Unbridle Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 - Tu jest WSZYSTKO. Największy zbiór zaklęć znanych i nieznanych. Opracowuje się tutaj też nowe zaklęcia. Jak już wiadomo jestem spowiedniczą więc wychowałam się tutaj i nauczyłam walczyć. Już kilka zaklęć wymyśliłam... Ale nie czas na pogaduszki... Wchodzimy! - Leeth otworzyła drzwi do sali tronowej. - Halo? - Słucham Leeth -na tronie pojawił się zielony kucyk o czarnej grzywie. Jego oczy świeciły się na czerwono. Sprawiał wrażenie dość pustego w środku kucyka, który nigdy nie był szczęśliwy. - My szuka... - Szukacie zaklęcia, które pomoże waszej przyjaciółce... Mam rację? - W sumie to... Tak. - Chodźcie za mną. - Król wstał ze swojego tronu i ruszył do starej biblioteki gdzie kurz był wszędzie (robaki też). Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 MoonSun utworzyła dookoła siebie tarczę, aby przypadkiem nie dotknąć robala. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 15, 2013 Share Napisano Marzec 15, 2013 - Proszę. Macie do dyspozycji całą bibliotekę. Ja muszę iść. Muszę zatwierdzić parę ciekawych zaklęć i wpisać je do księgi. Leeth rozejrzała się chwilkę i szukała działu z książkami, który ją interesował. Nie trwało to długo. - Dziewczyny! Mam ją. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 15, 2013 Autor Share Napisano Marzec 15, 2013 - Co masz? - zapytała MoonSun. Sama przeglądała zaklęcia o przywoływaniu i kontrolowaniu potężnych istot. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - Książkę... Skoro to biblioteka to nie mogę znaleźć tutaj nic innego jak zwoje i księgi. - Leeth zaczęła szybko przewijać strony - Tutaj piszą, że połączenie jaźni da się cofnąć sprowadzając kucyki, które są ze sobą połączone do Jeziora Tysiąca Smutków i oba muszą wejść do niego w tym samym czasie. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 - Hmm... A ten mały druczek? "Rozerwanie dusz spowoduje uszkodzenia u obu stron" Coś jak Pony Potter. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - Hę? Tego akurat nie zauważyłam, ale za to wiem gdzie jest Jezioro Tysiąca Smutków! Kiedy byłam mała mój tata zabierał mnie tam, a potem zaginął i przygarnął mnie Król. Więc to miejsce jest mi bardzo znane. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 - To na co czekamy?! - krzyknęła MoonSun i złapała książkę. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - Ale trzeba tu sprowadzić NMM! Bez niej nic nie zrobimy. A na... - Leeth ma rację. Potrzebujemy NMM... Chociaż jest naszym wrogiem. - przerwała jej RD - Niech Leeth otworzy portal, a ja ją tu sprowadzę! - Niech ci będzie, ale uważaj na siebie. Nic nie może pójść nie tak. Od tego zależy cała nasza misja! - Leeth otworzyła portal - Powodzenia! Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 MoonSun złapała RD za ogon. - Wolniej! Może by tak ją zwabić od razu do jeziora? - zapytała. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - Przecież właśnie to robię. A teraz możesz mnie wypuścić? - RD próbowała się wydostać. - Weź tę mapę. Tylko uważaj, bo czasami jest wredna... - Leeth dała RD mapę i przeniosła resztę nad jezioro. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 - Coś dziwnie... się... tu czuję... - wymamrotała MoonSun i potrząsnęła głową. To miejsce... Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - MoonSun... Wszystko coś nie tak? - spytała się Leeth. - Dziewczyny! - krzyknęła RD, a za nią leciała NMM. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 - Tu... - MoonSun spojrzała na to miejsce i ponownie potrząsnęła głową. Świat przed jej oczami zawirował. Następnie padła na ziemię, nieprzytomna. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - MoonSun! - Leeth uklękła ciągle próbując nawiązać z nią kontakt. - Leeth! Teraz! - RD starała się jak mogła zachować dystans od NMM. Leeth uniosła Twilight magią i w tym samym momencie, w którym NMM wpadła do jeziora wrzuciła do niego też Twilight. - Czy to aby bezpieczne? - spytał Spike patrząc zza Fluttershy na całe to zajście. - Ee... Chyba. - odpowiedziała Leeth używając swojej magii do wyciągnięcia Twilight z jeziora - Trzeba zająć się MoonSun. To miejsce nie działa na nią zbyt dobrze... Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 (spikiem nie kieruje imka? skąd masz taką sygnę? wkrecę się ) Nagle z krzaków wypadł fioletowy pegaz i uderzył w drzewo. Pień pękł i drzewo runęło. Pegazica wstała i uśmiechnęła się, zasłaniając oczy grzywką. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 (spikiem nie kieruje imka? skąd masz taką sygnę? wkrecę się ) 1. Wiem, ale to jest historia o Spike'u, a imka ostatnio nie uczestniczy w zabawie więc jakoś musiałam coś zrobić. To przecież Spike miał być głównym bohaterem tej historii. 2. Sygnaturę robiłam sama. Leeth spojrzała przez chwilę zdziwiona. - Twilight? Wszystko w porządku? - Leeth spojrzała na Twilight, która powoli otwierała oczy. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 MoonSun powoli zaczęła się świecić. Po chwili na jej miejscu leżał ciemnoróżowy Podmieniec. Pegazka poleciała dalej i uderzyła w kolejne drzewo, które również się zawaliło. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 - Co tu się właściwie dzieję? - spytała RD patrząca na to z góry. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 16, 2013 Autor Share Napisano Marzec 16, 2013 - Sorki, nie zauważyłam tego świerka. - pegazka pokazała dąb, który zwaliła. MoonSun zaczęła szybko oddychać. Link do komentarza
Adm1RED Napisano Marzec 16, 2013 Share Napisano Marzec 16, 2013 Nagle zza chmury do jeziora wleciał z dużą prędkością brązowy z niebieskimi oczami i czerwono błękitną grzywą pegaz. Wleciał tak szybko robiąc duży pluskot od wlatywania w wodę. Pegaz nie umiał pływać więc zaczął się topić robiąc przy tym chałas. ( nie umiem wpasowywać się w akcję ) Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Leeth użyła magii do wyciągnięcia pegaza. - Musisz bardziej uważać. A tak wg... Jak się tutaj znalazłeś? - spytała zaciekawiona Leeth. - No właśnie! - RD przesunęła Leeth i patrzyła dziwnym wzrokiem na pegaza. - Daj spokój Rainbow... On nic nie zrobił. - Fluttershy starała się go obronić. - Dajcie już spokój... - powiedziała Leeth dźwigając na plecach Twilight i MoonSun - Może byście mi pomogli? Link do komentarza
eragon333 Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 Halo! Ktos tu jest? -Widzac grupe kucykow powiedziala -Slyszalam iakby ktos walnal w drzewo a potem wpadl do wody. I przylecialam, zeby to sprawdzic. Kto to byl? -Spytala zloto skrzydla pegazica i czekala na wyjasnienie. Link do komentarza
Nightmare Napisano Marzec 17, 2013 Autor Share Napisano Marzec 17, 2013 - To ja lecę! - rzuciła fioletowa pegazka i poleciała dalej. Gdyby ktoś na to patrzył z góry, uznałby, że to mantikora przewraca drzewa. Link do komentarza
Unbridle Napisano Marzec 17, 2013 Share Napisano Marzec 17, 2013 - MoonSun! Zatrzymaj się... Ehh... - Leeth zatrzymała MoonSun magią i ciągnęła ją za sobą - Idziemy! - A co z tamtymi pegazami? - spytała Fluttershy. - Jak chcą iść z nami to mogą iść... - A NMM? - Pinkie patrzyła przez chwilę w oczy Leeth. - Ehh... - Leeth wyciągnęła magią NMM z jeziora i niosła ją za pomocą magii, bo na grzbiecie miała Twilight - Możemy już iść? Link do komentarza
Recommended Posts