Silver Shield Napisano Styczeń 31, 2013 Share Napisano Styczeń 31, 2013 Alicorn zauważył zamyśleni na jej twarzy. Zrobiło mu si nieswojo. Poczuł się trochę egoistycznie, wobec czego postanowił trochę ją obeznać ze swoim ulubionym gustem muzycznym- Electro. Odłączył słuchawki, tak, że muzyka była słyszana w całym przedziale. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 4, 2013 Autor Share Napisano Luty 4, 2013 Twilight lekko wzdrygnęła się przez nagły hałas, który wypełnił wagon, po chwili "hałas" nabrał "wyrazistości" i słyszana była muzyka. - A więc to tego słuchasz. - powiedziała Twilight rzucając wzrok na ogiera, uśmiechając się przy tym. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 -To tylko Electro-Odparł kuc- Idealne do słuchania w środkach transportu. Dzięki muzyce podróż już nie była tak nużąca. z czasem Twi zaczęła poruszać głową w takt muzyki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 9, 2013 Autor Share Napisano Luty 9, 2013 Po pewnym czasie dojechali, zbliżał się zmrok. - No jesteśmy! Jesteś może głodny? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 9, 2013 Share Napisano Luty 9, 2013 -A zjadłbym cosik chętnię, tylko trzeba znaleźć odpowiedni ku temu przybytek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 10, 2013 Autor Share Napisano Luty 10, 2013 Twilight zaśmiała się. - Niedaleko jest cukiernia, serwują tam przepyszne babeczki, możemy też iść do restauracji! Co wybierasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 11, 2013 Share Napisano Luty 11, 2013 -Wolę babeczki. Zbrzydło mi te restauracyjne jedzenie. Kawior i te sprawy błeeeeeeee!! Gdybyś jadła całe życie to samo, to też by ci się język zwijał w rulon. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 11, 2013 Autor Share Napisano Luty 11, 2013 - W takim razie, za mną! Proszę. Poszli przed siebie, po pewnym czasie trafili do Kąciku Kostki Cukru. Weszli do środka, tam spotkali różowego kucyka ziemnego, który majstrował przy piecu. - Witaj Pinkie Pie! - Cześć Twilight! Siemanko! - zwróciła się Silver Shielda - W czym mogę służyć? - Chcielibyśmy kilka babeczek, będziesz tak uprzejma i dasz nam kilka najlepszych? - Oki-doki! - powiedział kucyk, po czym w błyskawicznym tempie przemieścił się po pomieszczeniu, zbierając w międzyczasie babeczki i już po chwili z powrotem był przy blacie - Proszę bardzo! - uśmiechnął się ciepło kucyk. - Dziękuje Pinkie! - Nie ma sprawy! Twilight zmierzała do wyjścia, gdy różowy kucyk zatarasował jej drogę. - Ale jak to! Nie przedstawisz mnie swojemu koledze? - Oo... Więc to jest Pinkie Pie, Silver Shield. Silver Shield, Pinkie Pie. - powiedziała wskazując kopytem raz na jedno, raz na drugie! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 11, 2013 Share Napisano Luty 11, 2013 -Cześć różowa wesoła klaczo he he.- Odparł z uśmiechem-Skąd ty się urwałaś co? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 11, 2013 Autor Share Napisano Luty 11, 2013 - Urwać? O nie! Miałam zerwać zielone jabłka! Potrzebuję ich do wypieków! - krzyknęła po czym wybiegła z cukierni tak szybko że z jej trasy się aż kurzyło. - Umm... To jest właśnie Pinkie Pie... - Twilight postąpiła krok. Nagle z nikon obok niej znów stał różowy kuc. - Tylko nie zapomnij zapłacić! - powiedziała, po czym znów pomknęła. Twilight była już kompletnie zdezorientowana, nie poruszając się, przy pomocy magii wyciągnęła szmaragd i rzuciła go w kierunku lady, ten wylądował idealnie pod kasą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 12, 2013 Share Napisano Luty 12, 2013 -Niezły rzut. No cóż... jak już ty zapłaciłaś, to nie będę nalegać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 13, 2013 Autor Share Napisano Luty 13, 2013 - Wolisz zjeść na dworze, czy w bibliotece? - spytała Twilight, otwierając torbę i patrząc jakie to smakołyki wrzuciła jej przyjaciółka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 14, 2013 Share Napisano Luty 14, 2013 -Od kiedy się je w bibliotece? Przecież książki mogą się pobrudzić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 15, 2013 Autor Share Napisano Luty 15, 2013 - Mieszkam w bibliotece. Jest tam całkiem miło! No i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło pobrudzić książek. - uśmiechnęła się - To co wybierasz? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 15, 2013 Share Napisano Luty 15, 2013 -Musisz być jakaś nadzwyczajna, skoro nigdy nie udało ci się pobrudzić ksiązki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 17, 2013 Autor Share Napisano Luty 17, 2013 - Heh... Kila prostych zasad i to wszystko! - wyjęła za pomocą magii niebieską babeczkę posypaną niebieską posypką, po czym wręczyła ją Silver Shieldowi, sama po chwili wyciągając własną. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 18, 2013 Share Napisano Luty 18, 2013 Babeczka była dobra w smaku. Po skonsumowaniu jej zastanawiał się kiedy ostatnio jadł coś słodkiego... Porzucił te myśli, by przywoływać złych wspomnień. -Eeee to jaki następny punkt planu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 18, 2013 Autor Share Napisano Luty 18, 2013 - Las Everfree! - powiedziała Twilight, tak jak by czekała ich wielka przygoda - Jak się pospieszymy to w Canterlot będziemy przed zmrokiem. Ale najpierw dojedzmy babeczki. - powiedziała rozbawiona Twilight Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 18, 2013 Share Napisano Luty 18, 2013 -Dobrze Zrozumiałem. Dojedli babeczki, po czym wyszli z Cukrowego kącika. -Więc prowadź do tego lasu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 20, 2013 Autor Share Napisano Luty 20, 2013 Po skończonym posiłku kucyki powędrowały w stronę wejścia do lasu, gdy doszli Twilight przystanęła, łapiąc oddech. - Oto las Everfree! - powiedziała, ogarniając kopytkiem jeden i drugi kraniec lasu - Nie lubię tu wchodzić... - powiedziała po czym zaczęła powoli postępować kilka kroków naprzód - W tym lesie żyje wiele niesamowicie niebezpiecznych stworzeń! Wiedziałeś o tym? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 24, 2013 Share Napisano Luty 24, 2013 -Doprawdy? Nie chciałbym ich spotkać dla ich własnego dobra, bo się mnie wystraszą i uciekną hehehehehe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 25, 2013 Autor Share Napisano Luty 25, 2013 Twilight niezrozumiała żartu, odwróciła głowę by ukryć wymuszony uśmiech. Po chwili milczenia Twilight postanowiła coś powiedzieć. - Bywałeś tu już? Wydajesz się nie przejmować za bardzo otaczającymi nas potworami. - powiedziała zerkając na ogiera. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 25, 2013 Share Napisano Luty 25, 2013 -Byłem w wielu lasach, widziałem wiele potworów. Z kilkoma walczyłem... Ten las czy tamtem... Zupełny brak różnicy... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilk11 Napisano Luty 28, 2013 Autor Share Napisano Luty 28, 2013 - Poważnie? - spytała zaskoczona Twilight - Nie wiedziałam że książęta mogą podróżować do takich miejsc! Może coś opowiesz? I tak nie mamy teraz nic innego do roboty. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver Shield Napisano Luty 28, 2013 Share Napisano Luty 28, 2013 -Powiem ci tyle. Jestem księciem bez ziemi. Moją krainę przejęły smoki, i podmieńce. Mogę więc podróżować, gdzie chcę. Jednak posiadam brzemię cięższe niż myślisz. Po chwili pokazał jej swój róg. -Ciocia Celestia, i Ciocia Luna nie będą panować wiecznie. Czeka ich pewnego dnia emerytura, a wtedy na mnie spadnie obowiązek zatroszczenia się o Equestrie. Jestem ostatnim ogierem-alicornem na tej ziemi. Moim przeznaczeniem jest poślubić księżniczke, i podtrzymać gatunek pegazorożców. Tak mówi Equestriańska wyrocznia, i Tak Starswirl Brodaty wyczytał z gwiazd. Przewidział nawet upadek Cywilizacji Salisiańskiej. Napisał również cytuję: "...I wtedy książe podniesie się z upadku, posiądzie ziemię przodków, po czym mocą swojej tarczy zdusi w zarodku plemię o dziurawych kopytach..." Powinnaś znać ten cytat. Widziałem, jak w czasie pierwszego naszego spotkania niosłaś książkę z jego przepowiedniami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts