Unbridle Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 (edytowany) Co takiego zrobił Spike, że jest waszą ulubioną, a raczej jedną z ulubionych postaci?Używaj spacji! bobule Edytowano Maj 7, 2015 przez Dolar84 Link do komentarza
Nogalik Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Ja lubię go za wszystko To się nazywa długa i wyczerpująca wypowiedź bobule Link do komentarza
Iron Shield Napisano Grudzień 3, 2012 Share Napisano Grudzień 3, 2012 Lubię go z 3 powodów. 1)Za wszystko(Zgadzam się z przedmówcą) 2)za to iż jest smokiem i to takim co 100% przypomina tego z lat 80-tych 3)mój pierwszy Avatar był z nim. Link do komentarza
Unbridle Napisano Grudzień 4, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 4, 2012 Jako jedyny przejmował się tym co dzieje się z Twilight i brał jej uczucia na poważnie. Jest najmilszym smokiem w Equestrii. To chyba wystarczy. Link do komentarza
lerloare Napisano Grudzień 4, 2012 Share Napisano Grudzień 4, 2012 Za to 'zabawne' uczucie do Rarity. Niby zabawne, ale tak naprawdę widać że dałby się za nią pociąć. W końcu w jakiś sposób też właśnie to uczucie ratuje Ponyville, gdy Spike 'troszkę rośnie'. Plus jest naprawdę miły, uczynny, potrafi porządnie posprzątać i nie narzekać za bardzo! (to już oczywiście troche żartuję ;P ) Link do komentarza
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Hm, lubię go przede wszystkim za tą dość zabawną miłość do Rarity, za pomaganie Twi i ogólnie za to że jest tak pozytywnym i mało groźnym smokiem ^^. Link do komentarza
bobule Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Za co go lubię? Jest nie tylko skrzynką na listy, jak zarzucali mu niektórzy, ale również ma uczucia (tutaj prezentuje wybitnie głupie młodzieńcze zakochanie, no ale cóż przynajmniej jest się z czego pośmiać). Do tego jest też postacią jak gdyby urozmaicającą nieco bibliotekę, z nim ściąganie, czy nawet szukanie odpowiednich książek może być o wiele bardziej zabawne (jak np sytuacja ze skrytką, z tego sezonu ) Zresztą jak nie znajdzie ksiażki, to albo zostanie nimi zasypany, albo jakąś oberwie. Czyż nie jest uroczy nasz Spikuś-łajkuś (czy jak to do pieruna leciało ?)). Link do komentarza
L'estaca Napisano Grudzień 5, 2012 Share Napisano Grudzień 5, 2012 Lubię go za to że jest wierny oraz śmieszny xD Ogólnie jest świetnych przyjacielem:twilight5: Link do komentarza
Joasiq Napisano Grudzień 26, 2012 Share Napisano Grudzień 26, 2012 Za wszystko Za to że nosi różowy fartuszek... Za to że kocha Rarity... Za to że jest smokiem. I za rzeczy które zostały wymienione przez przedmówców. Link do komentarza
Kaoma Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Za co lubię Spike'a? Za to że jest pomocny, miły (nie tak jak inne smoki), nie poddał się i nadal walczy o względy Rarity, a ja czasami zachowuje się jak Spike. Link do komentarza
Kitsun Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Ten obrazek tłumaczy wszystko: Link do komentarza
Ulquiorraschiffer0420 Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Mało który umie poderwać taką laskę jak Link do komentarza
Imka2000 Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Za to że się nie poddaję, za to że jest miły,pomocny i słodki :3 Link do komentarza
Surprise Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 Ja nie lubię Spike'a. Ja go kocham. Kocham go za: ~ jego charakter; ~ to, że jest najlepszym przydupasem, jakiego w Equestrii znam; ~ to, że umie podrywać klacze; ~ to, że je diamenty, a ja nie lubię diamentów. Takie oto powody, hłe hłe. Link do komentarza
Turoń Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 U Mnie to długa historia...po pierwsze nie mogę powiedzieć, a po drugie Spika po prostu nie da się nie lubić! Link do komentarza
Aretra Napisano Luty 27, 2013 Share Napisano Luty 27, 2013 Bo jest fajny. - Lubi uprawiać sport - lubię, jak pręży te swoje muskuły^^ - bo jest pomocny i przyjacielski.. Link do komentarza
amortiis Napisano Kwiecień 28, 2013 Share Napisano Kwiecień 28, 2013 Jest -Śmieszny -Jest taki mały i słodki -Jest przyjacielski i traci głowę dla Rariti Like a Spike Link do komentarza
Muffinxd Napisano Październik 25, 2013 Share Napisano Październik 25, 2013 (edytowany) Ja uwielbiam Spika za... Wszystko! Nigdy nie opuści Twi, w EQ pobiegł za nią, służył radą, pomagał. To on doradził jej by przyznała się do swojego pochodzenia. Mimo swojego młodego wieku jest dojrzały. Ponad wszystko ceni swój honor, musi się odwdzięczać za wszystko. Jest po prostu przeuroczy, sumienny. Jego zauroczenie Rarity jest słodkie, jest wstanie się dla niej w stanie wyrzec się swoich dóbr. Nie wspominając o błyskotliwym humorze i miłości do wąsów! Edytowano Październik 25, 2013 przez Muffinxd Link do komentarza
Airlick Napisano Listopad 8, 2013 Share Napisano Listopad 8, 2013 Jest nie tylko skrzynką na listy, jak zarzucali mu niektórzy, ale również ma uczuciaSkrzynka na listy z uczuciami, tego jeszcze nie było. Link do komentarza
Sowenia Napisano Luty 8, 2016 Share Napisano Luty 8, 2016 Lubię go za to, że potrafi gotować A tak na poważnie to podoba mi się ogólna kreacja tej postaci. Pomimo swojego pisklęcego wieku Spike zachowuje się całkiem dojrzale. Niejednokrotnie pokazywał, że więcej w nim dorosłości niż w mane6. Z wyjątkiem AJ oczywiście, bo moim zdaniem to najbardziej dorosła z nich wszystkich. Oczywiście Spike miewa gorsze epizody, w dużej mierze to wina głupoty twórców, którzy na siłę starają się go zepsuć (takie odnoszę wrażenie), ale można to sobie tłumaczyć właśnie wiekiem Spike'a. Nawet jeśli jako tako dojrzał do tego by widzieć absurd tam, gdzie całe mane6 go nie dostrzega bądź zachować dorosłe podejście w stosunku do Rarity, to wciąż jest pisklęciem więc - powiedzmy sobie szczerze - ma prawo zachowywać się głupiutko od czasu do czasu ^^ Ubolewam jednak nad tym, że od któregoś tam sezonu zrobili ze Spike'a popychadło w nie jednym, a kilku jeśli nie kilkunastu odcinkach. To smutne Link do komentarza
Recommended Posts