Jump to content

Nasze marzenia i oczekiwania co do VII sezonu

Lyokoheros
 Share

Czy chcesz by Sunset wróciła do Equestrii w VII sezonie?  

53 members have voted

1. 1. Czy też chcesz by Sunset wróciła do Equestrii w VII sezonie?

Recommended Posts

Tylko, że akurat DJ Pon-3 to na 99% jej pseudonim, a prawdziwe imię to Vinyl Scratch(wystarczy to porównać z innymi imionami kucyków). Faktycznie odcinek o niej byłby ciekawy, ale... to o tyle problematyczne, że wydaje się niema(nie było to może powiedziane wprost, ale wiele na to wskazuje). Choć może... gdyby tak pokazać jak się zaczęła jej przyjaźń z Octavią...to dość ciekawy wątek, bo to w końcu naprawdę bardzo różne kucyki, a mimo to są przyjaciółkami i mieszkają razem(no zakładając, że Vinyl jest niema, to na początku mogła być kimś w rodzaju jej opiekunki). 

Czy jest niema, to różne teorie są... Sam co najmniej 2 razy w EG widziałem, jak gada albo śpiewa. Według mnie to typowo zamknięta w sobie klacz. A i imię Vinyl Scratch jest aktualnie jest niepotwierdzone.

Ale w świecie ludzi to już nie jest dokładnie ta sama osoba, to nie jest ta sama VInyl co znamy z serii, to nie jest ten kucyk, a jego ludzka odpowiedniczka... lub też posługując się terminologią z Kod Equestria - dusza bliźniacza. Osoba niby taka sama, ale nie ta sama. I właściwie też nie do końca taka sama. Np Twilight z ludzkiego świata ma wadę wzroku i nosi okulary, natomiast ta Equestriańska nie. 

Analogicznie możliwe jest by kucykowa Vinyl była niema, a ludzka już nie. No i ja tą ludzką widziałem tylko podczas piosenek z otwartymi ustami... 

Jeśli natomiast idzie o kucykową, to nie przypominam sobie ani jednej sceny, w której się odzywała... choć było wiele takich, że teoretycznie powinna coś powiedzieć, gdyby umiała. A jednak zawsze porozumiewała się tylko za pomocą gestów. Co mogłoby dziwić otoczenie, gdyby nie była niema. No i nie wydawała się moim zdaniem taka zamknięta w sobie. 

Ale faktem pozostaje, że dopóki nie będzie jednoznacznie powiedziane(wprost lub nie wprost), że jest niema, to zostanie to tylko teorią.

Co do imienia - jestem prawie pewien, że imię Vinyl Scratch padało w serii. A już na pewno pochodzi z oficjalnych źródeł. A że imiona kucyków tworzone są wedle konkretnej zasady(jedno lub dwa angielskie słowa, czasami z innych języków, w jednym szczególnym wypadku nieco przerobione(Celestia)), to dość jasnym jest, że DJ Pon-3 to ksywka/pseudonim artystyczny, zaś jej prawdziwym imieniem jest właśnie VInyl Scratch. Choć to w sumie drugorzędna kwestia. Choć może przy okazji odcinka o niej mogliby to rozjaśnić.

• 7 months later...