Suchar Napisano Listopad 20, 2018 Share Napisano Listopad 20, 2018 (edytowany) Witajcie, zgodnie z zapowiedzią chciałbym wam przedstawić moją pierwszą dyskusję w tym dziale. Temat będzie dotyczył dalszych losów naszych muzycznych klaczy w serialu. Chodzi mi tu o przyszły sezon, odcinek dwusetny jeśli również byłby dedykowany fandomowi, oraz następną generację. Możecie tu napisać jak waszym zdaniem będą wyglądać ich dalsze losy, jeżeli byłyby rozwijane; jak chcielibyście żeby ich historia się potoczyła; jak mogą zostać według was wykorzystane w przyszłej generacji, lub inne przemyślenia związane z ich przyszłością. Temat jest raczej luźny, więc możecie na prawdę puścić wodze fantazji. Cóż, to chyba tyle, zapraszam do dyskusji. Edytowano Grudzień 10, 2018 przez Suchar Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thasimathi Napisano Listopad 21, 2018 Share Napisano Listopad 21, 2018 Hmmm, przyszłość Vinyl i Octavii? Na pewno będą związane z muzyką, wydaje mi się że Hasbro będzie po prostu kontynuować to co robiło do tej pory. Octavia możliwe że wystąpi przed publiką, idąc dalej ścieżką kariery. A co chciałabym zobaczyć? To jest lepsze pytanie Ja osobiście chętnie obejrzałabym wątek o tym jak Octavia bierze pod opiekę jakieś dziecko i uczy je grać. Tu można rozegrać różne scenariusze, od takiego zwykłego, gdzie po prostu jakieś źrebię chce podążać taką ścieżką, po wątek w którym okazywałoby się że muzyka to w jego przypadku wymysł i ambicje rodzica. A tak swoją drogą w takiej wersji dalszych losów sądzicie że jak Octavia zachowałaby się po odkryciu takiego faktu? Po prostu odmówiłaby dalszej nauki, czy może próbowała rozmawiać z rodzicami ucznia, albo pokazać jemu że muzyka klasyczna jest warta poświęcenia? I pytanie też czy zauważyłaby to szybko jeśli na przykład jej uczeń nie chciałby zawieść rodzinki ale jednocześnie nie lubił właściwie grania na instrumencie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByczekPazerny Napisano Listopad 21, 2018 Share Napisano Listopad 21, 2018 Co do nowej generacji to obawiam się iż Vinyl, jak i Octavia mogą się wcale nie pojawić. Sądząc po koncepcji M6 wnioskuje iż całe uniwersum zostanie "wycięte" i rozkręcane na nowo, niekoniecznie z udziałem kucyków z G4, przy czym bardziej popularne postacie mogą liczyć na swoje odświeżone wersje, a omawiane tutaj dwie muzykantki do takich się zaliczają. Czas pokaże. Jeśli pojawią się w nowej odsłonie to podejrzewam że będą robić praktycznie to samo, od nowa. Podobnie myślę odnośnie nadchodzącego sezonu i epizodu 200 - jeśli Octavia czy Dj Pon-3 dostaną jakąś rolę to obawiam się że zostanie ona ponownie spłycona do postaci muzykujących kucyków, bez większych ambicji czy zainteresowań. A szkoda. A jak widzę ich przyszłość? Nic szczególnego - będą robiły to co robią, bo się na tym znają i najwyraźniej nie mają ochoty na dokonywanie zmian. Osobiście to chciałbym zobaczyć chociaż jeden odcinek w którym któraś z tej dwójki bierze czynniejszy udział i angażuje się w wydarzenia w sposób bardziej znaczący... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ Pon 3 Vinyl Scratch Napisano Grudzień 9, 2018 Share Napisano Grudzień 9, 2018 Ja bym chętnie usłyszał jak Vinyl rozmawia mogła by częściej występować. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchar Napisano Grudzień 9, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2018 Niewątpliwie byłoby to spore wydarzenie w serialu, jednak wiązałoby się z tym również również niezadowolenie fanów. Wiele osób lubi Vinyl jako tą milczącą i samo Hasbro się pod to podpięło w odcinku setnym. Gdyby mogli daliby jej kwestię mówioną, jednak zdecydowali się pozostać przy motywie stworzonym przez fanów. Sam również chętnie usłyszałbym jej głos w serialu, jednak nie wiem czy tai moment kiedyś nastąpi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ Pon 3 Vinyl Scratch Napisano Grudzień 9, 2018 Share Napisano Grudzień 9, 2018 Dlatego moim zdaniem to trochę nie w porządku , pewne postacie zasługują na więcej.Taki Discord nie cierpię tej postaci a ma więcej czasu antenowego od pozostałych powinni to zmienić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cipher 618 Napisano Grudzień 9, 2018 Share Napisano Grudzień 9, 2018 Dalsze losy Vinyl i Octavii? No cóż: - będą postaciami z tła - nie odegrają żadnej ważnej roli (no chyba, że w odcinku specjalnym) - Vinyl może coś powie 25 minut temu, wampir221 napisał: Dlatego moim zdaniem to trochę nie w porządku , pewne postacie zasługują na więcej.Taki Discord nie cierpię tej postaci a ma więcej czasu antenowego od pozostałych powinni to zmienić. Zacznijmy od tego, że Discord nie jest postacią z tła, a co za tym idzie nie ma sensu porównywać go z Vinyl czy Octavią. Discord był świetnym antagonistą i odegrał sporą rolę w serialu (a już na pewno w życiu Fluttershy). A co miała by robić Vinyl, Octavia, Lyra, Bon Bon czy [wstaw imię kuca]? Ot tak stać się bohaterem, który "uratuje dzień"? A może złoczyńcą znikąd? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ Pon 3 Vinyl Scratch Napisano Grudzień 9, 2018 Share Napisano Grudzień 9, 2018 Jak dla mnie Discord jest strasznie irytująca podstacą , jego poczucie humoru mnie nie bawi. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchar Napisano Grudzień 9, 2018 Autor Share Napisano Grudzień 9, 2018 (edytowany) Już miałem pisać o różnicy pomiędzy Discordem a Vinyl ale widzę, że Triste mnie wyprzedził... Nie zgodzę się jednak z ostatnim zdaniem: 9 minut temu, Triste Cordis napisał: A co miała by robić Vinyl, Octavia, Lyra, Bon Bon czy [wstaw imię kuca]? Ot tak stać się bohaterem, który "uratuje dzień"? A może złoczyńcą znikąd? Są inne sposoby na rozbudowanie postaci, nie muszą od razu ratować dnia, czy stawać się antagonistami. Historia Vinyl mogłaby zostać rozbudowana wykorzystując Pinkie Pie i jej zamiłowanie do imprez. Mogłyby nawiązać jakąś bliższą współpracę i w ten sposób dowiedzielibyśmy się trochę o naszej DJ. Nie mówię oczywiście, że ma być to jakoś uber rozbudowana historia pokroju mane six, ale większe lub mniejsze rozwinięcie postaci. Edytowano Grudzień 9, 2018 przez Suchar 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ Pon 3 Vinyl Scratch Napisano Grudzień 9, 2018 Share Napisano Grudzień 9, 2018 2 minuty temu, Suchar napisał: Historia Vinyl mogłaby zostać rozbudowana wykorzystując Pinkie Pie i jej zamiłowanie do imprez. Mogłyby nawiązać jakąś bliższą współpracę i w ten sposób dowiedzielibyśmy się trochę o naszej DJ. Nie mówię oczywiście, że ma być to jakoś uber rozbudowana historia pokroju mane six, ale większe lub mniejsze rozwinięcie postaci. Dokładnie tak możliwości jest sporo i nie trzeba się ograniczać , ze musi ratować świat jak mane 6 robi sie to nudne. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts