Popularny post. OjtamOjtam Napisano Czerwiec 16, 2017 Popularny post. Share Napisano Czerwiec 16, 2017 (edytowany) Jakiś czas temu wpadł mi w ręce tablet i zacząłem na nim rysować :3 Bez dłuższych wstępów wrzucam swoje prace chronologicznie w tym temacie. (Rysunki kredkami będę dalej wrzucał w tym temacie https://mlppolska.pl/topic/14840-ojtam-rysuje/ ) [] https://derpicdn.net/img/view/2017/9/3/1526835__safe_artist-colon-saxpony_oc_oc-colon-nictis_changeling_fanfic_fanfic+art_male_sad_solo.jpeg Mój Deviantart: http://saxpony.deviantart.com/ Edytowano Październik 30, 2017 przez OjtamOjtam 10 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cluvry Napisano Czerwiec 16, 2017 Share Napisano Czerwiec 16, 2017 Trzymaj się tego tabletu bo idzie Ci świetnie Bardzo mi się podobają te prace :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korund Napisano Czerwiec 17, 2017 Share Napisano Czerwiec 17, 2017 Co wy tam palicie? Macie smog jak w Krakowie, w pełni sezonu grzewczego No i dlaczego Skajowi tak wesoło? Twoje kuce maja takie śmieszne hipopotamowe mordki, moim zdaniem wyglądają bardzo uroczo. Może tylko te refleksy w oczach. Jak dla mnie, kładziesz ich zbyt dużo i są zbyt duże. Jaką techniką rysujesz? Najpierw robisz szkic na kartce, potem skanujesz, a ostatecznie obrabiasz wszystko na kompie, czy może od razu pracujesz w didżitalu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Czerwiec 18, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 18, 2017 Hipopotamowe mordki? Pierwsze słyszę Jeśli chodzi o refleksy, sam nie jestem do końca zadowolony, ale nie chcę, żeby ich w ogóle nie było, więc muszę jeszcze pokombinować, co zrobić, żeby wyglądały lepiej... Raczej od początku pracuję w digitalu, ale z zeskanowanym szkicem też mi się zdarzyło (drugi obrazek, ten z pomarańczowym pegazem) - zależy, kiedy przyjdzie inspiracja I dzięki wam za miłe słowa :3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cassidy Napisano Czerwiec 18, 2017 Share Napisano Czerwiec 18, 2017 Świetnie to wygląda, rysujesz coś poza pucykami? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Czerwiec 18, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 18, 2017 Dzięki :3 Na chwilę obecną nie, ale chciałbym. W wakacje planuję poobczajać jakieś inne tutoriale. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korund Napisano Czerwiec 18, 2017 Share Napisano Czerwiec 18, 2017 (edytowany) 7 godzin temu OjtamOjtam napisał: Hipopotamowe mordki? Pierwsze słyszę To absolutnie nie jest wada, te mordki są naprawdę ładne Masz po prostu unikalny sposób ich rysowania, który mi przypadł do gustu. 7 godzin temu OjtamOjtam napisał: Jeśli chodzi o refleksy, sam nie jestem do końca zadowolony, ale nie chcę, żeby ich w ogóle nie było, więc muszę jeszcze pokombinować, co zrobić, żeby wyglądały lepiej... Jasne, refleksy muszą być, bez nich oko jest "martwe" Jeśli chodzi o mnie, to mi odpowiadają te refleksy serialowe. Nie jest ich ani za dużo ani za mało, ale to jest tylko moja subiektywna ocena. Z niecierpliwością czekam na kolejne prace, zarówno te tradycyjne, jak i digitalowe. Edytowano Czerwiec 18, 2017 przez Korund 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Czerwiec 24, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 24, 2017 Spróbowałem trochę inaczej zrobić lineart i kolorowanie. Jestem zadowolony z refleksów na oczach. Shining armor :3 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korund Napisano Czerwiec 28, 2017 Share Napisano Czerwiec 28, 2017 No no, widzę duży progres jeśli chodzi o refleksy. Teraz wyglądają znacznie lepiej. Bardzo mi się podoba woda, a szczególnie odbicie stateczka po lewej i zanurzony Shining Armor. Ja też rysuje sobie w digitalu i mam spore problemy z wodą. Nie obrazisz się jeśli trochę powzoruję się na twojej pracy? Co prawda u mnie będzie morze, które z wanna ma niewiele wspólnego, ale zawsze to jakaś pomoc. Powinieneś większą uwagę zwracać na elementy tła. Fuga pomiędzy kafelkami nie może być tak koślawa. Niby szczegół, no ale wiadomo co mówi się o szczegółach. Jakiego oprogramowania używasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Czerwiec 29, 2017 Autor Share Napisano Czerwiec 29, 2017 Spoko, wzoruj się A używam Paint Tool SAI czyli chyba tego co większość. Hmm... to o czym mówisz to nie odbicie statku, tylko zanurzone kopyto Shininga Przynajmniej w zamyśle, bo rzeczywiście nie wygląda jednoznacznie. Ale patrz tutaj https://1drv.ms/i/s!ApYgbVJyqP4Hi2hIFm0rORekK51v (tu zresztą też widać, dlaczego w ostatecznej wersji woda jest mniej przezroczysta ) I masz rację z tym tłem. W ogóle tła to ciągle trochę czarna magia dla mnie, a co najgorsze, ciężko mi się na nich skupić, jak już narysuję kuca będącego głównym elementem rysunku... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Lipiec 4, 2017 Share Napisano Lipiec 4, 2017 Powiem szczerze że jak ja sobie przypominam swoje pierwsze arty z tabletem to moje arty nawet nie dorastają one do Twoich kopyt 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Lipiec 12, 2017 Autor Share Napisano Lipiec 12, 2017 Kucor z cytatem dla kolegi :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Sierpień 9, 2017 Autor Share Napisano Sierpień 9, 2017 Kolejny art: 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zumbeart Napisano Sierpień 21, 2017 Share Napisano Sierpień 21, 2017 Jakie urocze :3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Wrzesień 3, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 3, 2017 Nictis - postać z fanfika "Without a Hive" Phoenix_Dragona. Jeśli ktoś zastanawia się, co poczytać, polecam ;) https://derpicdn.net/img/view/2017/9/3/1526835__safe_artist-colon-saxpony_oc_oc-colon-nictis_changeling_fanfic_fanfic+art_male_sad_solo.jpeg 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Wrzesień 16, 2017 Autor Share Napisano Wrzesień 16, 2017 Flutters :3 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Październik 30, 2017 Autor Share Napisano Październik 30, 2017 Zrobiłem sobie naklejki na Telegrama :3 Jeśli ktoś by chciał również z nich korzystać, nie mam nic przeciwko Tu jest linek: https://t.me/addstickers/skaju 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Wrzesień 14, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2018 Zrobiłem sobie fursonę. Jestem oficjalnie futrzakiem 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Wrzesień 14, 2018 Share Napisano Wrzesień 14, 2018 7 godzin temu, OjtamOjtam napisał: Zrobiłem sobie fursonę. Jestem oficjalnie futrzakiem Odkryj ukrytą treść Odkryj ukrytą treść Zrobiłem sobie kanapkę.. jestem oficjalnie śniadaniem? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OjtamOjtam Napisano Wrzesień 14, 2018 Autor Share Napisano Wrzesień 14, 2018 Możesz być kimkolwiek i czymkolwiek zechcesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victoria Luna Napisano Wrzesień 17, 2018 Share Napisano Wrzesień 17, 2018 Propsy za łapki i rączki 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się