Sosna Napisano Grudzień 21, 2016 Share Napisano Grudzień 21, 2016 (edytowany) Witajcie w pierwszym, oficjalnym konkursie literacko-artystycznym w Enklawie Pani Nocy. Tematem przewodnim tego konkursu jest najdłuższa noc w roku, dlatego też konkurs startuje dokładnie w dniu przesilenia zimowego. Hm cóż więcej mogę powiedzieć? Zachęcam do wzięcia udziału, gdyż tym razem jest o co walczyć. Dodatkowo każda praca zostanie zrecenzowana. Powodzenia i natchnienia życzę 1. Tematem konkursu jest najdłuższa noc w roku zwana także przesileniem zimowym. Interpretacja dowolna 2. Tag obowiązkowy to [ADVENTURE] i maksymalnie trzy dowolne. Tagi [GORE] i [CLOP] zakazane 3. Regulamin jest wspólny dla części literackiej i plastycznej, to znaczy, że zarówno arty jak i opowiadania mają zawierać tag obowiązkowy 4. Limit słów w opowiadaniu to 2000. Do limitu nie liczą się: autor, tytuł opowiadania oraz tagi. 5. Technika w części artystycznej dowolna 6. Każdy uczestnik może zgłosić jedno opowiadanie oraz maksymalnie trzy obrazki własnego autorstwa 7. Po zamieszczeniu prac nie wolno dokonywać w nich żadnych poprawek. 8. Opowiadanie nie może zostać poddane korekcie ani wcześniejszemu prereadingowi przez osoby trzecie. 9. Opowiadanie, jak i obrazki muszą być w klimacie MLP 10. Jedną z postaci musi być księżniczka Luna Skład sędziowski: @Sosna, @Uszatka, @Dolar84. Dla zdobywców pierwszych miejsc zarówno w części literackiej, jak i artystycznej przewidziana jest nagroda w postaci obrazka wykonanego przez Uszatkę Termin oddania prac to 27 stycznia 2017 do godziny 23.59.59 Edytowano Grudzień 22, 2016 przez Sosna 9 Link do komentarza
Skoniu Napisano Grudzień 25, 2016 Share Napisano Grudzień 25, 2016 A czy Luna może się pojawić w sposób nie do końca "materialny", a bardziej jako, powiedzmy, widzenie, halucynacja lub coś podobnego? 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Grudzień 25, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 25, 2016 Ma się pojawić jako jedna z postaci, a w jaki sposób to już zależy od autora 1 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Grudzień 29, 2016 Share Napisano Grudzień 29, 2016 21.12.2016 at 16:58 Sosna napisał: nagroda w postaci obrazka A można wiedzieć, co będzie przedstawiał ten obrazek? Zapewne będzie można w pewnym stopniu na niego wpłynąć, ale tak pytam. 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Grudzień 29, 2016 Autor Share Napisano Grudzień 29, 2016 Z tego, co zrozumiałem to będzie to coś, czego sobie zażyczycie acz o szczegóły pytajcie Uszatki 1 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Styczeń 5, 2017 Share Napisano Styczeń 5, 2017 Coś odnoszę wrażenie, iż ostatnio [Adventure], jest popularnym tagiem w konkursach. No nic, coś tam napisałem. Wieczna straż[Adventure][Dark][Violence][Sad] Co do [Violence], to tej przemocy w opowiadaniu nie ma wiele, ale poczułem się w obowiązku zaznaczyć, iż nieco występuje. Życzę i sobie, i Wam, organizatorzy, aby dopisała liczba uczestników i była zaciekła (jak na literacko-artystyczny konkurs) rywalizacja 2 Link do komentarza
Catniss Napisano Styczeń 5, 2017 Share Napisano Styczeń 5, 2017 @Arkane Whisper - nawet niezłe, tylko ta literówka na końcu - popraw, proszę Żeby offtopu nie robić, też spróbuję popisać. Fanfiki czytałam (takie klasyki jak Past Sins czy My Little Dashie), nieco w innych klimatach też liznęłam, wytrzymam... 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Styczeń 5, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 5, 2017 Regulamin zabrania poprawek po publikacji 1 Link do komentarza
ShadowTraitor Napisano Styczeń 8, 2017 Share Napisano Styczeń 8, 2017 (edytowany) Sory bo nie zakumalem mam arta zrobionego ale nwm gdzie go wstawic/wyslac ktos podpowie? Edytowano Styczeń 8, 2017 przez ShadowTraitor 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Styczeń 8, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 8, 2017 Na serwis imgur bądź deviantart 1 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Styczeń 9, 2017 Share Napisano Styczeń 9, 2017 5.01.2017 at 13:28 Catniss napisał: nawet niezłe, tylko ta literówka na końcu - popraw, proszę Dzięki Jak już wspomniano, nie wolno. Nawet nie będę patrzył, co to za błąd. Nie chcę się pogrążać 5.01.2017 at 13:28 Catniss napisał: też spróbuję popisać Fajnie będzie jak napiszesz, ale: 1 Link do komentarza
Śnieżynka Napisano Styczeń 10, 2017 Share Napisano Styczeń 10, 2017 A do kiedy trwa owy konkurs? Ach przepraszam, nie doczytałam, było na dole... 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Styczeń 14, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 14, 2017 Tak przypomnę, że zostały jeszcze niecałe dwa tygodnie na oddawanie prac konkursowych 1 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Styczeń 17, 2017 Share Napisano Styczeń 17, 2017 Jeszcze 10, słownie "dziesięć", dni. Piszcie Panie i Panowie, ponieważ ja naprawdę nie chcę "wygrać" tego konkursu 1 Link do komentarza
Wuchta Napisano Styczeń 17, 2017 Share Napisano Styczeń 17, 2017 2 godziny temu Arkane Whisper napisał: Jeszcze 10, słownie "dziesięć", dni. Piszcie Panie i Panowie, ponieważ ja naprawdę nie chcę "wygrać" tego konkursu Spoko, ja też coś napiszę, tylko muszę dzisiaj przesiedzieć i jutro dobrze kolokwium napisać i potem będę miał parę dni wolnego na dokończenie opowiadania i inne rzeczy "). 2 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Styczeń 17, 2017 Share Napisano Styczeń 17, 2017 1 minutę temu Wuchta napisał: jutro dobrze kolokwium napisać To się ucz, żebyś nie skończył tak jak ja i połowa mojej grupy. Poprawka będzie tuż przed egzaminem 2 Link do komentarza
Sosna Napisano Styczeń 22, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 22, 2017 Przypominam tylko, że zostało 5 dni na składanie prac konkursowych 1 Link do komentarza
Polineks Napisano Styczeń 25, 2017 Share Napisano Styczeń 25, 2017 Plus. Skończyłem swoje opowiadanie i zajęło mi to mniej czasu niż sądziłem. (2.5 godziny. nowy rekord) Minus. Przekroczyłem limit o 16 słów i nie wiem czy skrócić czy dać tak jak jest. 1 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Styczeń 25, 2017 Share Napisano Styczeń 25, 2017 godzinę temu Polineks96 napisał: Przekroczyłem limit o 16 słów i nie wiem czy skrócić czy dać tak jak jest. Ja bym skracał. Może jakoś zdania inaczej sformułować co poniektóre. Zaskakujące ile słów można na takich zamianach wykrzesać, nie zmieniając zasadniczej treści zdania. 16 słów to nie jest wiele. 1 Link do komentarza
Polineks Napisano Styczeń 25, 2017 Share Napisano Styczeń 25, 2017 Tak więc dam co mam, a mam taki szmelc, że szkoda gadać. Tylko szkoda, że nie mogłem paru rzeczy rozwinąć, ale cóż, limit. Wyprawa nocy zimowej [Adventure] [Violence] [Sad] Tytuł beznadziejny, ale do tego nigdy nie mam głowy. I tak, dawno nie miałem tyle frajdy przy pisaniu fika. Violence drobniutki jest, więc lepiej było dać. 3 Link do komentarza
Catniss Napisano Styczeń 26, 2017 Share Napisano Styczeń 26, 2017 (edytowany) Mój fik, pisany "na urywki" i oceniony przy okazji przez Ziemowita. 25.01.2017 at 20:11 Polineks96 napisał: Tylko szkoda, że nie mogłem paru rzeczy rozwinąć, ale cóż, limit. Brak mi słów. Czytasz mi w myślach? Noc [Adventure][Konkurs] Błagam, oceniajcie. [Adventure] malutkie, ale cóż z tego. Edytowano Styczeń 29, 2017 przez Catniss 2 Link do komentarza
Wuchta Napisano Styczeń 27, 2017 Share Napisano Styczeń 27, 2017 (edytowany) Chciałbym was przeprosić, ale niestety nie udało mi się napisać mojego opowiadania. Zwyczajnie zabrakło mi czasu albo sobie go źle zorganizowałem. A szkoda, bo bardzo liczyłem, że będę mógł coś zamieścić i być potem oceniony. No cóż, może innym razem. Edytowano Styczeń 27, 2017 przez Wuchta 1 Link do komentarza
Sosna Napisano Styczeń 28, 2017 Autor Share Napisano Styczeń 28, 2017 Ok konkurs dobiegł końca. Wyniki wkrótce. 2 Link do komentarza
Catniss Napisano Luty 3, 2017 Share Napisano Luty 3, 2017 Minęło ile? sześć dni? Przypomnijcie mi, kiedy będą wyniki. 1 Link do komentarza
Arkane Whisper Napisano Luty 13, 2017 Share Napisano Luty 13, 2017 3.02.2017 at 16:02 Catniss napisał: Przypomnijcie mi, kiedy będą wyniki. Właściwie to podepnę się pod to pytanie. Link do komentarza
Recommended Posts