Krisu Napisano Styczeń 29, 2018 Share Napisano Styczeń 29, 2018 21 godzin temu, Forest Wind napisał: Jak zawsze nie rozumiem słów ale to już norma. Say no more: http://www.tekstowo.pl/piosenka,yamazaki_masayoshi,one_more_time__one_more_chance.html Co zaś się tyczy powyższego... Fanem "One Piece'a" nie byłem i nie będę. Przepraszam fanów, ale to zdecydowanie nie mój gust. Soundtrack... 5/10. Ending z jednego z lepszych anime wypuszczonych w ubiegłym roku: Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajback Gray Napisano Luty 1, 2018 Share Napisano Luty 1, 2018 Podoba mi się styl w jakim jest ten utwór, chociaż nie kojarze za bardzo z jakiego anime. Tekst też jest nawet nawet dam 7/10 Spoiler Nowy rok nowy overlord Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vezzie Napisano Luty 6, 2018 Share Napisano Luty 6, 2018 Nigdy nie byłem fanem anime o grach mmo (Sorry fani Sword Art Online, SAO nie podoba mi się). Do Overlord byłem nastawiony sceptycznie. Teraz wiem że niesprawiedliwie zaszufladkowałem tę serię. Dosyć mi się spodobała. Ale nie o anime teraz tylko o piosence.. typowo w moich klimatach. Lubię te gitary i emanującą energię. Podoba mi się i daję 8/10. Fanem No Game No Life nie jestem (chociaż raczej zerknę na drugi sezon jak wyjdzie). Opening nie wpisał mi się jakoś szczególnie w pamięć ale za to ending bardzo mi się spodobał i oto teraz go Wam przedstawiam. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Luty 23, 2018 Autor Share Napisano Luty 23, 2018 Nieco trudno mi ocenić ten utwór. Nie jest zły ale raczej nie będę go ponownie odtwarzać. daję 5/10 A teraz panie i panowie Shingeki no kyojin - E.M.A Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Marzec 25, 2018 Share Napisano Marzec 25, 2018 Genialne, jak każdy zresztą soundtrack nad którym pracował Hiroyuki Sawano. 8/10 Opening 2. sezonu "Fate/Zero" (moim zdaniem najlepszego tytułu z franczyzy "Fate"): Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Marzec 29, 2018 Share Napisano Marzec 29, 2018 Daje 7/10, głównie ze względu na to, że dość dobrze wspominam tą serię (dobrze, że wkrótce wychodzi kontynuacja). Teraz nieco z innej beczki: mój ulubiony fragment ścieżki dźwiękowej z "Bakemonogatari": Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Marzec 29, 2018 Autor Share Napisano Marzec 29, 2018 Fajny spokojny kawałek. 7/10 Oto jeden z moich ulubionych soundtacków z AOT - YouSeeBIGGIRL Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Marzec 31, 2018 Share Napisano Marzec 31, 2018 Z tego, co zauważyłem SnK po częstokroć, czasem wręcz do przesady czy śmieszności, stara się budować ducha walki, gdy idzie stanąć naprzeciw beznadziejnej sytuacji, co chwila pojawia się w tej animacji jakaś nowa przeszkoda, niczym mur nie do przejścia, ale i zjawia się zarazem w którymś z bohaterów i determinacja, która zupełnie obraca losy danego zdarzenia, jednak nie bez ofiary, stąd i krótkotrwałe zwycięstwa potrafią mimo słodyczy mieć też gorzki posmak. Piszę o tym, gdyż sądzę, iż OST tej animacji idealnie się wpasowuje pod tymi względami do całej produkcji, muzyka ma charakter epicki, podniosłego marszu z chórem wzbogaconego też o cięższe dźwięki, gdzieniegdzie i łagodniejsze motywy (1:11), ale generalnie dominuje surowe piękno z nutą melancholii... 8.4/10 Normalnie tego nie robię, ale tutaj wyjątkowo oprócz poprzedniego, pozwolę sobie ocenić i następny kawałek, a jest to bezwzględny klasyg przez duże N, 10 na 10, temat otwierający z anime, które zaczyna się niepozornie, jak typowa chińska bajka o dużych robotach, a kończy jak... no ten, końcówkę trochę ciężko ogarnąć bez dogłębnego zapoznania się z biblią, zachodnią filozofią, psychologią, a i to nie zawsze pomaga ^^" oto A Cruel Angel's Thesis wprost z NGE!! Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Kwiecień 5, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 5, 2018 Fajna nuta, tak na 7/10 To teraz opening z najbardziej męskiego aniem jakie istnieje. Jojo Blizarre Adventure OP 4.Sono Chi No Kioku Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Kwiecień 9, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 9, 2018 - tak wyglądała moja mina podczas oglądania. Opening jest no... dziwny. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak wygląda samo anime. Samo udźwiękowienie nie jest złe i chyba zasługuje na 6/10. Jak kończyłem to anime to żal ściskał mi serce. Oto Spice and wolf - Tabi no tochuu Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Napisano Kwiecień 10, 2018 Share Napisano Kwiecień 10, 2018 Lubię Space and Wolf ale openingi są zbyt spokojnie. Ale i tak z samej frajdy z oglądania daje 7/10. A teraz ode mnie. Opening Beelzebub! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mephisto The Undying Napisano Kwiecień 10, 2018 Share Napisano Kwiecień 10, 2018 Nie jest to w sumie złe, chociaż pewnie po kilku odcinkach zaczął bym go skipować. Tak 6,5/10 mogę dać. Znaczy ogólnie ludzie dają tu dużo oppeningów. To ja dam po prostu soundtrack. Usunę cię moim standem. Rąsią... Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Kwiecień 13, 2018 Autor Share Napisano Kwiecień 13, 2018 Jojo - anime którego tak nie chciałem oglądać, a tak je pokochałem. Nie mam serca aby dać czemukolwiek z tego anime złej oceny. Tam nawet nazistę można polubić. 8/10 Obecnie skończyłem part 2 więc dam coś z niego. Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisu Napisano Kwiecień 27, 2018 Share Napisano Kwiecień 27, 2018 Przyznam, że nie spodziewałem się tu tego ujrzeć... 6/10 Teraz odskocznia od openingów: insert song z jednej z serii, którą darzę dużym sentymentem Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiscorsBass Napisano Maj 14, 2018 Share Napisano Maj 14, 2018 Problemem piosenek z anime jest to, że wiele z nich brzmi podobnie czy to w klimatach j-popu czy j-rocka, łatwo wpada w ucho, owszem, a nawet można zacząć sobie melodię nucić pod nosem, gdy po raz któryś ma się z utworem do czynienia przy okazji czołówki kolejnego odcinka, ale... przy od takim bez kontekstu pierwszym przesłuchaniu "na sucho" (tj bez anime) nie zawsze się udaje nawet desperacka próba znalezienia czegoś ciekawego w charakterze utworu... ot łagodny j-rock, z ładnymi partiami gitarowymi, trwa tak prawie pięć minut i na więcej uwagi nie zasługuje, a na ocenę najwyżej... 6.3/10 Dla kontrastu, z utworem, który tutaj zaprezentuję, spotkałem się po raz pierwszy przy okazji głosowania na najlepszy opening 2017, nie znałem wcześniej anime, niemniej kawałek od pierwszego przesłuchania tak się mi spodobał do tego stopnia, iż zainteresowałem się samym tytułem. Owszem, ma typowo japońskie naleciałości, niemniej ten jazzowy klimacik i hiphopowe wstawki robią swoje, i te żeńskie chórki... to wręcz motyw jak niczym z Persony4! ACCA 13-KU Kansatsu-ka op full, which is cool as f Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Październik 9, 2018 Autor Share Napisano Październik 9, 2018 Konto zostało usunięte więc nie ma co oceniać. Za to ja odkopałem tego starocia... Shin Angyo Onshi z 2004 Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Wind Napisano Sierpień 17, 2019 Autor Share Napisano Sierpień 17, 2019 (edytowany) Hmm… Opening nie jest zły... ale nie jest też w moim klimacie. Raczej zacząłbym pomijać po 3-4 odcinkach. Według mnie takie 6/10 Ja Daję wam jeden z moich ulubionych w sumie openingów. The Rising of the Shield Hero - RISE Spoiler BTW. @pettankoonechankawaiidesuo ile się nie mylę to postać z twojego Avka jest z Azur Lane... tylko cholera zapomniałem nazwy Edytowano Sierpień 17, 2019 przez Forest Wind Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się