BiP Napisano Listopad 15, 2016 Share Napisano Listopad 15, 2016 Jeśli macie jakiś pomysł, lub brakuje wam czegoś w tym temacie możecie to napisać. Jeśli zaś nie chcecie pisać publicznie o swoich pomysłach, to zapraszam też na PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkbloodpony Napisano Marzec 2, 2017 Share Napisano Marzec 2, 2017 Proponuję założyć temat ze zabawą dotyczącą wymyślania znaczka dla poprzedniego użytkownika opcjonalnie ze grafiką coś typu jak w temacie oceń poprzedniego użytkownika. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Marzec 2, 2017 Share Napisano Marzec 2, 2017 Przypomina to trochę "gdyby user nad tobą napisał książkę...", ale pomysł jest całkiem niezły. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Marzec 2, 2017 Autor Share Napisano Marzec 2, 2017 Chyba było coś takiego kiedyś, albo podobnego. Zasadniczo czemu nie, choć wolałem unikać tego typu zabaw, ale pomysł dość ciekawy i pasujący do działu Postaramy się ją jeszcze w tym tygodniu ją ogarnąć. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hardkorowy Kucu Napisano Maj 5, 2017 Share Napisano Maj 5, 2017 Czy byłaby możliwość stworzenia listy fanów CMC? Jeżeli tak, proszę o dopisanie mnie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Maj 5, 2017 Share Napisano Maj 5, 2017 1 minutę temu votamanifesto napisał: Czy byłaby możliwość stworzenia listy fanów CMC? Jeżeli tak, proszę o dopisanie mnie. Jeśli o mnie chodzi to nie widzę problemu. Dzięki za sugestię 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hardkorowy Kucu Napisano Maj 5, 2017 Share Napisano Maj 5, 2017 Spoko :-) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 6, 2017 Autor Share Napisano Maj 6, 2017 10 godzin temu votamanifesto napisał: Czy byłaby możliwość stworzenia listy fanów CMC? Jeżeli tak, proszę o dopisanie mnie. No taka lista była w oryginalnym "Domku na Drzewie", ale od 2013 straciła ona sens, bo do tego roku, był limit, później każdy mógł dopisywać się do każdej listy, a nie tylko do 2 jak to było wcześniej. Ja osobiście, wolę zamiast listy, gdzie większość "fanów", tylko się raz dopisze i znika z działu na zawsze, ludzi którzy biorą aktywny udział w życiu działu i to jest dla mnie lepszy wyznacznik, niż jakaś tam lista, pełna ludzi, których nie ma w dziale. Oczywiście możemy zrobić taką listę, ale nie wiem czy to ma jakiś większy sens. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papeć Napisano Wrzesień 24, 2018 Share Napisano Wrzesień 24, 2018 Zacząć prowadzić zabawy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 Dobrze więc, zainteresowanych grą w "Państwa-Miasta" prosił bym o wyrażenie swoich opinii odnośnie sugerowanych przeze mnie opcji, oraz ew. zasugerowanie własnych. Ja proponuję kategorię "Film", przy czym musielibyśmy trzymać się pewnych zasad żeby nie zrobił się bajzel. Powiedzcie czy odpowiada wam to żeby tytuły podawać jedynie w oryginalnych wersjach, bez spolszczeń. "Frozen" będzie poprawnie pod literę "F", z kolei "Kraina Lodu" już nie zagra pod literką "K". I czy chcecie aby przedimki typu "The" grały z literą "T", czy pomijalibyśmy je? Można by jeszcze pokusić się o kategorię "Gra", i tu również musielibyśmy określić się w tych samych kwestiach które zamieściłem powyżej. @BiP Poczekamy jakiś czas i zobaczymy czy w ogóle kogoś to zainteresuje. Jeśli nie to chrzanić, i gramy dalej tak jak dotychczas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Listopad 18, 2018 Autor Share Napisano Listopad 18, 2018 Ja bym właśnie ze względu na te wszystkie "the" został przy polskich nazwach, ale to wykaże głosowanie. Co do kategorii, to myślałem, żeby zamiast łączenia nowych ze starymi, zrobić zupełnie nowe i tura trwać będzie do ok 100 punktów, po czym otwarta będzie kolejna tura z nową listą kategorii. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 4 minuty temu, BiP napisał: Ja bym właśnie ze względu na te wszystkie "the" został przy polskich nazwach, ale to wykaże głosowanie. Przecież w takich nazwach "the" jest dawane na koniec Osobiście wolałbym angielskie nazwy, ale większość osób kojarzy pewnie polskie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Listopad 18, 2018 Share Napisano Listopad 18, 2018 A moim zdaniem powinny być i polskie i angielskie. A The zwyczajnie powinno się pomijać (chociaż powinniśmy pisać to w grze ale zaliczać kolejną literkę). Film mógłby być zarówno tytułem jak i aktorami. Mogła by być jeszcze kategoria marka samochodu. W sensie i mogłoby być osobno "skoda" pod s i "fabia" pod f. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 7, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2018 Siema, to jaka decyzja, zostajemy przy tych kategoriach, czy wymyślacie jeszcze jakieś nowe? -Film: -Bajka (także serial animowany): -Książka: (tytuły) -Gra (nie tylko te konsolowe, czy pecetowe gdzie podawany byłby tytuł, ale też te z np Olimpiady): przykład Lekkoatletyka/Loki -Muzyka (tu ponownie tytuły, lub rodzaje muzyki, albo wykonawcy): -Zawód (ogólne pojęcie jak np lekarz): -Aktor/aktorka (ich imiona): Czekam na odpowiedzi do soboty, bo w weekend chciałbym już zaczynać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Grudzień 7, 2018 Share Napisano Grudzień 7, 2018 Ok. Ogólnie spoko, a w ramach wyrażenia opinii przerobie nieco treść powyższego posta. Bez urazy oczywiście - staram się jedynie uściślić pewne kwestie, co by uniknąć późniejszych problemów. Decyzję ostateczną zostawiam rzecz jasna Tobie. - Film/bajka animowana/serial (jedna kategoria) - Gra (bez dyscyplin sportowych) - Muzyka (został bym przy samych zespołach/piosenkarzach) - Zawód - Aktor (literka powinna grać pod nazwisko, nie pod imię, to samo się tyczy piosenkarzy) - Samochód + 6 podstawowych kategorii Taka jest oto moja wizja. Czekam na opinię reszty ekipy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Grudzień 7, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 7, 2018 Podoba mi się, jak coś to czekam do niedzieli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Czerwiec 12, 2019 Autor Share Napisano Czerwiec 12, 2019 Cóż, zabawa "Państwa miasta" zostaje zawieszona z powodu braku aktywności, jeśli uzbiera się nowa ekipa, to zrestartuję zabawę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts