Jump to content

Odcinek 22: What Lies Beneath

Niklas
 Share

Ocena  

29 members have voted

1. 1. Ocena

• 1\10 Metr mułu
      0
    • 2\10 Okropny
      0
    • 3\10 Słaby
      1
    • 4\10 Ujdzie
      0
    • 5\10 OK
      1
    • 6\10 Solidny
      1
    • 7\10 Dobry
      4
    • 8\10 Bardzo dobry
      8
    • 9\10 Świetny
      5
    • 10\10 Wybitny
      3
    • 11\10 Falling the Friendship Test? NOT ON MY WATCH!
      6

Recommended Posts

Dobry odcinek. Scenariusz napisany całkiem spoko, uczniaki w bardziej okazałych rolach, dzieje się dużo i dostajemy ważne info odnośnie drzewa harmonii. Epizod powiewa niekiedy nudą, i faktycznie - niewiele jest elementów humorystycznych. Daję 8/10 bo jest to sensowny, dobrze wykonany materiał, jednakże nie porywający. 

Teraz zaczynam trochę żałować iż zaznajomiłem się z częścią informacji jakie wypłynęły w spoilerach. Gdyby nie one to ten odcinek byłby dla mnie o wiele ciekawszy, gdyż Cozzy Glow zaczęła ujawniać swoją niecną naturę, a ja niestety wiedziałem o tym iż młoda okaże się pod koniec sezonu zwykłą francą. Drzewko przemawiające pod postacią Twalota swoją dykcją kojarzy mi się z Czerwoną Królową z pierwszego "Resident Evil". ;) 

Bardzo fajny odcinek. Podobała mi się zagrywka z labiryntem i pomaganiem sobie nawzajem przezwyciężyć swoje lęki. Fajnie było zobaczyć kolejny raz Chrysalis, nawet jeśli to nie była ona
Zabawna akcja z herbatką i przebierankami no i fajne pająki. Troszkę niepokoi zakończenie z Cozy Glow, ale cóż zawsze znajdzie się jakiś ukryty przeciwnik. Co mi się nie bardzo podobało to robienie z drzewa przyjaźni jakiegoś super inteligentnego bytu, który komunikuje się z otoczeniem coś jak Ewa czy Eua z Avatara. Ocena 9/10 :dunno:

Spodobał mi się ten odcinek i to jak ta młoda uwypukliła wszystkie cechy każdego gatunku. Jednak sam odcinek był nieco przewidywalny, bo podobne zagranie ze zmaganiem się ze swoją naturą, urządził już Discord w 2 sezonie dla M6. Ogólnie to jednak mocna 8 się należy.