The Silver Cheese Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 (edytowany) Święta są już prawie za pasem. Jest to też ten czas kiedy niezwykła atmosfera panuję wśród rodziny jak i bliskich przyjaciół i znajomych. Nie chcemy o nich zapomnieć i dlatego wytężamy umysł, aby dać najlepsze prezenty dla nich. Co jednak jeśli brakuje nam pomysłów, a czas biegnie nieubłaganie i nadal nie umiemy niczego znaleźć? Ja, ja jestem kreatywna !! Zawsze warto dać coś mega dobrego !! Pierniczki, babeczki, ciasto ... A coś konkretnego Pinkie ? Konkretnego? Coś innego oprócz babeczek i ciastek? Zgadza się. Cóż łakociami na pewno nikt nigdy nie pogardzi, ale zawsze warto pomyśleć o przydatnym drobiazgu. Ty kierujemy do was pytanie. Co warto dawać na nadchodzące Święta? Może ktoś z nas nadal szuka dobrego prezentu dla rodziców, rodzeństwa, babci, dziadka, cioci, wujka, itd. i może dzięki temu tematowi wpadnie na jakiś pomysł. Są tylko 2 przypadki, których nie chcielibyśmy widzieć w postach: 1) Nie mówimy, że dajemy pieniądze, bo to zbyt tandetne i jest to pójście na łatwiznę, a Pinkie lubi zaskakiwać podarkami; 2) "Najlepiej się spytać i z głowy". Znów pójście na łatwiznę. Podzielmy się swoimi pomysłami na prezenty na Święta . Edytowano Grudzień 12, 2016 przez Cheese 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 W gronie rodziny/przyjaciół to według mnie najlepiej jest obdarować kogoś jakąś grą, albo czymś z czego każdy będzie mógł skorzystać i się dobrze bawić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midday Shine Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 Płyta ulubionego wykonawcy jest zawsze dobrym pomysłem; chyba że ten, kogo chcemy obdarować, już ma pełną kolekcję. 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1stChoice Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 (edytowany) 55 minut temu Cheese napisał: 1) Nie mówimy, że dajemy pieniądze, bo to zbyt tandetne i jest to pójście na łatwiznę, a Pinkie lubi zaskakiwać podarkami; Ale pieniądze to takie kochane pociechy. A tak na poważnie to z prezentem zawsze warto celować w zainteresowania. ^^ Zwykle święta spędzam sam więc prezent jaki sobie kupuje to coś z militariów itp. ( najczęściej nowe ubranie w wojskowym stylu albo wiatrówka do treningu). W tym roku jednak moja mama wróci z za granicy na święta i kupuje jej takie fajne radio samochodowe. Moja mama pasjonuje się samochodami, jeździ już od bardzo dawna, muzykę również lubi- jednak ostatnio coś jej się zepsuło więc pora na wymianę sprzętu! A jak robimy sobie taką "wigilię" z kolegami ( najczęściej ok. tydzień przed świętami) to zwykle kupujemy sobie coś drobnego/niedrogiego ale przydatnego. Wiemy co chcemy nawzajem więc nigdy problemu z prezentem nie było. Rok temu dostałem od znajomych świetnego gamepada, którego używam do dzisiaj. Na podsumowanie- jeśli dobrze zna się osobę to kupić prezent pod to, czym się interesuje/pasjonuje a jeśli nie- przydatny i praktyczny drobiazg powinien również ucieszyć. I raczej nie powinno się zapominać, że wartość prezentu nie jest czynnikiem najważniejszym ale sama pamięć i gest. @edit PS +1 za arta bo jest cudny! Edytowano Grudzień 9, 2016 przez FirstChoice 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Silver Cheese Napisano Grudzień 9, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2016 Od siebie dodam, że najważniejsze jest to, że się o danym członku rodziny, przyjacielu pamięta i przez to daję się jakikolwiek prezent. Cóż ja od paru lat mam taką sytuację, że mama, ciocia i siostra do mnie podchodzi i prosto z mostu "Co chcesz na Dzieciątko/pod choinkę". W tym roku poczułem, że ten typ pytania zaczyna burzyć magię Świąt i w sumie sam próbuje jakieś drobne upominki rodzinie dać, zupełnie bez pytań, sama niespodzianka. A co najlepiej dać? Jednym z lepszych prezentów jest prezent własnoręczny, typu rysunek. Nic nie cieszy jak zrobienie czegoś własnymi rękami, a potem dać to w ręce ukochanej osobie z rodziny czy przyjacielowi. A tak warto też myśleć o czymś uniwersalnym, typu kalendarz, kubek, książka, film, notatnik ... Oczywiście jeśli zna się zainteresowania drugiej osoby to można szukać w takich kategoriach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiteHood Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 (edytowany) Pretekst do rozmowy o polityce. Wszyscy będą uradowani. Cytuj Wyjaśnij, bo ja jedynie widzę post, który w ogóle nie pasuje do tematu . A trochę ludu mnie tu zna i stronię od wszelkich tematów politycznych, bo polityka to jedno wielkie bagno, w którym można się utopić, i z którego potem trudno się wydostać. święta i polityka są nieodłącznymi elementami. A pretekst do rozpoczęcia rozmowy o polityce przez rodzinę jest rzeczą bardzo cenną. (sarkazm) Edytowano Grudzień 9, 2016 przez WhiteHood Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiiru Napisano Grudzień 9, 2016 Share Napisano Grudzień 9, 2016 Zależy co kto lubi. W teorii prezent powinien być uzależniony od zainteresowań, oczywiście w miarę możliwości i pieniędzy. Choć ja uważam że prezent powinien być od serca i nie zawsze musi być to coś drogiego. Bo zazwyczaj najbardziej cieszą Nas rzeczy małe. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hi I'm Uzi Wanna Play? Napisano Grudzień 10, 2016 Share Napisano Grudzień 10, 2016 Lubisz "to" dostajesz "to"lubisz "coś innego" dostajesz "coś innego" chyba wiadomo o co mi chodzi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts