Nightmare Napisano Listopad 27, 2012 Autor Share Napisano Listopad 27, 2012 Czyli coraz lepiej? PS. Jej teleportacja też! Sekret: Ona po gadce AJ teleportowała się na dach i zjechała po rynnie, po wizycie u FS portnęła się tylko za dom i pobiegła dalej, itp... Link do komentarza
lurasidone Napisano Listopad 27, 2012 Share Napisano Listopad 27, 2012 Matko...nawet ja mam czasem problem z ogarnięciem tej fabuły. A czytam przed wszystkimi Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 6, 2012 Share Napisano Grudzień 6, 2012 Ok, na początek uczepię się do jednego - Y U... nie no, a tak na serio - powinnaś mieć odnośnik do swojego opowiadania w sygnaturze. Ułatwiło by to szukanie A teraz biorę się za czytanie i dam Ci znać co o nim sądzę EDIT Mogę się mylić, ale już na początku w Rozdziale 1 zamieniłbym: "szła przez korytarze w zamku w Canterlot" na "szła przez korytarze zamku Canterlot". Kolejna rzecz - powtórzenia: zielony zwój, zielona magia... (ta, mówi to ktoś kto jest mistrzem powtórzeń). Dziwne zdanie rozdział 2. Nie bardzo wiem o co w nim biega: "AJ nie zdążyła wystraszyć się o najlepsze jabłka trzymane na górze" Podsumowując. Przeczytałem rozdziały 1-4 i mimo kilku błędów historia wciąga. Postać MoonSun jest bardzo tajemnicza (ogromny plus) i mam nadzieję, że z czasem zacznie się ujawniać. Może jakiś zwrot akcji? Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 6, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 6, 2012 Ok, na początek uczepię się do jednego - Y U... nie no, a tak na serio - powinnaś mieć odnośnik do swojego opowiadania w sygnaturze. Ułatwiło by to szukanie A teraz biorę się za czytanie i dam Ci znać co o nim sądzę Chętnie, ale nie wiem, jak zmniejszyć ten obrazek-filmik w sygnie. EDIT Mogę się mylić, ale już na początku w Rozdziale 1 zamieniłbym: "szła przez korytarze w zamku w Canterlot" na "szła przez korytarze zamku Canterlot". Kolejna rzecz - powtórzenia: zielony zwój, zielona magia... (ta, mówi to ktoś kto jest mistrzem powtórzeń). Dziwne zdanie rozdział 2. Nie bardzo wiem o co w nim biega: "AJ nie zdążyła wystraszyć się o najlepsze jabłka trzymane na górze" Podsumowując. Przeczytałem rozdziały 1-4 i mimo kilku błędów historia wciąga. Postać MoonSun jest bardzo tajemnicza (ogromny plus) i mam nadzieję, że z czasem zacznie się ujawniać. Może jakiś zwrot akcji? Wiem, że powtarzam się, ale nie mam synonimów... Z tajemniczością - o to chodziło. Lubię tajemnicze postacie. W 5 jest akcja w postaci walki o 2 śmierci i 2 życia. W 6 zacznie się główna fabuła, a w 7... tooo będzie ostatni. Link do komentarza
lurasidone Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 djsound, przeczytaj rozdział 5 i powiedz, czy jest lepiej pod względem stylistycznym itd. Ciekawa jestem, jak mi poszła korekta. Co do samej historii. Pomysł jest świetny i oryginalny. Wykonanie też niezłe, chociaż mogłabym przyczepić się do paru rzeczy. Ale nie zrobię tego, bo jeszcze zacznę go porównywać z innymi ficami, które czytałam, a to się skończy źle Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 7, 2012 Share Napisano Grudzień 7, 2012 Chętnie, ale nie wiem, jak zmniejszyć ten obrazek-filmik w sygnie. EDYTKA: Sam używam tych stron: 1. Strona 1 - obsługuje więcej formatów 2. Strona 2 - tylko jpg, ale jak to mówią w prostocie tkwi siła (wystarczy wybrać zmniejszenie o 75% i powinno być ok) Przeczytałem już całość i pomimo błędów historia jest bardzo ciekawa. Moim zdaniem powinnaś opisać szerzej niektóre sytuacje bo w piątym rozdziale całość zaczyna się strasznie gmatwać Brakuje tu trochę dłuższych dialogów czy opisów sytuacji, które budowały by charakter postaci. O powtórzeniach pisałem (nawet word ma wbudowane synonimy) Poza tym czekam na ciąg dalszy, bo chcę wiedzieć jak to się zakończy. Aha. Przeczytaj całość raz jeszcze, bo w kilku miejscach zjadłaś literki djsound, przeczytaj rozdział 5 i powiedz, czy jest lepiej pod względem stylistycznym itd. Ciekawa jestem, jak mi poszła korekta. Owszem, jest lepiej, ale nadal brakuje tego o czym wspominałem, ale to już sprawa autorki Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 8, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 8, 2012 Wiem, byłam głodna. Link do komentarza
Nightmare Napisano Grudzień 17, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 17, 2012 Oki, już mam pomysł na szósty, teraz czekam na korektę pierwszych dwóch stron. Przynajmniej jedna strona będzie o ujawnianiu się. Będzie to nagłe ujawnienie. Powinnam do świąt się wyrobić. To będzie prezent dla tych, którzy to lubią (o ile jest ktoś taki). PS. Do djsound: Jednak związek Shylitude'a i MS nie przejdzie. Looknęłam na plan wydarzeń i... ups! miałam tam już wpisane "Kilka lat później". Sorry. Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 PS. Do djsound: Jednak związek Shylitude'a i MS nie przejdzie. Looknęłam na plan wydarzeń i... ups! miałam tam już wpisane "Kilka lat później". Sorry. No problemo seniorita Ja tam czekam na rozwój wypadków, więc już masz dwie osoby dla których warto pisać: siebie (no chyba, że nie sprawia ci to satysfakcji) i mnie Link do komentarza
lurasidone Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 A ja? A ja? O mnie zapomniałeś! Link do komentarza
Cipher 618 Napisano Grudzień 17, 2012 Share Napisano Grudzień 17, 2012 A ja? A ja? O mnie zapomniałeś! Ech... starość nie radość Ale to i tak lepiej niż w przypadku mojego fica, którego nie czyta nikt O nowa emotka - :rainrage: Link do komentarza
lurasidone Napisano Styczeń 12, 2013 Share Napisano Styczeń 12, 2013 Śmiem twierdzić, że jest. Nightmare, chciałabyś MoonSun rysowaną przeze mnie? I tak nie mam za wiele do roboty Link do komentarza
Nightmare Napisano Styczeń 12, 2013 Autor Share Napisano Styczeń 12, 2013 oki! Mam już obrazek do 7 rozdzialu ("Kilka lat później"), ale do tych jeszcze nie mam. Link do komentarza
Rainbow Dash show Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 to jest coś !!! Nie spamuj i pisz poprawnie. ~Emronn Link do komentarza
Recommended Posts