Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 10, 2018 Share Napisano Wrzesień 10, 2018 (edytowany) 50 minut temu, BiP napisał: To młody koń, czy kucyk? Jak na moje oko to młody koń Kuce mają na ogół krótsze nóżki (w ogóle są niskie) i obfite grzywy. Zapytałem koleżanki, która siedzi w temacie, żeby mi powiedziała jaka to jest dokładnie rasa. Dla rozróżnienia wrzucam kilka fotek Kuców Szetlandzkich z netu: Spoiler Spoiler Spoiler EDIT: Jak widać nie tylko animowane kucyki są obłędne! Edytowano Wrzesień 10, 2018 przez Grzegorz_Nikodem 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Wrzesień 10, 2018 Share Napisano Wrzesień 10, 2018 Ten ostatni wygląda jak maskotka. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Wrzesień 10, 2018 Share Napisano Wrzesień 10, 2018 @Grzegorz_Nikodem Są kuce z dłuższymi nogami. Na przykład Connemara ma całkiem "końską" anatomię. Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 10, 2018 Share Napisano Wrzesień 10, 2018 (edytowany) 10 minut temu, Uszatka napisał: @Grzegorz_Nikodem Są kuce z dłuższymi nogami. Na przykład Connemara ma całkiem "końską" anatomię. Ukryj treść Ano, faktycznie Z tego, co czytałem ogólna zasada jest taka: kuce mają max. 150 cm wzrostu. I nie są to młode konia (źrebaki), ale konkretna rasa koni. Mówiąc o krótkich nóżkach miałem bardziej na myśli te Szetlandzkie Edytowano Wrzesień 10, 2018 przez Grzegorz_Nikodem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Wrzesień 10, 2018 Share Napisano Wrzesień 10, 2018 1 minutę temu, Grzegorz_Nikodem napisał: Mówiąc o krótkich nóżkach miałem bardziej na myśli te Szatlandzkie Szetlandzkie najbardziej kojarzą się z kucykami. Takie mam wrażenie. Ale jeszcze słodsze są Falabella Spoiler 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 12, 2018 Share Napisano Wrzesień 12, 2018 (edytowany) Spoiler Alpaki Po prostu Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Edytowano Wrzesień 12, 2018 przez Grzegorz_Nikodem 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 18, 2018 Share Napisano Wrzesień 18, 2018 Spoiler 4 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Październik 16, 2018 Share Napisano Październik 16, 2018 Człowiek wraca sobie zmęczony z pracy aż tu nagle... STADO BARANÓW!!! Spoiler Spoiler Spoiler Btw.: Ta jakość zdjęć to szczytowe możliwości mojej starej Nokii 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 16, 2018 Share Napisano Październik 16, 2018 41 minut temu, Grzegorz_Nikodem napisał: Człowiek wraca sobie zmęczony z pracy aż tu nagle.. Gdzie ty mieszkasz, że taki teren górzysty i barany po ulicach idą? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Październik 16, 2018 Share Napisano Październik 16, 2018 (edytowany) Ja mieszkam w Małopolsce, tak jak masz napisane na moim profilu, pracuję z kolegami na Podhalu w firmie pogrzebowej i wracaliśmy z Kluszkowiec przez Krościenko nad Dunajcem Tuż przed Krościenkiem szli juhasi z tymi baranami Edytowano Październik 16, 2018 przez Grzegorz_Nikodem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Październik 16, 2018 Share Napisano Październik 16, 2018 @Grzegorz_Nikodem Muszę przyznać że tak jak w tytule tematu - "urzekające". 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Październik 27, 2018 Share Napisano Październik 27, 2018 Spoiler Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Listopad 12, 2018 Autor Share Napisano Listopad 12, 2018 Samica Ctenomorpha gargantua, chyba największego gatunku patyczaka. Kolejne przeurocze zdjęcie skakuna. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Listopad 14, 2018 Share Napisano Listopad 14, 2018 A ja jeżdżę po świecie i cykam foty zwierzątek Spoiler Barany Spoiler Jeden był ciemniejszy, skurczybyk. Spoiler Taki piesek się do mnie przypałętał, gdy byłem nieopodal w górach Przyjazny był Spoiler 3 km od mojego domu i piękna zagroda z pięknym koniem, ślicznie umaszczony z bujną grzywą. Niestety bliżej nie dało się podejść, bo miałbym sprawę o wtargnięcie na cudzy teren 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikun Napisano Listopad 15, 2018 Share Napisano Listopad 15, 2018 (edytowany) Tutaj robię zdjęcie Mariuszkowi (wybraliśmy się do parku nieopodal) (Mariuszek myśli, że jest pingwinem... skomplikowana historia...) Na tym zdjęciu razem przyglądamy się kaczką Spoiler A tutaj Mariuszka wzięła refleksja i zadał mi jedno, naprawdę trudne pytanie... Na które mu zresztą nie byłem w stanie odpowiedzieć... Spoiler – Jaka jest przybliżona prędkość ucieczki z Jowisza? Wspominałem już, że Mariuszek jest naprawdę bystrym pingwinem? Edytowano Listopad 15, 2018 przez Kamikun Zdjęcia robione kilka lat wstecz... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Listopad 15, 2018 Share Napisano Listopad 15, 2018 @Kamikun Już któryś raz się zdarza, że nie widzę zdjęć które wbiłeś. Jesteś pewien, że zrobiłeś to dobrze? Spoiler Wyświetlają Ci się obrazki w spoilerach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Grudzień 18, 2018 Share Napisano Grudzień 18, 2018 Koleżanka mi posłała zdjęcia swoich zwierzątek Skoro uznałem, że są "urzekające", to posyłam je dalej Kocury przed myciem Rudy właśnie sobie uświadomił co się święci Spoiler Koleżanka przygarnęła pieska, którego znalazła porzuconego w parku... Spoiler Co za bestia nie człowiek porzuca takiego malucha?! Spoiler 3 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Styczeń 20, 2019 Autor Share Napisano Styczeń 20, 2019 Opis: Koliberek i pszczółki (nie znam gatunków dokładnych) przy wodopoju. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Styczeń 26, 2019 Autor Share Napisano Styczeń 26, 2019 Badassowy bizon 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Maj 4, 2019 Share Napisano Maj 4, 2019 Od razu mówię, że zdjęcia robione cegłą, będę musiał się zaopatrzyć w lepszy sprzęt... Nie widać dość ostro, ale są tam baranki i daniele Spoiler Spoiler Tutaj ruszyły do mnie becząc głośno Spoiler Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Maj 12, 2019 Share Napisano Maj 12, 2019 Mój piesek po wizycie u fryzjera. Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemi Napisano Maj 26, 2019 Share Napisano Maj 26, 2019 Wiewióra źródła własnego Spoiler 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Maj 26, 2019 Share Napisano Maj 26, 2019 @Lemi To się nadaje na mem. Ekstra. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cheerful Sparkle Napisano Wrzesień 30, 2019 Share Napisano Wrzesień 30, 2019 Robiłem porządki ze starymi wiadomościami na e-mailu i znalazłem zdjęcia sprzed kilku lat jak głaskałem koty Spoiler Spoiler 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syrth Napisano Listopad 13, 2019 Autor Share Napisano Listopad 13, 2019 Tygrysek do połowy w błotku :3 autor zdjęcia: Tublu Chatterjee Żółw morski z gatunku Caretta caretta, autor zdjęcia: Sam Farkas Biały (albinos) kruk, uchwycony w Kanadzie przez Mike Yip Młody osobnik rokselany złocistej, autor: Cyril Ruoso Sekretarz, autor: Rudi Luyten Pszczółki, autor: Joe Neely Karakal, inaczej ryś stepowy, autor: Debbie Beals Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts