deHavilland Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 Witam, ostatnio wpadłem na pomysł żeby wywalić mój stary temat i założyć świeższy z ładniejszymi kolorowymi rysunkami. Jako że chciałem połączyć epic i military zdecydowałem się na propagandę Equestrii... Nie chcę propagować żadnych totalitaryzmów, plakaty są trochę ironiczne, trochę epickie i trochę parodiujące. Rysowałem na wzór lub całkiem swoje pomysły. Propaganda & inne grafiki Obronimy Equestrie! (na podstawie ZSRR 1941r.) Plakat Lotnictwa z 1939r. Wara! (na podstawie z 1939r.) Morze będzie nasze! (mój projekt) Plakat anty Changelingowy (mój projekt) Olbrzym i zapluty karzeł reakcji (na podstawie z PRL) Młodziezy... (na podstawie z PRL) Wonderbolts - First to Fight (Anglia lata 40) Not ask, what Equestria can do for you... (USA I Wojna Światowa) Do broni! (Polska, lata 30) Derpy was here (Kilroy) Od partii na 8 marca (Polska, 1953) Projekt Pony Alert Twilight Omega (Yuriko Omega crossover) Earth Combat Engineer (Soviet Combat Engineer crossover) Wojskowe arty Pinkacz z miotaczem ognia (OC) Green Timid z rakietnicą Rarity w MAC (OC) de Havilland kawalerzysta Green Timid, Fluttershy i Twilight - ciężki moździerz :djTyy:KW2 Derpy Comanche 4 - "Mayday, Mayday, kurczak spadł!" RD Crystal Pony Knight Fluttershy XVIII w. vs. Bazyliszek Blitzkrieg 2 - Radziecki oficer z końca 1940 roku Zofia and Zofia Parodie i luźne rysunki o wszystkim i niczym OC X 2 We are going to the gala. Rarity a'la GTA Różności Celestia i Luna Projekt samolotu Wega Mk. I "Rarity" Porsche Super Speedster ------ Na razie nie przyjmuję requestów. Muszę się po prostu ogarnąć, potem zobaczymy... Będzie tego więcej, ale wiecie, szkoła.... Oceniajcie, dajcie jakiś pomysł. Pozdrawiam! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 9, 2012 Share Napisano Październik 9, 2012 Powiem ci, że to nie jest złe... Ja bym takiego nie zrobił. A co do propozycji... Może TO? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 9, 2012 Autor Share Napisano Październik 9, 2012 Hmmm.... Interesujące, tylko muszę przemyśleć jak zrobić i nie dziś bo zaraz idę do szkoły, ech te popołudnia wtorkowe... Ale pomysł niezły, postaram się popracować edit: Już gotowe, jutro dodam! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Z lekkim opóźnieniem, ale jest. Stara przyśpiewka ułańska, zrobiłem w 30 min bo mi się nudziło. Na podstawie propozycji posealor'a, literki obcięły nogi jak na oryginale, ale ma być podobnie. Plakat z PRL, sam byłem zaskoczony efektem końcowym... Komentujcie, proponujcie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 14, 2012 Share Napisano Październik 14, 2012 Jak tylko TO zobaczyłem, to nie mogłem się powstrzymać... Uwielbiam dywizjon 303. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 14, 2012 Autor Share Napisano Październik 14, 2012 Kurcze, ty czytasz w moich myślach:twilight2: tez to miałem w planie. 303 to dla mnie świętość, w końcu żwawo nawalam w CW Bitwa o Anglię... Biorę się do roboty jak tylko wena przyjdzie:lyra2: edit: wena przyszła już i plakat się koloruje, już prawie skończone, teraz spadam bo za 5 min będę oglądał ISS na niebie... 2edit: Ech dziś była w cieniu i nic nie było widać... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 16, 2012 Autor Share Napisano Październik 16, 2012 No i jest jak obiecałem Później jak będzie słońce to spróbuję zrobić ostrzejszą wersję Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Kurcze... Chciałbym sobie wyobrazić trzy fajne plakaty Made to Equestria a mianowicie: -Podobizna Celestii ( Oryginalnie Józef Piłsudzki) I pod spodem napis "Czyście spełnili swój obowiązek?" -Kuc wymachujący szablą, i pod spodem "Hej kto polak na bagnety" -I Shining Armor(Oryginalnie Jan KIliński) "Wszystkie stany pod broń" I tu problem polega na tym, że tych plakatów w internecie nie mogę znaleźć... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 I to jest dobre! fajnie ci to wychodzi. hmm...a może coś takiego Plakat Jamesa Montgomery'ego Flagga z podpisem: not ask what Equestria can do for you, but what you can do for Equestria Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 16, 2012 Autor Share Napisano Październik 16, 2012 Hmm, spróbuje coś porobić, poszukam dzięki za pomysły:rd8: Przeglądnę książkę do historii może coś znajdę i poszukam w bibliotece. @ Alder: No to zacznę od twojej propozycji bo łatwo znaleźć http://nationalheritagemuseum.typepad.com/.a/6a00e550caa66d88340105359c7eca970c-800wi Zapewne chodziło Ci o ten tylko z innym podpisem, tak? Dzięki za to, że wogóle ktoś odpowiedział edit: Silver Shield: A jak nie znajdę, to zaimprowizuję... Pamiętasz gdzie je widziałeś? to mogło by mi pomóc. Znalazłem ten, ale to chyba nie o ten chodzi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alder Napisano Październik 16, 2012 Share Napisano Październik 16, 2012 Taaak...chodziło mi o ten plakat. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 16, 2012 Autor Share Napisano Październik 16, 2012 No to już się robi, zostało wykolorować... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 18, 2012 Autor Share Napisano Październik 18, 2012 Z dedykacją dla Alder'a First to Fight w lepszej jakości Teraz zabiorę się za propozycje Silver Shield'a, ale niestety nie dziś bo mam trochę nauki. Na szczęście nadchodzi weekend i czasu będzie dużo. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 18, 2012 Share Napisano Październik 18, 2012 Będzie czas, to będą propozycje http://niepoprawni.pl/files/images/Polski%20Plakat%20Propagandowy%201939.jpg http://www.dziennikpolski24.pl/files/articles/lightbox/67d6cf8bf7c27393a86d029af77bd1a2_1281668521.jpg http://bi.gazeta.pl/im/7/11373/z11373337O.jpg http://4.bp.blogspot.com/-DauPi_Inp8Q/TdFtK6KOxZI/AAAAAAAAABc/mgpUcHb7Rw4/s1600/Plakat.jpg Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaqp Napisano Październik 19, 2012 Share Napisano Październik 19, 2012 Powiem tylko jedno : świetne, nie waż mi sie z tym kończyć bardzo mi się podoba ^^ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 21, 2012 Autor Share Napisano Październik 21, 2012 No, wreszcie miałem czas. Wg. propozycji posealor'a Nie w temacie, ale mnie naszło na Pinkacza z FT, bo grałem w 1944 Bitwę w Ardenach, a jak wiadomo miotacz to bardzo wybuchowa jednostka, w przenośni i dosłownie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Październik 21, 2012 Share Napisano Październik 21, 2012 Pinkie z miotaczem ognia mnie rozwala:D EPIC!!!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 21, 2012 Share Napisano Październik 21, 2012 Ta Pinkie z miotaczem jest Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 21, 2012 Autor Share Napisano Październik 21, 2012 Skoro wam się podoba to chyba zrobię jeszcze kilka tego typu z Mane6. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 21, 2012 Share Napisano Październik 21, 2012 A przyjmujesz zamówienia specjalne? Jeśli tak, to prosiłbym żebyś narysował mi Green Timid w stylu tamtej Pinkie, ale z rakietnicą, albo jakimś CKM-em. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 21, 2012 Autor Share Napisano Październik 21, 2012 Wiesz, w sumie mogę, to będzie miłe oderwanie od tematu. A w stylu bardziej IWŚ, IIWŚ, czy nowoczesnym, czy jak tam wolisz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 21, 2012 Share Napisano Październik 21, 2012 Wiesz, w sumie mogę, to będzie miłe oderwanie od tematu. A w stylu bardziej IWŚ, IIWŚ, czy nowoczesnym, czy jak tam wolisz? Obojętnie, byle nie IWŚ, ten temat jakoś mi nie podchodzi... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 21, 2012 Autor Share Napisano Październik 21, 2012 Hehe, wtedy nawet nie było rakiet:molestia:. Postaram się to zrobić jak najszybciej. edit: Zrobione, tylko pomalować 2edit: No nareszcie skończone, tylko zostało czekać na lepsze światło do zdjęcia... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deHavilland Napisano Październik 24, 2012 Autor Share Napisano Październik 24, 2012 Edit: Poprawiłem oświetlenie i ostrość Green Timid dla posealor'a Rarity Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Posealor zwany Pose Napisano Październik 24, 2012 Share Napisano Październik 24, 2012 Dzięki. JESTEŚ BOGIEM! Świetnie ci to wyszło! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts