Altius Volantis Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Tylko, że akurat DJ Pon-3 to na 99% jej pseudonim, a prawdziwe imię to Vinyl Scratch(wystarczy to porównać z innymi imionami kucyków). Faktycznie odcinek o niej byłby ciekawy, ale... to o tyle problematyczne, że wydaje się niema(nie było to może powiedziane wprost, ale wiele na to wskazuje). Choć może... gdyby tak pokazać jak się zaczęła jej przyjaźń z Octavią...to dość ciekawy wątek, bo to w końcu naprawdę bardzo różne kucyki, a mimo to są przyjaciółkami i mieszkają razem(no zakładając, że Vinyl jest niema, to na początku mogła być kimś w rodzaju jej opiekunki). Czy jest niema, to różne teorie są... Sam co najmniej 2 razy w EG widziałem, jak gada albo śpiewa. Według mnie to typowo zamknięta w sobie klacz. A i imię Vinyl Scratch jest aktualnie jest niepotwierdzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lyokoheros Posted April 13, 2017 Author Share Posted April 13, 2017 Ale w świecie ludzi to już nie jest dokładnie ta sama osoba, to nie jest ta sama VInyl co znamy z serii, to nie jest ten kucyk, a jego ludzka odpowiedniczka... lub też posługując się terminologią z Kod Equestria - dusza bliźniacza. Osoba niby taka sama, ale nie ta sama. I właściwie też nie do końca taka sama. Np Twilight z ludzkiego świata ma wadę wzroku i nosi okulary, natomiast ta Equestriańska nie. Analogicznie możliwe jest by kucykowa Vinyl była niema, a ludzka już nie. No i ja tą ludzką widziałem tylko podczas piosenek z otwartymi ustami... Jeśli natomiast idzie o kucykową, to nie przypominam sobie ani jednej sceny, w której się odzywała... choć było wiele takich, że teoretycznie powinna coś powiedzieć, gdyby umiała. A jednak zawsze porozumiewała się tylko za pomocą gestów. Co mogłoby dziwić otoczenie, gdyby nie była niema. No i nie wydawała się moim zdaniem taka zamknięta w sobie. Ale faktem pozostaje, że dopóki nie będzie jednoznacznie powiedziane(wprost lub nie wprost), że jest niema, to zostanie to tylko teorią. Co do imienia - jestem prawie pewien, że imię Vinyl Scratch padało w serii. A już na pewno pochodzi z oficjalnych źródeł. A że imiona kucyków tworzone są wedle konkretnej zasady(jedno lub dwa angielskie słowa, czasami z innych języków, w jednym szczególnym wypadku nieco przerobione(Celestia)), to dość jasnym jest, że DJ Pon-3 to ksywka/pseudonim artystyczny, zaś jej prawdziwym imieniem jest właśnie VInyl Scratch. Choć to w sumie drugorzędna kwestia. Choć może przy okazji odcinka o niej mogliby to rozjaśnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altius Volantis Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 Wydaje mi się, że nawet jeśli jest niema, to na pewno jest jakiś sposób ekspresji jej myśli, choćby przez wypowiedzi innych. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapid Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Tego nie oczekiwałem ale w dubbingu pl już zdążyli zmienić głos Apple Bloom IKSDE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts