Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Michael89pl, wygląda na to, że nie ma dla ciebie konkurencji... Miejmy nadzieję, że to się zmieni, bo inaczej będzie nudno. Kolejny punkt na twoje konto. Master Cheaf bezsilnie obserwował zniszczenie kapsuły. Po chwili ruszył dalej, eliminując kolejnych nieprzyjaciół. Kiedy znalazł się przy kolejnych kapsułach okazało się, że pilnują ich siły Covenantów. Byli zajęci walką z kilkoma pozostałymi przy życiu marines, a spartan zaszedł ich od tyłu, zajmując pozycję na zaimprowizowanej barykadzie. A na dodatek przy tej barykadzie znajdowały się... Pytanie 6. Jakie użyteczne przedmioty były przy barykadzie (1 punkt) i ile ich było (1 punkt)? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Przy barykadzie leżały granaty. Niestety nie pamiętam ile ich było, ale strzelam że co najmniej 4. (Widzę że jednak lecimy w tematy "techniczne", tzn. związane z grą, a nie szeroko pojętym canonem. Tutaj już będą wygrywać bardziej spostrzegawczy ode mnie ) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Tak, to były granaty, możesz policzyć sobie za to punkt, ale nie było ich 4... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 A tam. Nigdy nie doceniałem granatów jakoś szczególnie. Zwykle zbierałem je, a używałem tylko w ostateczności Przy czym "szyszunie" Made in Ziemia częściej kurzyły mi się w ekwipunku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Powiem ci tak: Ten moment o który teraz jest pytanie, to jedyne miejsce gdzie korzystałem z odłamków. Przez całą serię, aż do ODST... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Grałeś w całą serię Tak bardzo zazdrość... Mi zostaje jutiub i nieliczne znośnej jakości gameplaye - ciężko znaleźć takie, gdzie gracz nie próbuje wyprzedzać skryptu (co niszczy "wczuwkę") albo co gorsza udaje małpę (w przypadku Halo Anniversary nie znalazłem jeszcze ani jednego gameplaya - rzecz jasna, kompletnego - w którym na początku gry nie byłoby dziwacznych podskoków, szukania glitchy i biegania po Cryo bay, zamiast "po ludzku" wykonywać polecenia personelu ) Niestety, ten problem dotyczy większości głośnych tytułów - gracze wrzucający longplay często nie mają za grosz szacunku dla widza, dla którego dana gra na zawsze pozostanie w sferze marzeń. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Co wy mówicie!? Przecież granaty to jeden z najlepiej dewastujących elementów z zestawu do niszczenia obcych jakim dysponuje Master Chief Odpowiedź na 6 pytanie: Czy to były apteczki? i chyba tam były dwie. A co do całej serii Halo to do dziś nie jestem w stanie zrozumieć czemu ta banda chciwych małp z Microsoft'u nie wypościła dalszych części na PC?? a tylko na Xbox'a Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Apteczek nie było, ustaliliśmy, że to granaty, ale nie wiemy ile ich było (znaczy wy nie wiecie, bo ja wiem). Z granatów korzystałem, jak najbardziej, ale tylko plazmowych. Łatwo zaliczyć fraga i wypadają z co drugiego przeciwnika. Za to odłamkowymi trudniej trafić i jest ich jak na lekarstwo... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Kurcze, jakieś przycienienie mnie złapało bo nie zauważyłem odpowiedzi... I plazmowe i odłamkowe Ogólnie rzucałem granatami na lewo i prawo jak mikołaj cukierkami. To byłą pierwsza gra gdzie zobaczyłem rzucanie granatami bez wybierania ich jako broń podstawową Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 A co do całej serii Halo to do dziś nie jestem w stanie zrozumieć czemu ta banda chciwych małp z Microsoft'u nie wypościła dalszych części na PC?? a tylko na Xbox'a Pierwsza część trafiła na pecety chyba dla promowania Win XP i DirectX 9. Druga - z wielkiej łaski - wyłącznie na Vistę. Brak wersji Halo CE Anniversary na PC to już całkowite kuriozum - po rocznicowym remake'u jedynki spodziewałem się więcej. Nie mam nic przeciwko konsolom, bardzo lubię zwłaszcza platformę PlayStation; ale uważam że podstawowym targetem dla FPSów powinien być pecet ze swoją mychą i klawiaturą Niestety, czasy się zmieniają; i słabsze graficznie konsole dyktują warunki całemu rynkowi gier. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Pierwsza część trafiła na pecety chyba dla promowania Win XP i DirectX 9. Druga - z wielkiej łaski - wyłącznie na Vistę. Brak wersji Halo CE Anniversary na PC to już całkowite kuriozum - po rocznicowym remake'u jedynki spodziewałem się więcej. Nie mam nic przeciwko konsolom, bardzo lubię zwłaszcza platformę PlayStation; ale uważam że podstawowym targetem dla FPSów powinien być pecet ze swoją mychą i klawiaturą Niestety, czasy się zmieniają; i słabsze graficznie konsole dyktują warunki całemu rynkowi gier. Ale przecież zrobienie wersji na PC nie jest trudnym czy drogim zabiegiem. A znacznie zwiększa ilość sprzedanych gier, szczególnie takich jak Halo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 To nie jest trudne, ale Microsoft czeka, kiedy będzie można na tym więcej zarobić. Dostaniemy Win 8 albo innego DX-a, to wtedy dodadzą nam Halo 3, żeby pokazać, jak te powyższe wspaniale działają... I mają w nosie, czy będzie to za rok, czy za dziesięć. Bo tak zarobią więcej kasy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Powinno się wprowadzić jakieś prawo które zobowiązuje do wypuszczenia gier na PS, Xbox i PC Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Mamy już niejedno prawo dotyczące o wiele ważniejszej rzeczy - poszanowania użytkownika. Skutek żaden, bo grube ryby chcą sprzedać (a najlepiej tylko wypożyczyć na elektronicznej smyczy) jak najmniej za jak najwięcej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Powiem wam, że zamierzam kupić sobie Xboxa specjalnie dla tej serii (tak, wpadłem w pułapkę Microsoftu). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Posealor nie łam się! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert99 Napisano Październik 15, 2012 Share Napisano Październik 15, 2012 Też wpadłem w tą pułapkę, tylko ja już kupiłem xboxa. Gdyby nie Halo to pewnie bym konsoli nie kupił. Mam nadzieje ze zrobią Halo 2 Anniversary, moim zdaniem Halo 2 to była najlepsza część Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 16, 2012 Autor Share Napisano Październik 16, 2012 Moim zdaniem Halo 2 było najgorszą częścią... Ale może to dlatego, że grałem w to już po kilkukrotnym ukończeniu trójki i ODST? PS. Jak dzisiaj nie będzie odpowiedzi na zadane pytanie, to je zostawiam bez punktu i daję następne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Major Kusanagi Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 A jakie one było?? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Master Cheaf bezsilnie obserwował zniszczenie kapsuły. Po chwili ruszył dalej, eliminując kolejnych nieprzyjaciół. Kiedy znalazł się przy kolejnych kapsułach okazało się, że pilnują ich siły Covenantów. Byli zajęci walką z kilkoma pozostałymi przy życiu marines, a spartan zaszedł ich od tyłu, zajmując pozycję na zaimprowizowanej barykadzie. A na dodatek przy tej barykadzie znajdowały się... Pytanie 6. Jakie użyteczne przedmioty były przy barykadzie (1 punkt) i ile ich było (1 punkt)? @Major Kusanagi: zwiększ liczbę postów na stronę do 50 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 19, 2012 Autor Share Napisano Październik 19, 2012 O rety! Już pięć dni minęło od ostatniego pytania?! Wybaczcie, ale czasu nie miałem... Już kontynuuję: Michael89pl dostaje punkt za granaty. Niestety za ich liczbę ( 8 ) nie ma punktu. Po zlikwidowaniu oporu Master Cheaf i kilku pozostałych przy życiu marines wsiedli do kapsuły. Spartan sprawdził jeszcze czy nikt nie został i ją zamknął. Po chwili kapsuła wystrzeliła, zastawiając okręt daleko z tyłu i kierując się w stronę przypominającego pierścień obiektu. Po chwili jeden z żołnierzy coś krzyknął, Cheaf podszedł do śluzy i zobaczył, że... Pytanie 7. Co zobaczył Master Cheaf (1 punkt) i co o tym powiedziała Cortana (1 punkt)? Uwaga! Następne pytanie będzie ostatnim z rundy I. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 19, 2012 Share Napisano Październik 19, 2012 Krążownik, cały czas ostrzeliwany przez Covenantów, przyśpiesza i kieruje się w stronę pierścienia. I knew it! The Autumn's accelerating! Keyes is going on manual! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 19, 2012 Autor Share Napisano Październik 19, 2012 Specjalnie dla tego pytania przerwałeś urlop, co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael89pl Napisano Październik 19, 2012 Share Napisano Październik 19, 2012 Wysilam resztki woli życia, SE K810i, Operę Mini i 2-5 kB/s EDGE Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 19, 2012 Autor Share Napisano Październik 19, 2012 Niech ci będzie... Masz kolejne 2 punkty. Ostatnie pytanie rundy I najprawdopodobniej jutro wieczorem... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts