rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 Kuce ziemskie i pegazy to przegrywy. Jednorożce mają róg i mogą praktycznie wszystko. Nawet latać. Może, jedynym plusem bycia pegazem, a nie jednorożcem jest to, że pegazy lepiej latają. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji. No a kucyki ziemskie? To już wogóle można tylko współczuć. I tu się rodzi moje pytanie. Dlaczego Starlight, kiedy stworzyła tę swoją wioskę równości nie zabrała pegazom skrzydeł(bo w końcu one dalej mogły latać) i jednorożcom rogów. Chociaż w tedy nie mogłaby za pomocą czarów. Tak czy siak chciałabym poznać wasze zdanie. Bo moim zdaniem to jest właśnie wyznacznik nierówności w Eguestrii, a nie znaczek, który posiada każdy kucyk. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 3 minuty temu RedPower napisał: nie zabrała pegazom skrzydeł(bo w końcu one dalej mogły latać) i jednorożcom rogów. Chociaż w tedy nie mogłaby za pomocą czarów. Żebyś miała się o co pytać Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szonszczyk Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 @RedPower Jakby każdy w Equestrii miał być taki sam to mielibyśmy armię klonów i ... nikt by wtedy mlp nie oglądał 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightbringer Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 Cytuj Dlaczego Starlight, kiedy stworzyła tę swoją wioskę równości nie zabrała pegazom skrzydeł(bo w końcu one dalej mogły latać) i jednorożcom rogów. Bo scenariusz wymagał by zabrała TYLKO znaczki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 Scenariusz.. Może doczekam się scenariusza, w którym Rainbow straci skrzydła. Ciekawa jestem jej reakcji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruczek Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 nie pamietam tego odcinka ale ona tam chyba chowała swój znaczek też żeby wszyscy byli równi i chyba tam im mózgi kontrolowała czy coś, to jakby zabrała wszystkim rogi i skrzydła to sobie też by musiała i nie chciałoby się jej pierdzielić z magiowaniem w kącie jak nikt nie paczy swoją drogą mi się ten podział na ziemniaki pegazy i jednorożce kojarzył z układem ziemny kucyk - murzyn, pegaz - skośnooki, jednorożec - biały człowiek 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 11 minut temu RedPower napisał: Scenariusz.. Może doczekam się scenariusza, w którym Rainbow straci skrzydła. Ciekawa jestem jej reakcji. Straciła w pierwszym odcinku, w którym Discord się pojawił. Hueh Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 21 minuty temu SpeedwaYZiemovit napisał: Straciła w pierwszym odcinku, w którym Discord się pojawił. Hueh O faktycznie, moje niedopatrzenie. Całkiem zapomniałam o tym odcinku. No to się wyjaśniło. Nie zabrała rogów i skrzydeł, bo to już było, a zabieranie znaczków nie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Ziemowit Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 6 minut temu RedPower napisał: Całkiem zapomniałam o tym odcinku. No to się wyjaśniło. Nie zabrała rogów i skrzydeł, bo to już było, a zabieranie znaczków nie. Rada: Nie pisz posta pod postem, bo @Sosna lub @Draques przyjdą Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 Przepraszam. Zły nawyk. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Maniek Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 Niesprawiedliwość niesprawiedliwością ale to czy dany kuc jest kucem ziemskim, pegazem czy jednorożcem warunkuje jego rolę w społeczeństwie. Każdy z nich ma inne role, prace i możliwości. To coś na kształt grup społecznych w naszym świecie. Tutaj też jeden rodzi się w rodzinie milionerów a drugi nie ma co do garnka włożyć. Brak skrzydeł i rogów nie oznacza wcale, że kucyki ziemskie są gorsze, zwyczajnie mają predyspozycje do czego innego, takie, których pegazy i jednorożce nie rozwiną bo zbytnio będą skupiać się na swoich super talentach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gringo37 Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 Starlight miała kompleks do znaczków, bo uważała, że to one odebrały jej przyjaciela. Wszystko wychodzi w ostatnim odcinku 5. sezonu. Ona nie miała nic do skrzydeł czy rogów. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hi I'm Uzi Wanna Play? Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 Tu chodziło tylko o znaczki a nie o RASY kucyków, ale pytanie daje do myślenia bo ona jest jednorożcem i za pomocą magii usuwala i zamykała znaczki dzięki czemu już się wywyzszala nad resztą kucykow 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 32 minuty temu Maniek napisał: Brak skrzydeł i rogów nie oznacza wcale, że kucyki ziemskie są gorsze, zwyczajnie mają predyspozycje do czego innego, takie, których pegazy i jednorożce nie rozwiną bo zbytnio będą skupiać się na swoich super talentach. W jednym z odcinków Apple Jack musi sama zbierać jabłka. W końcu zgadza się na pomoc przyjaciół. Za jednym razem Twilight zbiera połowę sadu przy użyciu magii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 3 godziny temu RedPower napisał: Kuce ziemskie i pegazy to przegrywy. Ja Ci dam przegrywy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 Nie chodzi mi o to, ze są gorsze, tylko poszkodowane. Bo jednorożce mogą wszystko, a one nie ;\ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maffle Fluff Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 (edytowany) Mówisz, że jednorożce są zbyt op? Napiszę tylko Alicorny... Edytowano Październik 3, 2016 przez Maffle Fluff Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hi I'm Uzi Wanna Play? Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 30 minuty temu Maffle Fluff napisał: Mówisz, że jednorożce są zbyt op? Napiszę tylko Alicorny... No tak ale są tylko 4 a jednorożców jest ogrom Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 (edytowany) 48 minuty temu RedPower napisał: Nie chodzi mi o to, ze są gorsze, tylko poszkodowane. Bo jednorożce mogą wszystko, a one nie ;\ 30 minuty temu Maffle Fluff napisał: Mówisz, że jednorożce są zbyt op? Napiszę tylko Alicorny... Nie są poszkodowane. Jak zauważyłaś zaawansowanej magii używają tylko wyjątkowo utalentowane i wyjątkowe jednorożce. I tutaj pod celownik idzie Starlight Glimmer i ewentualnie Twilight do czasu jak była jeszcze jednorożcem. Inne jednorożce mają kłopoty z nawet najbardziej podstawową magią typu lewitacja obiektów czy chociażby zamykanie drzwi. Dużo jednorożców w ogóle magii nie używa na co dzień, bo albo nie potrafi, albo nie czują takiej potrzeby. I stwierdzenie, że jednorożce są najlepszą, OP rasą jest błędne. Może mają największy potencjał- tak już lepiej- ale nie mogą/nie chcą go wykorzystać. Dodatkowo są o wiele słabsze niż kucyki ziemskie pod względem siły, nie znają się na prowadzeniu upraw i wytwarzaniu żywności- nie mogą też obserwować świata z góry i nie są tak zwinne jak pegazy- jedynymi jednorożcami, które opanowały zaklęcie magicznych skrzydeł i samolewitacji są właśnie Starlight i Twilight. Chodź w sumie z pegazami jest podobnie- każdy ma skrzydła, tak jak jednorożce rogi, ale nie każdy jest świetnym lotnikiem prawda? I to tyle na temat ras. Edytowano Październik 3, 2016 przez FirstChoice 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 Jakby na to spojrzeć w ten sposób to masz rację. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek123 Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 (edytowany) godzinę temu UziBass napisał: No tak ale są tylko 4 a jednorożców jest ogrom 5 przyjacielu, 5 Edytowano Październik 3, 2016 przez MickyMay Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hi I'm Uzi Wanna Play? Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 6 minut temu MickyMay napisał: 5 przyjacielu, 5 A no tak bahor 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 A tak właściwie - dzieci państwa Cup Cake nie podrosły wogóle. Mają rok. Ile trwa ciąża w MLP? A wgl co ja pytam to MLP tam nikt nie rośnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hi I'm Uzi Wanna Play? Napisano Październik 3, 2016 Share Napisano Październik 3, 2016 7 minut temu RedPower napisał: A tak właściwie - dzieci państwa Cup Cake nie podrosły wogóle. Mają rok. Ile trwa ciąża w MLP? A wgl co ja pytam to MLP tam nikt nie rośnie. Co do dzieci jedno pegaz, drugie jednorożec, rodzice ziemskie to tak jakby u nas bylo: matka biała, ojciec biały, dziecko czarne 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrrrrrrrrrrr Napisano Październik 3, 2016 Autor Share Napisano Październik 3, 2016 Ej ej a jak w HP są rodzice mugol, a dziecko czarodziej? To co od razu murzyn? XD Chociaż słyszałam, że w teartrze "Harry Potter i przeklęte dziecko" Hermione ma grać czarnoskóra kobieta. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts