Skocz do zawartości

Król Lew

BiP

Recommended Posts

Raczej na odwrót będzie z proporcjami dorosłych i dzieci :P Chodź na filmy animowane to będziesz mógł się tak poczuć, wiem co mówię.

Sama zamierzam iść. 

A nową Anabelle polecam. Byłam właśnie na maratonie, gdzie puścili chronologicznie części wszystkie :D

• +1 2

Dzisiaj premiera KL, miałem się wybrać, ale sale pękają w szwach, zupełnie jak na "Kler", film jest w 4 wersjach 2D i 3D z napisami i dubbingiem. A może już ktoś z was był i chce podzielić się wrażeniami? 

Moje wrażenie po obejrzeniu "Króla Lwa" UWAGA SPOILERY!

Kto chce iść na ten film do kina, może poczekać z czytaniem :)

NQabDRf.gif

Odkryj ukrytą treść

Król Lew  w pigułce ;)

A gdyby taką wersję zrobili? Moim zdaniem wygląda lepiej.

Odkryj ukrytą treść

Dodaje też dwie recenzje głównie dla tych, którzy nadal się wahają czy iść na ten film do kina.

Odkryj ukrytą treść

Edytowano przez BiP
  • +1 1

• 2 weeks later...

Obejrzałem sobie "kinową wersję kinową" (nagraną w chińskim kinie), i muszę przyznać, że jestem ZACHWYCONY. Zacznijmy od tego, że:

1. Nie jestem jakimś wielkim fanem oryginału. Ot, jedna z moich ulubionych animacji, sentymentu brak. 

2. Udało mi się kompletnie odciąć od animacji i uniknąć porównań.

Wiem, że to niezbyt popularna opinia, ale nowa wersja jest dla mnie... lepsza :wut: Po prostu lepiej się przy niej bawiłem. Największe wrażenie zrobiło na mnie naturalne, realistyczne zachowania zwierząt oraz fenomenalna "mimika twarzy" i mowa ciała (pokazanie strachu, radości itd). No, ale co tu dużo mówić. Filmowy Król Lew to wizualne arcydzieło i będę bardzo rozczarowany jeśli nie dostanie za to Oscara. Najbardziej bałem się o piosenki, ale wpleciono je po mistrzowsku. Jeśli miałbym do czegoś się przyczepić, to do sposobu odkrycia, że Simba jednak żyje

Odkryj ukrytą treść

Żałuję, że nie mogłem obejrzeć go w kinie. Co prawda mógłbym pojechać w jakąś niedzielę, ale po sześciu dniach pracy wolę odpocząć w domu. Tak się bowiem składa, że muszę dojeżdżać do kina autobusem jakieś 45km. Pozostaje poczekać na wydanie blu-ray, które trafi do sklepów mniej więcej za pół roku. 

Edytowano przez Triste Cordis
  • +1 2

• 2 weeks later...
  Dnia 2.09.2019 o 16:30, Triste Cordis napisał:

@BiPMyślę, że mógłbyś się skusić :)

Odkryj ukrytą treść

Expand  

W tą pierwszą odsłonę KL grałem jeszcze u babci na komputerze na dyskietki w latach 90, nigdy nie ukończyłem pierwszego poziomu...

A tak z innej beczki, to poniżej można zobaczyć nowe postacie w 3 sezonie "Lwiej Straży"

Odkryj ukrytą treść

SPOILER!!!
W 3 sezonie Kaion oddaje przywództwo Vitanii???

Chyba zacznę nadrabiać ten serial, bo sporo się dzieje...

Odkryj ukrytą treść

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Siemka, w sobotę 23, leci "Lwia Straż: Powrót" na PULS2 o 13:25 i na Disney Junior "Lwia Straż: Powrót Skazy" o 11:00 i o 17:30 "Lwia Straż" i to samo w niedzielę ;)

• +1 1

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  Dnia 1.10.2020 o 14:50, Triste Cordis napisał:

"w formie, która nas ostatnio nie zachwyciła" - niech mówią za siebie. Dla mnie film się podobał :) Cieszę się, że powstaje druga część tym bardziej, że będzie mieć nową historię. 

Expand  

Ja bym akurat chętnie zobaczył film 1 do 1 z bajką, bo 2 cz. to moja ulubiona akurat, ale też się cieszę że tego kotleta już  nie ogrzeją ponownie i podadzą coś nowego.

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...