Gość Napisano Sierpień 14, 2018 Share Napisano Sierpień 14, 2018 (edytowany) W tej zabawię co 2 dni dodaję zdjęcie z granicami krajów które istnieją,oraz tych które się rozpadły itd. a wy zgadujecie nazwę tego kraju. Przykład : [Zdjęcie] To jest Szkocja Kiedyś zrobiłem podobną zabawę gdzie trzeba było zgadnąć jakiego kraju to flaga, ale według mnie. Była za prosta i było za mało osób więc postanowiłem że ją zakończę, wydaję mi się że ta zabawa nie powinna być, taka prosta jak poprzednia. Punktacja: ConQrM - 34 pkt Starlight Sparkle - 25 pkt Youkai20 - 11 pkt Po prostu Tomek - 10 pkt BiP - 10 pkt Cerssie - 6 pkt Sonic Song - 3 pkt Akouu - 2 pkt MLPFan - 2 pkt Uszatka - 1 pkt Rapid - 1 pkt Masterpeace - 1 pkt Zasady : 1. Każda odpowiedź musi być pisana w spoilerach 2. Każda osoba może jedynie udzielić,jednej odpowiedzi na jeden obrazek jeżeli ktoś napisze dwa państwa uznaję pierwszą odpowiedź. Edytowano Marzec 31, 2019 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Sierpień 14, 2018 Share Napisano Sierpień 14, 2018 Bo ja wiem.. hmm chodzi o bretanie we Francji? Trochę podobne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Sierpień 15, 2018 Share Napisano Sierpień 15, 2018 Szwajcaria lub Islandia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ConQrM Napisano Sierpień 15, 2018 Share Napisano Sierpień 15, 2018 (edytowany) Nwm czemu ale strasznie przypomina mi to Grenlandię... Spoiler Ale to jest Bretonia.... Tylko że nie ma takiego kraju już od kilkuset lat To jest region Francuski od 1532 roku. Dlatego uprzejmie proszę by w pierwszym poście napisać, czy chodzi o kraje, czy regiony Oj sorki, już zobaczyłem opis w pierwszej linijce, ale ze mnie gapa :/ Jednakże Bretonia miała inne granice gdy była niepodległym krajem, trochę to mylące gdy dajesz granice współczesnego regionu Edytowano Sierpień 15, 2018 przez ConQrM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 16, 2018 Share Napisano Sierpień 16, 2018 (edytowany) Dnia 15.08.2018 o 16:21, ConQrM napisał: Nwm czemu ale strasznie przypomina mi to Grenlandię... Spoiler Ale to jest Bretonia.... Tylko że nie ma takiego kraju już od kilkuset lat To jest region Francuski od 1532 roku. Dlatego uprzejmie proszę by w pierwszym poście napisać, czy chodzi o kraje, czy regiony Oj sorki, już zobaczyłem opis w pierwszej linijce, ale ze mnie gapa :/ Jednakże Bretonia miała inne granice gdy była niepodległym krajem, trochę to mylące gdy dajesz granice współczesnego regionu Rzeczywiście księstwo Bretanii miało inne granice dzięki za poprawienie mnie, następnym razem postaram się aby takie coś się nie powtórzyło. Kto napisał że to Bretania dostaje 1 punkt a oto następny kraj : Usunięte xD Edytowano Luty 8, 2019 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ConQrM Napisano Sierpień 16, 2018 Share Napisano Sierpień 16, 2018 To oczywiście Spoiler Nowa Zelandia Najbardziej znaczący kraj na II wojnie światowej Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Sierpień 16, 2018 Share Napisano Sierpień 16, 2018 Potwierdzam to Nowa Zelandia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 18, 2018 Share Napisano Sierpień 18, 2018 (edytowany) Prawidłową odpowiedzią jest Nowa Zelandia następny kraj : To też Edytowano Luty 8, 2019 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Sierpień 18, 2018 Share Napisano Sierpień 18, 2018 Mi to trochę przypomina Walię w Wielkiej Brytanii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cozy Glass Napisano Sierpień 18, 2018 Share Napisano Sierpień 18, 2018 Tornado? <świat ludwiczka pozdrawia> Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Sierpień 18, 2018 Share Napisano Sierpień 18, 2018 Jest to Walia. W sumie zabawa traci sens po pierwszym poście. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Sierpień 19, 2018 Share Napisano Sierpień 19, 2018 Ano Walia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Sierpień 19, 2018 Share Napisano Sierpień 19, 2018 Może zmienimy zasady zabawy i od teraz odpowiedzi pisać będziemy w spoilerach? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ConQrM Napisano Sierpień 19, 2018 Share Napisano Sierpień 19, 2018 3 godziny temu, BiP napisał: Może zmienimy zasady zabawy i od teraz odpowiedzi pisać będziemy w spoilerach? Dokładnie! Zabawa nie ma sensu gdy inni podglądają odpowiedzi innych Spoiler A kraj wygląda jak Walia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowenia Napisano Sierpień 19, 2018 Share Napisano Sierpień 19, 2018 Pisanie w spoilerach rzeczywiście może pomóc. Nawet jeśli ktoś nie chce podglądać pomysłów innych to jak zobaczy post z odpowiedzią to jednak zostanie naprowadzony chcąc nie chcąc. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 20, 2018 Share Napisano Sierpień 20, 2018 Może zmienimy zasady zabawy i od teraz odpowiedzi pisać będziemy w spoilerach?No dobra to zmienię te zasady i od teraz każda odpowiedź musi być pisana w spoilerach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cozy Glass Napisano Sierpień 20, 2018 Share Napisano Sierpień 20, 2018 Spoiler Yay! xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 21, 2018 Share Napisano Sierpień 21, 2018 Każdy kto napisał że to Walia otrzymuje jeden punkt o to następny kraj: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Sierpień 21, 2018 Share Napisano Sierpień 21, 2018 Spoiler Prusy Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Sierpień 21, 2018 Share Napisano Sierpień 21, 2018 Spoiler Prusy, nie chce mi się sprawdzać ale chyba w największym zasięgu terytorialnym, przed zjednoczeniem Niemiec. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiP Napisano Sierpień 21, 2018 Share Napisano Sierpień 21, 2018 1 minutę temu, Po prostu Tomek napisał: Ukryj treść Prusy, nie chce mi się sprawdzać ale chyba w największym zasięgu terytorialnym, przed zjednoczeniem Niemiec. Spoiler Tak jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starlight Sparkle Napisano Sierpień 21, 2018 Share Napisano Sierpień 21, 2018 Spoiler Königreich Preußen Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ConQrM Napisano Sierpień 22, 2018 Share Napisano Sierpień 22, 2018 (edytowany) Spoiler królestwo Pruskie Ah Bismarck, mein Senpai, vereinige die Deutschen mit Blut und Eisen Edytowano Sierpień 22, 2018 przez ConQrM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Sierpień 23, 2018 Share Napisano Sierpień 23, 2018 Każdy kto napisał że to Prusy zyskuje jeden punkt oto następny kraj : Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Po prostu Tomek Napisano Sierpień 23, 2018 Share Napisano Sierpień 23, 2018 Spoiler Wydaje mi się że Szkocja. Oni tam jeszcze mieli podział na Highlands i Lowlands kiedyś, nie wiem czy to zmienia terytorium xD Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się