fryta855 Napisano Grudzień 26, 2012 Share Napisano Grudzień 26, 2012 Zauważyliście jakieś nawiązania do fanfików, filmów itp w 3 sezonie? Jak tak to jakie? Mi akademia wonderbolts skojarzyła się z RF. A wam? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaZwiezda Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Nie chodziło ci czasem o RAF ( Royal Air Force ) ? Nie wiem czemu ale odcinek "Akademia Wonderbolts" z początku kojarzył mi się z filmem "Szeregowiec Dolot" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niklas Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 Not sure czy chodziło o RAF, czy o RF = Rainbow Factory Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta855 Napisano Grudzień 27, 2012 Autor Share Napisano Grudzień 27, 2012 Nie chodziło ci czasem o RAF ( Royal Air Force ) ? Nie wiem czemu ale odcinek "Akademia Wonderbolts" z początku kojarzył mi się z filmem "Szeregowiec Dolot" Nie, o Rainbow Factory. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psoteł Napisano Grudzień 27, 2012 Share Napisano Grudzień 27, 2012 W Too Many Pinkie Pies nawiązanie do Pinkie Pie watches paint dry, chyba wiadomo, w którym momencie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Piter Wan Kenobi Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 No trochę było tych nawiązań, np właśnie w odcinku z Akademią jak JaZwiezda miałem skojarzenia z filmem Szeregowiec Dolot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cloudchaser Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Assassin's Trixie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Mnie Magic Dueal kojarzy się z Star Wars V , jak Twili pobiera nauki u Zecory w jej chatce gdzieś daaaleko, tak jak młody Skywalker pobierał nauki o Yody na małej, zapomnianej planecie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KochamChemie Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Mam umysł spaczony "wojomłotkiem 40 patoli" i w odcinku "Magic Duel" Snip i Snils przymominali mi trochę kultystów chaosu:rainderp: Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikern Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Można to tak ująć. Lecz potem nie byli zadowoleni z obrotu sytuacji Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaZwiezda Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Mnie Magic Dueal kojarzy się z Star Wars V , jak Twili pobiera nauki u Zecory w jej chatce gdzieś daaaleko, tak jak młody Skywalker pobierał nauki o Yody na małej, zapomnianej planecie. W odcinku "Sleepless in Ponyville" Luna tak samo jak Zecora zamienia się w Mistrza Jodę, chociaż motyw z tym że Luna pojawia się we snach Scootaloo baaardzo kojarzy mi się którąś częścią Harego Portjera bodajże Zakon Feniksa ale pewności nie mam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShadowRider Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Noo potwierdzam, właśnie relacje Zecora - Twilight w magic duel też mi cholernie przypominały relacje Yoda - Luke, szczególnie podczas gdy szkoliła Twilie nad jakimś małym jeziorkiem. Wonderbolt academy też, bardzo skojarzyło mi się z Rainbow Factory, jeszcze jak Rainbow powiedziała, że żal Jej tych pozostałych kandydatów... Tak jakby wiedziała, co ich czeka . A co do RAF-u, to fakt, potem musiałem zagrać sobie w Wings of Prey po tym odcinku . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartulo Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Mi wątek Luny w odcinku "Sleepless in Ponyville" kojarzy się trochę Freddy Krueger'em. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemuur Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 Hm... Mi Wonderbolts Academy w ogóle nie skojarzyło się z RF... Wątpię, by była tam jakaś aluzja... Co do Twi - Zecora, zauważyłem nawiązanie, choć nie jestem szczególnym fanem Star Wars, w sumie świat Gwiezdnych Wojen znam tylko ze słyszenia xD. Więc to chyba całkiem wyraźna aluzja. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiej007 Napisano Grudzień 28, 2012 Share Napisano Grudzień 28, 2012 W odcinku Too many pinkies widziałem nawiązanie do Gdzie jest Nemo a dokładniej FUN, FUN, FUN (MINE, MINE, MINE) W Magic duel widziałem nawiązanie do oraz star wars W Sleepless in ponyville widziałem nawiązanie do: Legend o bezgłowym jeźdzcu (ogier), Incepcji (Wchodzenie do snów) oraz nie wiem czemu RF (pewnie przez te wodospady tęczy) Wonderbolt Academy miałem tak jak ktoś inny powiedział czyli Szeregowiec Dolot Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aretra Napisano Grudzień 29, 2012 Share Napisano Grudzień 29, 2012 czemu dopiero w 8 odcinku mamy liścik do Celestii Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaZwiezda Napisano Grudzień 30, 2012 Share Napisano Grudzień 30, 2012 czemu dopiero w 8 odcinku mamy liścik do Celestii Coś tak czuję że teraz ubogo będzie z listami, albo od nich odejdą albo będą przysłowiowo "Raz na ruski rok" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawii1 Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Coś tak czuję że teraz ubogo będzie z listami, albo od nich odejdą albo będą przysłowiowo "Raz na ruski rok" Lub po prostu im się pomysły skończyły... Co do nawiązań to mi też odcinek "Wonderbolts Academy" skojarzył się z RF. Zwłaszcza ten tor przeszkód. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kxsu Kxreq Napisano Grudzień 31, 2012 Share Napisano Grudzień 31, 2012 Widzę ze chyba narazie tylko jazauwazylem powiazanie odcinku wonderbolt academy z pokemonami :djTyy: W pewnym momencie jak Rd wchodzi do gabinetu spitfire słychać dźwięk z pokemon game jak wchodziło się do profesora Oak'a czy jakoś tak Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawii1 Napisano Styczeń 2, 2013 Share Napisano Styczeń 2, 2013 W odcinku "Spike At Your Service" timberwolfy po pokonaniu znów składają się w całość. Mi to przypomina regenerację T-1000 z Terminatora II. Mogli to też nawiązać do transformersów, a nie wykluczone skoro to hasbro Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się