Nihal789 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Dzieci, które uciekły z powodu krzyku Pinkie Pie. Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 16, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Z tego powodu, że Pinkie się wydarła, że Nightmare Moon chce wszystkich zjeść (czy coś w ten deseń). Tak, sądzę, że to najlepsza odpowiedź. Jak Luna nazywa swoją siostrę w drugim odcinku pierwszego sezonu? Link do komentarza
Nihal789 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Oglądałam tylko polską wersje a tam nazwała ją po prostu siostrą. Konkretnie brzmiało to tak ,, Wybaczysz mi tak za tobą tęskniłam siostro." Link do komentarza
wiej007 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Pozwolę sobie zacytować "I'm so sorry. I missed you so much big sister." Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 16, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Big sister, co się dosłownie tłumaczy na duża/starsza siostra. Starsza siostra. Następnym razem wybierz jedną z opcji, dobra odpowiedź W którą z trzech widocznych tarcz trafiła Luna dynią w czasie zabaw podczas Nightmare Night? Link do komentarza
Gość Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Strzelam... w środkową? Link do komentarza
Nihal789 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Jestem prawie pewna, że w środkową. Link do komentarza
Haifisch7734 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Definitywnie uderzyła w środkową tarczę, zaraz potem wypowiedziała swoje legendarne słowa: "The fun has been doubled" Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 16, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2012 W środkową. Tak, strzeliłeś równie celnie jak Luna Jakie słynne słowa wypowiada Luna na scenie poniżej? Link do komentarza
Nihal789 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Po polsku ( bo oglądałam z napisami) powiedziała: ,,Jako wasza księżniczka rozkazuje wam!" Co w angielskim będzie jakoś: ,, As your princess we commanded you!" Link do komentarza
Haifisch7734 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Po polsku: "Jako wasza księżniczka, rozkazujemy wam" Po angielsku: "As your princess we command you" (nie "commanded" jak powiedział Nihal) Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 16, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Po polsku: "Jako wasza księżniczka, rozkazujemy wam" Po angielsku: "As your princess we command you" (nie "commanded" jak powiedział Nihal) Dokładnie, ładnie to wychwyciłeś I ostatnie na dziś... i trochę dłużej... Kiedy w S2E4 Luna jest najbliżej płaczu? (Charakterystyczna animacja oczu) Link do komentarza
Haifisch7734 Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Moim zdaniem w scenie na moście, w momencie gdy Twilight dogoniła Lunę po tym, jak ta odwołała Noc Koszmarów Link do komentarza
Fragin Napisano Wrzesień 16, 2012 Share Napisano Wrzesień 16, 2012 Dokładniej chyba się nie da - http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IpiJn4fkh0s#t=967s //No tak, zapomniałem odświerzyć odpowiedzi... Link do komentarza
Nihal789 Napisano Wrzesień 17, 2012 Share Napisano Wrzesień 17, 2012 To scena z odcinka Luna Eclipsed kiedy Twilight mówiła coś do Luny na moście. Link do komentarza
Arjen Napisano Wrzesień 17, 2012 Autor Share Napisano Wrzesień 17, 2012 Moim zdaniem w scenie na moście, w momencie gdy Twilight dogoniła Lunę po tym, jak ta odwołała Noc Koszmarów Tak jest doskonała odpowiedź! I to było pytanie numer 40, które zakończyło pierwszy sezon pytań. 1 Miejsce: Snails - 7 punktów 2 Miejsce: Wiej007, Fragin - 5 punktów 3 Miejsce: MacTavish, Trum, Ares Prime - 4 punkty ~ ~ ~ Dziękuje wszystkim, którzy uczestniczyli w naszym Lunarnym quizie. Kiedy i czy w ogóle wystartuje drugi sezon pytań? Drugi sezon wystartuje w bliżej nieokreślonej przyszłości, jednak obiecuje, że będzie. Mam dużo ważnych spraw osobistych, poza tym muszę odpocząć, zebrać następną dawkę pytań, może w międzyczasie wyjdzie 3 sezon MLP: FiM i dostarczy mi mnóstwa pomysłów na pytania - wierzcie mi, ciężko czasem coś wymyślić o Lunie, gdy miała tylko jeden swój odcinek, a w trzech pojawiała się epizodycznie. Oczywiście, to wszystko jeśli tego zechcecie... Proszę nie zadawać w tym temacie pytań, ani komentowania quizu Ruszamy w najbliższą niedzielę! Link do komentarza
Arjen Napisano Listopad 4, 2012 Autor Share Napisano Listopad 4, 2012 STARTUJE DRUGA EDYCJA LUNARNEGO QUIZU! A więc, kolejna edycja! A w niej: - Jeszcze dziwniejsze pytania, bo ileż można ich wymyślić przy tak małym udziale Luny? - Nowe rodzaje zagadek, nie tylko tekstowe, obrazkowe i filmowe, ale i dźwiękowe! - Jeszcze dziwniejsze odpowiedzi - Dłuższy czas trwania, gdyż w trakcie trwania quizu ruszy 3 sezon MLP: FiM, co zapewne będzie skutkowało pojawieniem się Luny! A więc mówiąc w skrócie: THE FUN WILL BE DOUBLE! PRZYPOMINAM ZASADY: - Jeśli ktoś już odpowiedział, a Ty masz takie samo zdanie, napisz swoją odpowiedź, ale poprzyj ją jakimś argumentem/artem/czymkolwiek/precyzyjnym opisem. W ten sposób unikniemy sytuacji w której padnie kilkanaście identycznych odpowiedzi. Jeśli np. ktoś odpowiedział poprawnie jednym słowem, możesz spróbować podać szczegółowy do bólu opis sytuacji, a być może zgarniesz punkt! - Ja wskazuje poprawne odpowiedzi i zadaje pytania. Jeśli nie będę mógł przez dłuższy czas, powiadomię o tym osobę/osoby trzecie. - Jest to zabawa, więc lepiej wysilić szare komórki niż przeszukiwać internet w pośpiechu w celu znalezienia odpowiedzi. - Nie edytujemy postów, nie poprawiamy ich. - Jeśli ktoś edytował post, a jest poprawny i przyjdzie drugi user, którego jedynym wkładem jest przepisanie posta z odpowiedzią - uznaje jego odpowiedź, ale ma on zakaz udzielania odpowiedzi na następne pytanie. - Pytania będę zadawał w miarę regularnie. - Kuoth jako regent może edytować wasze posty, niestety muszę mu zakazać udziału w Quizie Poprzednią edycję wygrał Snails, przed Wiejem007 i Fraginem na drugich miejscach, oraz Aresem Prime'em, Trum i MacTavishem na trzecich.STARTUJEMY! Na początek coś banalnego, a czego celowo nie użyłem w pierwszej edycji.Wymień 3 różnice między Luną z pierwszego sezonu, a tą z drugiego. Link do komentarza
MacTavish Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 To tak: W II sezonie były takie o to różnice z I sezonu: - księżycowa grzywa (ale w nocy bo w dzień nie była jeszcze ukazana Luna ) - Byla większa z niewiadomych przyczyn, chyba, że jeszcze dorastała, ale nie wiem - Jej umaszczenie było ciemniejsze (nareszcie po 10 minutach skojarzyłem XD) Link do komentarza
wiej007 Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 1. W I sezonie miała normalną grzywę a w II ma taką jak Celestia 2. W I sezonie była wielkości normalnego kucyka zaś w II jest wyższa 3. W I sezonie miała jakby to nazwać błękitne umaszczenie zaś w II bardziej granatowe Link do komentarza
Arjen Napisano Listopad 4, 2012 Autor Share Napisano Listopad 4, 2012 To tak: W II sezonie były takie o to różnice z I sezonu: - księżycowa grzywa (ale w nocy bo w dzień nie była jeszcze ukazana Luna ) - Byla większa z niewiadomych przyczyn, chyba, że jeszcze dorastała, ale nie wiem - Jej umaszczenie było ciemniejsze (nareszcie po 10 minutach skojarzyłem XD) Tak jest, dobrze! Skąd pochodzi ten obrazek i cytat? Link do komentarza
Fragin Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Pochodzą one z serii Two Best Sisters play... Zgadłem? Link do komentarza
MacTavish Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Najlepiej mówiąc stąd to pochodzi: I dat portal Luny haha z 2 dziur w podłodze haha XD Link do komentarza
Unbridle Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Two Best Sisters play Portal 2 - tak mi się zdaje. Link do komentarza
Atlis Napisano Listopad 4, 2012 Share Napisano Listopad 4, 2012 Two Best Sisters Play Portal 2 , a dokładnie po zmianie gry z Portala 2 na Mario czy coś podobnego Link do komentarza
Recommended Posts