Quarillo Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Witam! Jako początkujący GIMPowiec, chciałbym wam przedstawić moje 2 pierwsze prace w GIMPie. 1: 2: - wykonana na specjalne zamówienie Wielkiego Avatara Księżniczki Celestii, Tarretha 3: - zrobiona dla Ziomisza12. Zastosowałem w niej poradę od Evy, aby nie ucinać grzywy kucyka Dość trudno było mi dobrać odpowiednie kolory, bo Spifire jest niebieska, a grzywę, ogon i skrzydła ma żółte lub pomarańczowe... Oprócz tego nie chciałem używać ciągle tych samych brushy. I ogólnie, te "iskierki" nie pasowały mi do Spitfire 4: 5: - wykonana na zamówienie dla ridlo428 6: - avatar na zamówienie Tarretha, Wielkiego Avatara Księżniczki Celestii 7: - na zamówienie dla Applejuice, Avatara Applejack Robię sygnatury/avatary MLP na zamówienie. Na PW bądź tutaj wystarczy podać docelowy rozmiar sygnatury/avatara, jaki kucyk ma być na sygnaturze/avatarze oraz ewentualne dodatkowe uwagi, prośby. Od listopada wszystkie prace będę robił tylko w weekendy z powodu braku wolnego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmoTacoZ Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Wszystko ładnie, przejrzyście. Napis dobrze wklejony, render również. Jestem na tak =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Początkujący? Oo Super sygnaturki, ładne operowanie renderami, dobór tła i napisu również. nn Hm... w pierwszym przypadku od razu mi do głowy przyszło coś: myślałeś kiedyś nad zrobieniem sygny wychodzącej z ram? W sensie np. tej Fluttershy - zamiast ucinać jej głowę, zrobić tak, że ma całą fryzurę. Jak np. na tym stampie. Oczywiście to zmienia trochę rozmiar samego obrazka, ale niewiele i nie wydaje się on taki... płaski. Wokół tej części oczywiście przezroczystość. :3 Jeśli masz jeszcze tę sygnę 1 zapisaną w .xcf, to spróbuj zrobić coś takiego i zobacz jak to będzie wyglądało, oki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 Początkujący? Oo Super sygnaturki, ładne operowanie renderami, dobór tła i napisu również. nn Hm... w pierwszym przypadku od razu mi do głowy przyszło coś: myślałeś kiedyś nad zrobieniem sygny wychodzącej z ram? W sensie np. tej Fluttershy - zamiast ucinać jej głowę, zrobić tak, że ma całą fryzurę. Jak np. na tym stampie. Oczywiście to zmienia trochę rozmiar samego obrazka, ale niewiele i nie wydaje się on taki... płaski. Wokół tej części oczywiście przezroczystość. :3 Jeśli masz jeszcze tę sygnę 1 zapisaną w .xcf, to spróbuj zrobić coś takiego i zobacz jak to będzie wyglądało, oki? Tak, początkujący Ostatnio z GIMPem bawiłem się z... Rok temu? Przeczytałem z 4 tutoriale, zrobiłem kilka sygnatur, userbarów i tyle. Kilka dni temu wróciłem do GIMPa, bo chciałem sobie sprawić jakąś sygnaturkę z Fluttershy (ach, ta wena twórcza ). Pomyślałem, że wyszła mi całkiem nieźle, to sobie wstawiłem. Potem zobaczył ją Tarreth i zamówił sobie sygnę z Celestią Sygnę mam w .xcf, jak tylko odkryję jak to zrobić, to ją tutaj wstawię Link to comment Share on other sites More sharing options...
K0ziol Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 a masz jakieś ciekawe czcionki do PS4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Quarillo, ja w tym stampie, co podałam zrobiłam to tak: wzięłam ten obrazek, co ma wyjść, dałam go na jeszcze jednej warstwie, na samej górze i odpowiednio wygumkowałam niepotrzebne fragmenty z niego (czyli tak większość, zostawiając jedynie blisko ramki* + oczywiście to, co ma wystawać). *Gdybym zostawiła całość, tylko bez dołu (żeby nie wchodziło na dolną część ramki), to by przezroczystość przy brzegach się zryła... Akurat u mnie to nie było problemem, bo to było ze zdjęcia, więc tło było dopasowane, ale przy renderach trochę inaczej jest. nn A, oczywiście musisz powiększyć jeszcze samą wielkość 'płótna', na którym pracujesz: Obraz -> Wymiary płótna I powiększasz odpowiednio. Z przesunięciem ile się da do dołu. Najlepiej powiększ najpierw płótno ile chcesz, potem obrób tę Fluttershy żeby wystawała i potem daj kadrowanie (narzędzie, które masz pod ikonką nożyka) całego obrazu, usuwając niepotrzebne części, gdzie nic nie ma. nn Jeśli tego mojego dziwnego wyjaśnienia nie rozumiesz, to możesz też mi plik podesłać, ja zrobię i ci odeślę. Zobaczysz wtedy o co mi chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 a masz jakieś ciekawe czcionki do PS4? Mam ściągniętych tylko kilka czcionek. Może z 5. Dwie z nich użyłem w moich sygnaturach. EDIT: No, udało mi się. Brushe i tło dodałem, żeby była jakaś tam estetyka Na początku stworzyłem obraz o wymiarach 400x130, powiększyłem płótno, stworzyłem przezroczystą warstwę, tę domyślną usunąłem (ta, która tworzy się wraz z otwarciem nowego pliku). Potem bez robienia nowej warstwy wkleiłem render i go zeskalowałem. Następnie stworzyłem warstwę z tłem, przeniosłem ją w odpowiednie miejsce i na nią naniosłem brushe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ziomisz12 Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 No Quarillo jestem na tak wszystkie są zarąbiste. Mógłbyś zrobić też dla mnie , proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eva Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Mwah, ładnie to wyszło. nn Ale mi chodziło o twoją obecną sygnę. Choć wiem, że piszę tak, że prawie nikt nie może się połapać. Czyli... *idzie się pobawić z obecną sygną Quarilla i tę nowo wrzuconą*... o coś takiego dokładnie. :3 (Minimalnie krzywo zrobiłam, bo skalowałam włosy Fs z tej wrzuconej ostatnio żeby pasowały do tej ze starej sygny. nn") A sygny z takimi tłami i bez ramek są takie... nijakie. Właśnie o to chodzi, by postać wychodziła z ram, więc te ramy też muszą być, nie tylko samo tło. PS Skąd bierzesz rendery kucyków? ^.^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 Mwah, ładnie to wyszło. nn Ale mi chodziło o twoją obecną sygnę. Choć wiem, że piszę tak, że prawie nikt nie może się połapać. Czyli... *idzie się pobawić z obecną sygną Quarilla i tę nowo wrzuconą*... o coś takiego dokładnie. :3 (Minimalnie krzywo zrobiłam, bo skalowałam włosy Fs z tej wrzuconej ostatnio żeby pasowały do tej ze starej sygny. nn") A sygny z takimi tłami i bez ramek są takie... nijakie. Właśnie o to chodzi, by postać wychodziła z ram, więc te ramy też muszą być, nie tylko samo tło. PS Skąd bierzesz rendery kucyków? ^.^ Wolałem zrobić nową i sobie eksperymentować na niej, bo tak mi było wygodniej Rendery biorę z Google Images. Tylko rozmiar obrazów zmieniam na duże (po lewej jest taka opcja). I najczęściej trafiam na deviantarta Oprócz tego w tematach, gdzie są memy z kucykami można się natknąć na ładne rendery z przezroczystym tłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ziomisz12 Posted October 9, 2011 Share Posted October 9, 2011 Trzecie dzieła naszego mistrza. ^^ @ Quarillo SpitFire wygląda tak The wonderbolt mają takie ubrania niebieskie z zółtym na brzuszku . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 9, 2011 Author Share Posted October 9, 2011 Trzecie dzieła naszego mistrza. ^^ @ Quarillo SpitFire wygląda tak The wonderbolt mają takie ubrania niebieskie z zółtym na brzuszku . Jak oglądałem MLP to Wonderbolts byli zawsze w tych kostiumach i tym się sugerowałem, że tak właśnie powinna wyglądać Spitfire na twojej sygnaturze Nowa sygnaturka z Princess Luną właśnie wrzucona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ziomisz12 Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Wiem dobrze ale mi chodzi o tło że pasuje. Zajefajne prace robi polecam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarreth Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 Masz w istocie niebywały talent. Pięknie dopasowana kolorystyka i..."tematyka" tła w stosunku do kucyka... Po prostu Epic! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FreeFraQ Posted October 10, 2011 Share Posted October 10, 2011 no no ładne sygnaturki robisz i jeśli ty jesteś na poziomie poczatkujacym to ja jestem ponizej 0 ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 10, 2011 Author Share Posted October 10, 2011 Dziękuję wszystkim za takie pochlebne słowa Widzę, że wyniki ankiety są dobre, tak więc oficjalnie już wykonuję sygnatury/avatary na zamówienie. Formularz zgłoszenia: Jaki kucyk ma być na sygnaturze/avatarze: Rozmiar sygnatury/avatara: Ewentualne dodatkowe uwagi/prośby: Maksymalnie jedna praca od jednego użytkownika na 30 dni. Prace robione są tylko w weekendy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MisiekMajster Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Super naprawdę ładnie ci to wyszło, oni mają szczęście mieć taką sygnaturkę. Masz talent to takich rzeczy, zazdroszczę im, też chciałbym mieć taką fajną sygnaturkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Applejuice Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Poprosiłabym o sygnaturę Jaki kucyk ma być na sygnaturze: Applejack Rozmiar sygnatury: Może tak mniej więcej 430x150 Ewentualne dodatkowe uwagi/prośby: chciałabym żeby na sygnaturze był mój nick oraz napis: Avatar Applejack. EDIT: To super, czekam z niecierpliwością Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 24, 2011 Author Share Posted October 24, 2011 @Applejuice: Zgłoszenie przyjęte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Dmode Coke Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Xaxa Można powiedzieć że my se tu konkurencje robimy :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 No można z drugiej strony to nawet dobrze, bo nie mam monopolu na 'rynku' sygnatur :3 chociaż, można powiedzieć, że to ty mi konkurencję robisz, bo ja swój temat założyłem jako pierwszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Dmode Coke Posted October 25, 2011 Share Posted October 25, 2011 Hehehe, masz rację Ty a może coś razem zrobimy? BTW. za 20minut wrzucam filmik + sygnature z The Great and Powerful Trixie. :3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted October 25, 2011 Author Share Posted October 25, 2011 Myślę, że robienie razem sygnatur to nie jest dobry pomysł Każdy z nas może mieć inną koncepcję na dany temat. Jak robi się sygnaturę, nie można się ograniczać (m.in. właśnie tym, że trzeba się dostosować po czyjś styl), tylko robić po swojemu. Ale - nie możemy robić tak, że nie ma żadnych zasad i możemy zrobić sygnaturę, która wypala oczy po spojrzeniu na nią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quarillo Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Tutaj ciąg dalszy moich sygnatur, bo forum nie pozwala mi wstawiać obrazków do 1 posta... 8: - na zamównie dla użytkownika MisiakMajster 9: - cóż, to nie jest tematyka MLP, ale jest to moja pierwsza sygnatura zrobiona ze stocka. Dlaczego Dead Space? Od wczoraj jestem posiadaczem tejże gry na PS3 10: - dla Flutteryay 11: - dla Kenshina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flutteryay Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Świetnie to robisz! Odpowiednie kolorki, itp. Mógłbyś zrobić i dla mnie sygnaturkę? Nawiązującą do mojego nicka Byłabym wdzięczna... Yay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts