki niby o miłości, ale jakieś takie smutne. Od literatury i jej mikroskali moglibyśmy w sumie wymagać choć iskierki szczęścia i nadziei Kolejny konkurs będzie jak mi się zachce. Pozdro Edytowano Lipiec 23, 2015 przez Poulsen 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts