Coldwind Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 Witam! Dziś pragnę wam przedstawić kolejne z moich tłumaczeń, tym razem coś krótszego - fanfik, który aktualnie ma najlepszy rating na Fimfiction. Leniwy smok z Dragonvale Oryginał [ENG] Autor: Georg Tłumaczenie: Coldwind Prereading, korekta: @karlik Opis: Dawno, dawno temu, był sobie smok tak bardzo leniwy, że nie chciało mu się znaleźć miasteczka, które mógłby splądrować. Postanowił więc założyć własne. Zapraszam do lektury i komentowania! 5 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rarity Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 Opowiadanie bardzo mi się spodobało, pomysł na postać leniwego smoka oraz jego stosunek do życia jest naprawdę ciekawy. Spoiler Warto też zwrócić uwagę na postać pomagającego mu kucyka – wbrew pozorom nie jest to OC. Jeśli chodzi o tłumaczenie, to nie zauważyłam większych błędów (zostawiłam kilka czepialskich komentarzy), czyta się lekko i przyjemnie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgfelis Napisano Grudzień 13, 2017 Share Napisano Grudzień 13, 2017 Looks very good! --Georg 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coldwind Napisano Grudzień 13, 2017 Autor Share Napisano Grudzień 13, 2017 @Rarity Dzięki za komentarz, do prawie wszystkich sugestii się ustosunkowałem @Georgfelis I'm really surprised that you had registered into this forum to write that comment. Thank you very much. I worked hard to be sure that translation is nearly as good as original. Thanks once again! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano Grudzień 14, 2017 Share Napisano Grudzień 14, 2017 Przeczytałam, bo czemu nie. Było krótkie i o smokach. I powiem tak - bardzo fajne opowiadanie, bardzo baśniowe i przyjemne. Tłumaczenie jest naprawdę dobre, więc lektura to sama przyjemność. Dodatkowo poniekąd utożsamiam się z głównym bohaterem, który jest przesympatyczną istotą. Ogółem bardzo polecam, bo przeczytanie tego zajmuje jakieś 5 minut, a przypominają się legendy i klasyczne baśnie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się